Войната между половете

• 19 132
  • 801
  •   1
Отговори
# 300

Plamkata82, съжалявам. : ( За щастие при мен май е 50/50, виждам много мъже да помагат, което е супер. А по влаковете бабите винаги търсят някое здраво момче да им помогне с багажа. 😁

Е, ако поиска помощ, рядко сигурно биха отказали. Или се съгласяват с половин уста.
Трябва да е супер прост, че да откаже.
Но да предложи сам, това е рядко срещано.

# 301
Така е, Елора. Впрочем много млади хора и от двата пола се ослушват, ако трябва да отстъпят място в градския транспорт на по-възрастен човек или бременна жена. Адски грозно впечатление прави.

За мен такива въпроси не опират до пол, колкото до възпитание, отговорност, щедрост, хуманност и така нататък. Ако нещо не ми е по "способностите", но искам да помогна на скъп човек, повярвайте, че ще намеря начин и планина да повдигна. Не очаквам всеки ден да сме 50/50, както и не искам да сме 80/20 през 95% от времето. Отношения се поддържат и с усилия, и с внимание, и с нежност.

# 302
Помощ никога не искам, защото незнам какво е здравословното състояние на непознатите срещу мен. Но на спирката винаги има най- малко 15 души и мъже много, много рядко са пи помагали.

# 303
  • Out of the Mix
Persona, ти си "wifey material", готова. Blush
В същото време си достатъчно млада с мъжа да си поживеете, накефите безгрижно, преди евентуално да създавате семейство, ако се иска, според обстоятелствата. HugSunglasses

Нарциса, друго "на живо" имах предвид - ако примерно всички участници в "спора" се видят face-to-face, направим форумна среща, а не с познатите си в реала кой как се държи. Аз съм същият навсякъде.

Лъвица, ми че аз затова говоря и "проповядвам" откакто съм във форума.
То е ясно, че много от нас имат различни гледни точки за много неща, за много еднакви, близки, сходни, и т.н., ама идеята е точно това - нормално общуване, всеки си излага гледната точка, другият уважава, коментира и вървим напред, всеки си прави изводите, научава нещо, замисля се, или не.

Базила, за нищо не се борим, казахме какво ни "притеснява". Можем да го забравим и приятелски да продължим да си лафим всички.

# 304
Аз лично направо съм в потрес, защото виждам много ясна тенденция за регрес в отношението към жената и то при младите. Боса, бременна и домакиня е идеалът.
Значи ли това, че ако в някое семейство се реши жената да се фокусира върху семейството си вместо върху 10 или 12 часов работен ден това непременно е регрес за нея? Принципно никой не е задължил жената нито на едното, нито на другото. Всяка е свободна сама да избере какво иска да прави. Но ако си права с това, което казваш, то само потвърждава тезата, че за мъжете тези жени са по-привлекателни от свръх амбициозните и липсващите постоянно...

# 305
Ама и за жените са по-привлекателни мъже с определено отношение (и визия, и ценз, и доход, и надареност, и...)

# 306
Абсолютно. Не виждам нищо учудващо честно казано...

# 307
Няма чудно, разбира се.
Роки обаче говореше за регрес в отношението на мъжете, не в поведението на жените, което е съвсем различно.

# 308
  • София
Аз лично направо съм в потрес, защото виждам много ясна тенденция за регрес в отношението към жената и то при младите. Боса, бременна и домакиня е идеалът.
Значи ли това, че ако в някое семейство се реши жената да се фокусира върху семейството си вместо върху 10 или 12 часов работен ден това непременно е регрес за нея? Принципно никой не е задължил жената нито на едното, нито на другото. Всяка е свободна сама да избере какво иска да прави. Но ако си права с това, което казваш, то само потвърждава тезата, че за мъжете тези жени са по-привлекателни от свръх амбициозните и липсващите постоянно...

Няма лошо, стига мъжът да цени и уважава това, което прави жената и да я подсигури материално и финансово. Като под това визирам трайни авоари, а не да плаща сметките, докато му е удобно, и във всеки един момент да може да си бие камшика, оставяйки я без пари, покрив и стаж да се оправя сама от нулата.

# 309
  • София
Скрит текст:

Няма лошо, стига мъжът да цени и уважава това, което прави жената и да я подсигури материално и финансово. Като под това визирам трайни авоари, а не да плаща сметките, докато му е удобно, и във всеки един момент да може да си бие камшика, оставяйки я без пари, покрив и стаж да се оправя сама от нулата.
Да. Ако двамата решат да прецакват жената да стои вкъщи, тя рискува доста. Би трябвало в тази ситуация за нея и за децата да има гарантирани дълготрайни защити. В случай на развод/раздяла, смърт...

Последна редакция: вт, 17 сеп 2024, 16:59 от milenaka

# 310
Умните жени сме го гледали тоя филм вече.

Иначе тая тема като се подхване ми става малко смешно, защото по моите наблюдения все още живеем в див капитализъм. Освен ако не пиша в бг-богатинаследници.ком без да съм разбрала... което си има резон, след като всеки ден се обяснява как трябва да се раждат по 5+ деца, да се седи до печката, да се отдава на семейството. Идеологията настрана, приказки от 1001 нощ разказват някои мъже във форума в опит да се правят на интересни.

А някои жени бачкат по 10-12 часа, за да си гледат семействата.

# 311

Много ясно, че е регрес. Трудов стаж, осигуровки, спестявания?

Не мога точно да си представя какво привлекателно има в липсата им  за мъжа, но щом казваш.

# 312
Мъжете да не бачкат, за да играят на плейстейшъна, или кво? Grinning

# 313
Ако не беше регрес, нямаше жените да се се борили толкова за равни трудови възможности. Че и достъп до образование, най-важното за развитието на един човек.

Само че жените винаги са работили, само тези от романите за висшите класи са се отдавали на соарета, пиано рецитали и обсъждане на тазгодишния лов на глигани:
"The Victorian ideal of the “Angel in the House” would not have been at all familiar to the majority of working class women of the era. Women had little choice but to work in order to support themselves and their families. Women worked both from home, for example in piecework, and outside of the home in textiles and clothing factories and workshops, or in domestic service for wealthy households. Many women of that era were also employed in what was known as the “sweated industries”- small industries like nail making, matchstick making, and shoe stitching, where the hours were long and the pay was extremely low. Real opportunities for women in work were slim."

# 314
Няма чудно, разбира се.
Роки обаче говореше за регрес в отношението на мъжете, не в поведението на жените, което е съвсем различно.
Да, и аз питам защо да е регрес това да искат жена им да забременее примерно? Или да е домакиня? Rolling Eyes

Принципно по закон всяко имущество, придобито по време на брака, е общо, нали?

Общи условия

Активация на акаунт