Отговори
# 30
https://www.instagram.com/p/C_yTbwmIlG9/?igsh=emY2M2J4Nm9ra3d0

Истината е че тати си харесва снахата.Точка. Heart

# 31
Кязъм е като една малка нинджа при срещата със Синан. 😂 И на Ферит не му беше лесно, но този новия направо ще гризне дръвцето.

# 32
Благодаря за новата тема, Мистери! Heart
Нещо бях зациклила на старата, но вече съм тук, готова да защитавам от всеки и всичко любимата Сейран. Wink Разбира се, че отбор Сейран и чак след това СейФер, само защото момата много я тегли към Ферит.

# 33
Благодаря,за новата тема Мистери!🤗
Ако сме на 56та, то е защото всички обичаме СейФер❤🧿…Ясно е,че магията е заради Мерт и Афра ……другите актьори в проекта или ще заблестят по-ярко покрай тях, или ще изгорят безславно…
Интересно явление е как на някои хора това не им харесва….Убедена съм,че и те разбират,че без Афра и Мерт няма да има Yali
Capkini, но това така ги дразни😅

# 34
В Х се шегуват, че Орхан щял да даде на Халис внук преди Ферит. 😂

https://x.com/XyasmineeX/status/1833936376557195576?t=5UE_RdcAXQ7wjOyXx_fVIQ&s=19

# 35
Заглавието на сериала би трябвало да се отнася до Ферит, но то много по-приляга на баща му Орхан, както виждаме и от фрага, ще се очакват още много изпълнения от него. Вече загубих бройката на жените, с които е чапкънствал. Той е истинският чапкънин в сериала.

# 36
Един коментар във фейса, който ми хареса и пояснява подтекста на картината:

"Снимка, която ми хвана окото 🖼
На стената в приказната стая има снимка, зад нея е снимка на Сейран 🤍
Тази красива картина "Арабски нощи в планините Лодстоун" (1898) принадлежи на американския художник Томас Моран, изобразява ужасяващата красота на природата, съчетанието между студени и топли цветове, битката между огън и лед... Мисля, че е подходящо за този етап на Safer... 🤍🤍🤍
#seyfer #seyran #feritkorhan #yalicapkini"

# 37
Благодаря за новата тема, Мистери Heart

Май аз съм единствената, но първия фраг ми хареса повече. В снощния всичко ми изглеждаше бутафорно, а участниците - буфосинхронисти Smirk
Не, не се оплаквам, просто не ме накефи нещо. Единствено към Джем имам забележки. Много дървено това момче, как можаха да го изберат за Афра Head Band Външността не ме притеснява, ама липсата на талант е нещо друго Rolling Eyes

# 38
  • Ямбол
Здравейте момичета 🤗
Мистери благодаря ти за нашата .🏠❤️💐
Рени благодаря ти превода на фрага .🥰
Та отностно фрагмана беше долу - горе добре .Татко Кязъм е 💯🔝 много ме изкефи липсваше ми този човек голям образ ей 🤣🤣 . Само едно не мога да си обясня, защо по дяволите отново Орхан си има любовница,че и бременна била,ама  от кой не се знае,ако въобще е де 😂
Уж  възкръсна и той като феникс,беше се осъзнал,благодарение на Ферит и Сейран започнал да цени семейството си и съпругата си.Красиви думи колкото искаш пък какво стана пак - едно нищо.Ся тези сценаристи толкова ли пък са зле,че все трябва да се занимаваме с нови и нови любовници.Ейй страшна работа.Поне на Орхан да не му разваляха образа повече.Можеха да си го оставят с Гюлгю заедно и да подкрепят сина си в този период да се опитат да сдобрят нашите Сейфер,но йок сега Ферит ще става батко.Пълни тъпотии.Ще се занимаваме 3 сезона само с метреси една си отива ,друга идва 🤷.После деди ще говори за семейни ценности.Къде ти такова нещо,то само разврат братче.🤐То вярно, че сериала е чапкъна,ама то вече извън пътя.И впрочем този Синан въобще не ми стой хубаво като цяло в сериала ,особенно пък до нашата Сейро.Най-хубавото беше ей това от цялата работа. ❤️‍🔥❤️🧿

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:02 от roxy94

# 39
Не си сама, Еве. Disappointed
Скрит текст:

# 40
Всички други бременни, само Сейран 3 сезона не може да роди от такъв плейбой, като Ферит.
Остава и леля Хатидже да забременее и картината е пълна.
Това имение стана, като къща за женитба, разводи, любовници, извънбрачни деца, мафиоти и какво ли не.
Новата Пелин и тя май ще се катери по стълбата и ще влиза през терасата, а за новият на Сейран нямам думи. Нито визия, нито игра.

# 41
...
FI79,мисля,че още си на първи сезон и коментарите ти са все в този период
Минавайки през втори,няма как да не си видяла израстване както при Сейран,така и при Ферит.
Думата не е израстване,а промяна
...
И точно затова говорим-Ферит лош,с две клетки,страхлив и каквото още искаш го наричай,но това е човек,който притежава качества,които другите не притежават
Човек,който,ако бъде оставен на мира от окръжаващите го и обстоятелствата около него ще бъде любящ,всеотдаен,грижовен и незаменим съпруг и баща
Това е в момента
Преди беше,беше по сценарий,променяха го няколко пъти за кефа на зрителите
Затова образите ни се виждат непостоянни и различни във всяка ситуация
За Сейран или нищо,или най-доброто-знам.
Но ще се съглася,ако сценаристите  променят доста неща в характера и и най-вече премахнат озлоблението,ината и спонтанността в действията и
Нейните сиви клетки понякога също трябва да работят

и реакцията на фандома,когато новият/Синан май беше/ казва,че е приятелят/съпругът на Сейран:sob:Sob

Здравей, Вал!
Днес се очертава да имам натоварен ден, затова пиша сега и после ще се включа в късна доба. Много обичам да си говоря с теб и подозирам, че накрая ще постигнем единомислие.
Още в първия ми пост тук, направих уговорка, че  фаворит ми е първи сезон, гледала съм го два пъти, от първи до последен кадър, и десетки пъти съм си подбирала отделни сцени из всички езпизоди. Втори сезон не ми донесе емоциите, които извличах от първия и просто го претупах с едно по-повърхностно гледане. В този ред на мисли, чувствам се много по комфортно да говоря и водя спорове по първи сезон, а също така и много по-аргументирано ми се получава. Мога да подкрепям с примери всяка една от думите си и да оборвам опонента си. За втори ще съм малко по-голословна, но никак не ми пречи да опитам.
Тук Сейран въобще няма да я коментирам, както сама каза, за нея или добро, или нищо. Wink Шегувам се! Дай да видим тая промяна при Ферит във втори сезон. Търся, търся и не... не ми се получава. Все си виждам абсолютно същия образ, какъвто беше и в първи.
1. Винаги първо действа, после мисли. И започва да мисли, само защото му светва лампичката (това и едно куче може да го прави), че нещо е сгафил и как ще реагират дядо или Сейран, т.е. от страх.
2. При него има повтаряемост и на самите действия. В пъри сезон докара любовницата в имението, във втори също, че даже и бременна. В първи сезон провокира скандал и си бие шута (не винаги при Пелин, дори по-рядко при нея и по-често по нощните клубове) във втори също. Сещам се за два случая, но може да има и повече - когато спаси Сейран от ръцете на Кязъм, който с целия си акъл похити дъщеря си и след бурята, която се разигра в имението, когато Сейран разбра, че Султан й дава противозачатъчни. В първия случай, той я заряза в нищото. Скараха се (никой не остана длъжен на никого, така че ще е елементарно да обвиним Сейран за скандала) и той се качи в колата, и отпраши. Много мъжка постъпка! Аферим, браво! За идентична постъпка от страна на баща си, той вдигна скандал до небесата. Във втория случай... набила ми се е точно една конкретна сцена - те са в спалнята, тя плаче, а той си слага палтото, готов до отпраши. Тя го питаше дали наистина ще я остави сама в това състояние, а той, моля ти се, имал нужда да подиша въздух. След това тя получи психически срив, а после за разкош беше и душена от баща си. Къде беше Ферит??? Дишаше въздух! Във втори сезон отново остави Сейран, отново и беше сърдит, отново отиде при Пелин (уж да й благодари, че е спасила живота му и е убедила майка си да не повдига обвинение срещу Есме) и отново се хилеше като зелка с приятелката му от детството. Повтаряемост в действията му виждаме и в постоянния му стремеж да помага на Пелин. Това също така и не се промени до последния епизод на втори сезон. Имаше среща с граф Зия (предполага се, че това е главата на подземния свят в многомилионнен Истанбул), човек, с когото не бива да се шегуваш и наш Феритчо тръгна с Пелин да издирват майка й. Забрави и Зия, и срещата, и че щеше да се прави на мъж. Повтаряемост, повтаряемост, повтаряемост...
3. Проява на лабилна психика. И в първи, и във втори сезон ни представят едно момче, което не издържа на напрежение и рухва. Тук съм далеч от идеята да го съдя, дори напротив. Това бяха моментите, когато ми беше изключително симпатичен и му съчувствах съвсем сериозно. В първи сезон се случи, когато видя срещата между Кязъм и Юсуф, а по-късно и когато Сейран му показа, че може да си тръгне от имението, въпреки страха си от баща си. Във втори сезон изпадна в това състояние, когато получи запис от религиозната сватба на Пелин, а после и запис от страданията на Сейран, докато беше отвлечена.
4. Постоянните лъжи! Тук дори не ми се дават примери и не съм сигурна в кой от двата сезона лъжеше повече. Тази статистика съм пропуснала да я водя Wink Най-гнусната сцена обаче ми беше във втори сезон (всъщност сцената от първата брачна нощ продължава да си е на първо място), когато си седяха с Кязъм на една пейка и коментираха любовниците си. Тук, ако трябва да съм честна, Ферит мълча, но това не прави сцената по-приемлива. За разкош се появи и едната от любовниците и точно тогава му се обади Сейран. Какво направи? Освен, че пренебрегна обаждането й, при второто такова пак беше готов с лъжата. И само моля, да не ми се пробутва, че лъже, за да я защити. Тя е с пъти по-силна от него, абсолютният стожер във връзката, така че тя може и да го лъже, за да го щади (тук визирам болестта й и премълчаването от нейна страна), но той в повечето случаи си лъжеше от егоизъм.
В заключение... Ферит не търпи промяна, колкото и да ни се иска да я видим. Сценаристите хич, ама хич не са си дали зор върху този образ, да го изградят и развиват, да го направят жив и функциониращ.Той е просто вкаран в схема и я следва и във втори сезон. Силно се надявам, че в трети ще видим нещо по-приемливо. Искам го!
Покажи ми къде виждаш израстването и промяната във Ферит, моля! Давай ми примери, че така ми е по-лесно да влизам в контекста. И ми изброй качествата, които притежава Ферит, освен доброта и лоялност (с уговорки), защото за това съм съгласна.
Хубав и спорен ден!

Последна редакция: чт, 12 сеп 2024, 12:23 от Fi79

# 42
Мистери, благодаря за новата тема , а на теб , Рени , за преводите !

Нямам особено желание да пиша, защото и двата фрага не ми харесаха. И Сейран и Ферит са като хора с биполярни разстройства. Ту страдат по любимия , ту предлагат брак на друг, ту весело се хилят и боричкат с друга. И къде е Сейферската любов голяма ?!
Чакам епизода , защото  тези извадки /ако ги видим в епизода / ме карат да се питам за кой ли път - това ли ще гледаме този сезон. Не се ли свършиха метресите и бременностите ? Въпреки малките промени в героите , ситуациите се повтарят до втръсване.
Винаги съм била отбор Сейран и сигурно там ще си остана, нооо да внимава Сейро колко ще интимничи със Синан , защото Феро и Дияр ми са в повече. Особено приповдигнатото настроение на Феро, нищо че рони сълзички отвреме навреме.

Как после да повярваш , че се обичат чак толкова много ?

# 43
  • София
Ками Hands Plus1Hands Plus1Hands Plus1
Ето затова аз съм пас за тази серия, минимум.

# 44
  • Яко в Матрицата...
То че няма да можем да изтрием предишните два сезона, няма, но ми се иска да дам шанс. Смятам, че хората свикнаха с мисълта, че Сейран и Ферит се опитват да продължат с други след драмата с болестта, и заради това вторият фраг се хареса повече.

Аз съм на кантар, защото във фрага имаше весел Феро, но и много плачещ и страдащ, който останал насаме гледа портрета на любимата. Имаше Сейран, която държи ръцете на приятеля си, но насаме изпада в меланхолия и търси любимия, гледайки звездите.

Общи условия

Активация на акаунт