Войната между половете

• 19 190
  • 801
  •   1
Отговори
# 285
Или как мъжът оправял бушоните и някакви ремонти по дома... То хубаво, ама само яденето е три пъти на ден. 😁

И нека не се правим, че всички сме толкова уникални и специални, че все едно сме расли в гората и нищо не ни е повлияло от средата ни. Иначе щяхме да ходим голи по улиците.

# 286
  • София
Ди Солейл, критерий не може да бъде, че повече жени се оплакват от конкретни ситуации с мъже, защото жените тук са много по-голям брой. За сметка на това мъжете, и то тези, които се оплакват от жените като цяло, са много голям процент.

Иначе, живеем в общество и то влияе. Ако не влияе, какво се оплакват мъжете от някаква война? Нали не би трябвало да им влияе, че имало някакви промени на нагласите в обществото Stuck Out Tongue Winking Eye

Иначе и моите мнения са плод на опита, разума ми и контакта ми с различни типажи мъже, включително тук във форума. Наблюдавам, прави си заключенията, споделям мнение. Не обобщавам цял един пол, напротив. Генерални обобщения, отново, по-често виждам от мъжки представители на форума, включително в тази тема.

# 287
  • Out of the Mix
Нищо против да си описвате собствените премеждия, но не ги прожектирайте на останалите.
Не искам да предизвиквам негативи за никой и от никой към никого, но постоянно си прави впечатление това, трябва да е сляп човек, за да не го вижда. Не знам защо трябва да продължава. Разбира се имам отговор, но няма да коментирам.

Нямам нищо против никого, поради много причини. Изобщо не става дума за "политкоректност",  или каквото и да било. Човек е такъв, какъвто е. Когато с някого не меляш, не ти е симпатичен - не го ръчкаш, не го дразниш, не се заяждаш, не му обръщаш внимание. В живота навън не правите ли така? Казвал съм и преди, че моментът, в който всеки се изправи очи в очи с онзи от отстрещната страна на дисплея, нещата изведнъж стават различни, и много добре знаете, че е така. Никой на никой няма да се репчи, дълбоко в себе си го знаете това. Това е същото, като когато Ганьовците излезнат от другата страна на границата - стават най-примерните шофьори.

Персона е много сладка и емоционална, голям бонбон е, надраснала много годините си, като разсъждения, замисля се за всичко и т.н. Flowers Cherry Blossom

rf, наистина няма смисъл от такива чуденки кой защо не е навън, къде е и какво прави. Всеки е с различно ежедневие, живот и динамика. Няма нужда от такива обяснения. Имам дни не се прибирам, и такива по цял ден съм си в нас. Специално в София в момента не е хубаво времето. От два дни вали, мрачно, а сега е хладно, следващите дни сутрин ще е 7-10 градуса.

# 288
  • София
Абуто, прожекциите са изцяло твои. Още от заглавието на темата. Летвата я свали ти. Няма какво да рипаш за каквото сам си правиш.
Война водиш със собствените си предразсъдъци и очаквания.

# 289
В Ю-туб има една американка, около 40-45, сменя свещи, термостати, полуоски, накладки, дискове за спирачките, ангренажен ремъци, вериги, глави сваля, клапани регулира...
Долу в коментарите -  100 оферти за работа, 200 предложения за брак.
Докато другите жени се надпреварват да стигнат мъжете по разни писти, дето няма кьорав мъж, тази жена е оставила зад гърба си 90 % от мъжкото човечество.

Много добре обяснява!
По нейно видео си смених преден ляв лагер.
Не знам само този, който ѝ снима видеата мъж ли е или жена. Също много добър, показва точно каквото трябва, под ъгъла и осветеността, които трябва.
И изобщо не смятам, че мъже, които харесват и се женят за такива жени, нещо им има.
Подобни бракове са, мисля си, по-здрави и по-трайни.

# 290
Естествено, че няма нищо лошо жена да разбира от коли, както и мъж да се ожени за такава (?), но какво е общото между уменията да поддържаш автомобил и трайния и щастлив брак???

# 291
Най-здрави са браковете, в които няма семеен тоталитаризъм. Всичко се обсъжда и решава от двамата, не се омаловажава приноса на другия - финанси, грижа за децата и дома. Трябва да има уважение дори и в скандалите. Истинското щастие е да виждаш, че човекът до теб е щастлив.
Едва ли уменията в автосервиза ще заместят някакви липси в отношенията.

# 292
Естествено, че няма нищо лошо жена да разбира от коли, както и мъж да се ожени за такава (?), но какво е общото между уменията да поддържаш автомобил и трайния и щастлив брак???

Общото е, че и жената, и мъжът в такъв брак са се избрали един друг според способностите си да правят нещо си. По възможност добре. Стараят се да вършат това, което умеят добре. Не им остава много време да търсят кусури на това, което прави другия,  уважават уменията му без да да го осмиват в и-нет, че смяната на лагер е веднъж на 8 години, а яденето е 3 пъти на ден.

Най-по-общото е, че никой от двамата в такава двойка не кряска истерично - аз съм сменила 3 лагера, и ти ще смениш три! Или - аз 2 пъти прах и гладих миналата седмица, сега и ти - толкова.

Накратко - дребнавостта, водеща до истерии е чужда за такива бракове.

# 293
  • France
За планетите - нямаше ли книга, че мъжете са от Марс, жените от Венера? Ето обяснение. Simple Smile
Преди 100 години приятелки ми я подариха и понеже беше много нашумяла я изчетох от корица до корица. И никак не се впечатлих. Първо се намирах все при марсианците, не намирах нищо от Венера в мен. После имах чувството, че описва едни и същи неща, но с различни думи в зависимост от пола. Като онази история с ластиците и кладенците. По никакъв начин не успявах да видя нещо истинно вътре, но реших, че съм много млада и сигурно нищо не разбирам. Наскоро попаднах на сериозна критика на въпросната книга (написана от клинични психолози) и най-после се съгласих Simple Smile Това, че нещо има в един момент търговски успех, не значи, че не е най-евтино фалшименто.

# 294
И мен ме кефят такива жени, едно време по Дискавъри в митбъстърс имаше една жена заварчик и ред други технически умения. Готина мацка беше с едни татуировки, определено я гледах с кеф как реже с ъглошлайфа и върти заварки с со-то

# 295
Сериозно ли се опитваш да ме обидиш на дребнава?

Съжалявам, ама всички хора имаме 24 часа и първостепенна нужда да сме нахранени и да живеем на чисто и уютно място.

Какво значи способности? Аз си признавам честно, че съм си мамина глезана и от мен се искаше само да си гледам уроците, не ми се даваше да пипна нещо вкъщи. Когато трябваше да се оправям сама след гимназията, имах някакъв битов гаф почти всеки ден. Нищо не знаех как да правя, а готварските гафове няма да ги разказвам, че срам ще ме хване. 🙃 Обаче проста не съм и се научих да се оправям, защото все пак съм възрастен човек и няма кой друг да ми го свърши. Ако някой на 20+ години не може да се научи да си направи една салата или да пусне една пералня, не мисля, че е повод за гордост. Щом аз, която бях абсолютно невежа и саката успях, знам, че няма как и другите да не се научат. Особено ако имат поне завършен 12 клас.

И в някои бракове се налага да си ги "мерят", защото и двамата работят, ама единият след работа ще иде да си прави кефа, а другият ще ходи да пазарува, готви, чисти и така нататък. Шок, никой не иска да отглежда възрастен човек като малко дете. Хората с поне малко common sense знаем, че домашните задължения са една мега досадна и скучна, но належаща част от живота, която, да, няма общо с това някой да смени бушона веднъж годишно.

В последните пет години съм живяла във всякакви конфигурации - сама, с приятели, с непознати, с мъж, каквото се сетиш - и никога не се е стигало да правене на сметки и мерене кой какво е вършил, защото е осезаемо кога някой си поема отговорностите и кога някой се скатава.

Малко ми иде като да изляза с мъж от магазина, а аз да мъкна всички торби и да му благодаря за това удоволствие. После защо сме ергени.

Philomena, признавам си честно, не съм я чела. 😁 Подминавах я заедно с онази, "Защо мъжете си падат по кучки", някак твърде генерализиращи ми идват.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 18:48 от Анонимен

# 296
Малко ми иде като да изляза с мъж от магазина, а аз да мъкна всички торби и да му благодаря за това удоволствие.

Тва ми напомни за касиерските ми дни. Една мацка се готвеше да плаща и момчето до нея пита "а торбичка?", пък тя му кресна "нали си мъж ве, ще носиш" и той после гък не каза Grinning

# 297
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Малко ми иде като да изляза с мъж от магазина, а аз да мъкна всички торби и да му благодаря за това удоволствие.

Тва ми напомни за касиерските ми дни. Една мацка се готвеше да плаща и момчето до нея пита "а торбичка?", пък тя му кресна "нали си мъж ве, ще носиш" и той после гък не каза Grinning
Е ако са няколко предмета, ще ги рита ли, ще жонглира ли? Grinning

Лятото, към една институция съм, тръгвам да влизам, и виждам отвътре жена с бебешка количка, отварям и широко вратата, и държа да излезе, тъкмо тя избутва количката и един господин ни заобикаля с отривиста походка, подхвърля през рамо "Аз само да вляза", казах  му - "Заповядайте, път на кавалерите", малко се нацупи, като влязох след него, ама живи и здрави Grinning

# 298
Почти ежедневно ми се налага да ползвам градския транспорт с бебешка количка и 99,9% от тези, които предлагат да ми помогнат са жени. Някои мъже толкова неестествено си извъртат главите, че ще им трябва рехабилитация след това.

# 299
Странното е, че се има за меркантилно и дребнаво да искаш мъжът да ти удари едно рамо, докато аз не разбирам как не ги хваща срам някой друг да се нагърбва с всички задачи. От болен човек или човек, който в момента е в трудно положение, нищо не искам. Обаче здрав и прав човек да не смее да пипне нещо, сакън да не си развали рахата...

Иначе аз лично и на ръка съм прала, и крушки съм сменяла, и тежко съм носела, само до бушон още не съм стигнала да сменям. Налагало ми се е, ама къде с мрънкане, къде без - направила съм го. И ако в този момент до мен имам близък човек и няма да се сети да ми помогне... ами, не знам какво да кажа, няма да е много ласково. В крайна сметка хората трябва да си помагаме, нали?

Имам много познати жени, които юркат мъжете си за всяко малко нещо в живота. Намирам го за унизително. И ужасно невъзбуждащо също.

Plamkata82, съжалявам. : ( За щастие при мен май е 50/50, виждам много мъже да помагат, което е супер. А по влаковете бабите винаги търсят някое здраво момче да им помогне с багажа. 😁

Общи условия

Активация на акаунт