Войната между половете

• 19 109
  • 801
  •   1
Отговори
# 345
  • София

Има и вариант... Ще го нарека сметкаджия Wink Жената да прави всички неща, с които не му се занимава, без никакви гаранции, а той да има свободата да си прави каквото си иска, реално без никакъв риск, защото знае, че тя изцяло зависи от него Wink

# 346
  • Пловдив
Точно, може така да му отърва, вариантите и подвариантите са безброй.

# 347
Рф, жена ти може да е тръгнала като домакиня, но видно никога не е имала намерение да стои такава. Имало е и риск, но по това, което си разказвал, е имало и добре направена сметка. Иначе би ми било интересно придобитите по време на брака ви имоти дали са на ваше име, или на юридическо лице, но разбирам, че е чувствителна информация, та няма да питам Wink
Реших да го спестя това да не ме почнат пак, че се хваля. Общо е всичко, не съм гледал да не се прецакам. Да не казвам за какво става въпрос, пак по горната причина. Всъщност мислихме някои от придобивките да са директно на децата, но за малолетни лица е доста сложно и има други ограничения.

# 348
  • София
Ами чудесно значи, Рф. Нормално е жена ти да чувства сигурност при такова отношение. При някой с мисленето на Крис обаче, е точно обратното. Там основание за доверие няма.

# 349
Аз разбирам недоверието на дамите тук към подобен модел, но не разбирам защо се подценяват жените, които са избрали да живеят в такъв. Смята се, че те не могат да се развиват като личности само защото не търчат по 12 часа на ден да изпълняват прищевките на шефовете си ли или не киснат пред монитора? В една такава ситуация жената има дори повече възможност  да се развива, да има хобита, проекти, спорт и т.н....ако има желание.

П.П. Приемам, че има вероятност да остане без пари и стаж, т.е. тя е до известна степен в по-уязвима позиция в брака. От друга страна този тип жени, както се спомена вече, са доста търсени и харесвани от мъжете. Със сигурност ще й е по-лесно да се реализира на пазара на любовта от някоя измъчена кариеристка 😁

# 350
Търсени? Може би от някакви американци, които бленуват розови еднорози и кротки женички от втория и третия свят (ха! как пък не). Останалите нито търсят такава, че е много меркантилна и ще им вземе панелката в Надежда, нито могат да й осигурят такава позиция в живота, дори да имат мерак. В капитализъм живеем все още, нали?

И не всяка работа е корпоративно робуване и в офис. И дори такава да е, може пак да носи вътрешно удовлетворение, щастие и самочувствие.

Защо се повдига вариантът единствено жената да е домакиня? Няма ли някой мъж тук, който си мечтае той да е stay-at-home dad? 😀

# 351
Винаги съм си мечтал за 2 неща - да съм домакиня у дома и едновременно да съм пенсионер Simple Smile

# 352
  • София
Рейгън, кой ги подценява? Но попринцип работната среда развива и е плюс. Дори съобразяването с прищевките на шефа изгражда устойчивост, характер, гръбнак. Хобитата и уроците са пожелателни, а без реализация, носят само празно удовлетворение. Работата носи и лични средства, свобода, независимост.

Иначе сигурно се търсят, ама от мъжете тук чувам, че жените с деца не са най-желаната партия, та сигурно няма да се избият за зарязани домакини в безизходица Wink И пак опираме до това, че тази жена е зависима от избора си, и ако се окаже грешен, изпада в доста кофти ситуация.

# 353
Живяла съм под всякакви модели.
Жената с по-големия доход, жената домакиня, жената зависима, жената чао и жената "оправям се чудесно сама".
Всичко съм изпробвала като модели на жената спрямо мъж.
Всичките си имат предимства. И недостатъци.
Важното е винаги жената да има избор и да може да си го позволи.

# 354
И аз минах през всичките модели и то с един и същи мъж Joy ми, нито един не му беше натамън, все нещо там недоволен мрънка,  пък аз мога да се адаптирам във всеки един и да съм щастлива.
Вече съм на последния. Да си призная, най ме кефи, поне няма кой да ми мрънка и да ми разваля вечерта Sunglasses

# 355
Рейгън, кой ги подценява? Но попринцип работната среда развива и е плюс. Дори съобразяването с прищевките на шефа изгражда устойчивост, характер, гръбнак.
Да, би могло да изгради гръбнак, но според теб в нашата действителност кое е по-вероятното? Да се изгради гръбнак или да се смачка? Освен това, напредването в кариерата изисква много време и нерви, а за друго почти няма да остава време. Нямам против това да се гони кариера. Просто трябва да им е ясно на тези жени, че плащат огромна цена. Поне част от вас имате този избор. Мъжете, които не работят или изкарват малко, се смятат за дъното и никой няма да им даде шанс за каквото и да било.
По-горе Персона запита защо нямало мъже, които да искат си стоят вкъщи. Напротив, има такива.  Проблемът е, че мъжът остане ли си вкъщи, рано или късно ще му бъде бит шута.

# 356
  • Out of the Mix
Половината от младите хора вече си "стоят вкъщи", всичко е хибридно, хоум офис и т.н. Следващите години още повече ще се засилва това. Никой вече не е на полето, или да иска да работи на държавна работа. Замисляйки се около мен от 10 човека 8 са си вкъщи. Това 9-5 в офиса вече е отживелица.
Работната среда развива младия кадър. Вече след 10-15 г. в корпоративния свят ти писва, и не ти се занимава с колеги, шефове, шефки, срещи, оперативки, deadlines и т.н.
Единственото оправдание за отсъствие от вкъщи и пътувания за мен е само едно - имаш бизнес и въртиш сериозни капитали. Всичко друго е безсмислено, по-добре с по-малко пари, но да имаш време и спокойствие за всичко.

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 21:51 от Revoker

# 357
Каква кариера? Мъжете щото всичките кариера правите.  
Жената трябва да работи  за да има доход, стаж, осигуровки. Какво не е ясно? Както и всеки мъж.
Щяла да се реализира на пазара на любовта... Като увисне без пенсия ще намери някой дядо, те там просто чакат за жени без професия, доходи и на социална пенсия. Или ще виси на гърба  на децата си?
Страшен пример, няма що.

# 358
Всеки човек, който е финансово зависим от друг, плаща огромна цена и рискува, без значение пола. Много малко жени имат такъв 'избор' и обикновено се дава от такива мъже, че с кеф да бягаш с 200 от тях. Дори Джордж Клуни си взе успяла жена, макар че се съмнявам тук да има мъже от неговия ранк. 😁

Единственият мъж, който ми е споделял, че би се кефил да си остане у дома, пък се побърка с хоум офиса и чак като тръгна пак на работа с жив контакт, се очовечи. Не знам какво е толкова скандално, че някои хора харесват работата си или им действа зареждащо. Не е казано, че трябва да води до бърнаут или до робуване.

Revoker, баща ми например е строителен инженер и е всеки ден по обекти, откакто се помня. Има професии, където хоум офис няма как да стане. Нали никой не иска някой лекар да го преглежда онлайн?

# 359
  • София
Съгласявам се с двете съфорумки и допълвам. Ако има помощ вкъщи, няма причина жената да се скапва. Тея изцеждащи кариери, особено в България, много малко мъже ги имат, камо ли жени.

Общи условия

Активация на акаунт