Войната между половете

• 19 005
  • 801
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Еми нормално да не искаме изнасилвачи и насилници Joy Но в случая просто ти показвам дупка в логиката Wink

Както любимката ми Персона написа - аз също мога да си правя всичко сам, но не е там работата. Simple Smile

Ама разбира се, че не е. Но какъв мъж би искала една жена - такъв, който да й прави съществуването по-приятно, или такъв, който да й внушава, че без него е за никъде Wink Риторичен е въпросът.

# 571
Крис, ти можеш ли да четеш и разбираш написаното? Персона казва именно това, което и ти. Че не й трябва мъж САМО заради мъжката сила, а и заради личността му и нематериалните блага, които могат двамата да си доставят един на друг.
Когато вие самите спрете да гледате на себе си само като на грубата сила/банкомата, тогава и някои жени ще спрат да виждат във вас само това. Вие сами се поставяте в тази ситуация и после ревете, че ви използвали. Ами бъдете личности, пък може и да останете изненадани.
Това е наложено от обществото и винаги е било така. Ако един мъж не притежава определени качества като умения да се справя в ситуации, изкарване на пари, развитие, сила и най-вече да може да се грижи за семейството си, то той в очите на всички останали не е истински мъж. Колко често чуваме за някой "той не е истински мъж".... но виж, аз лично за "истинска жена" не съм чувал Joy

# 572
Значи най-лошото от вашия пол са насилници и убийци, а най-лошото от нашия е съседката, която е много грозна, ау, ужас. Ами какво да ви кажа, мъже, в хубав свят живеете.

# 573
😂😂😂

Първо, чак толкова параноична не съм. Живея си напълно нормално и не се страхувам от всеки втори мъж на улицата; просто си опичам акъла какво правя като всеки нормален човек.

Второ, да имам нужда от мъж... за да ме защитава от другите мъже? Значи пак опираме, че проблемът е в мъжете. 😂 Има мъже, които също стават жертви на убийства и изнасилвания от други мъже, тях вече кой ще ги пази?

Трето, доколкото знам живеем в свободен пазар и капитализъм, където не се гледа кой какво допринася за света, а кой плаща. Wink Има пет милиарда неща, които великите мъже могат да свършат за добруването на света, ама като няма келепир, никой няма да седне да ти построи една селска болница например.

Четвърто, фактологично пак не си познал, защото жените винаги са работили, а откакто имаме достъп до образование, много жени стават лекари, инженери, учени и прочее. Баба ми от страна на майка ми е била кранистка, майка ми е била всяка година по бригади по времето на соц-а, а баща ми и дядо ми със сигурност са построили повече къщи и пътища от тебе, така че не знам по каква линия се опитваш да ме засегнеш. 😂 Или само бъркането на бетон е нужно, за да се задоволят всички човешки потребности?

Пето, като няма жени да раждат, каква цивилизация, какви пет лева? То точно там е коренът на проблема, че само един пол може да ражда и всячески се е опитвало да се подцени и контролира тази способност. Древните са си мислили, че спермата съдържа цялата информация за бебето и че жената нищо не прави в утробата си, сакън да не й се признае, че само тя може да създава живот. Wink Ако науката някога напредне дотолкова, че да ни отмени, ще стане интересно, но дотогава...

Хората не са "награда" и никой не ти дължи жена, защото имаш пенис, избий си от главата вече.

PS. Да не отварям думата колко много мъже учени и артисти са крали от труда на партньорките си. Пиша от телефон, защото майката на програмирането е жена, наречена Ада Лавлейс. Simple Smile

# 574
Скрит текст:
Крис, ти можеш ли да четеш и разбираш написаното? Персона казва именно това, което и ти. Че не й трябва мъж САМО заради мъжката сила, а и заради личността му и нематериалните блага, които могат двамата да си доставят един на друг.
Когато вие самите спрете да гледате на себе си само като на грубата сила/банкомата, тогава и някои жени ще спрат да виждат във вас само това. Вие сами се поставяте в тази ситуация и после ревете, че ви използвали. Ами бъдете личности, пък може и да останете изненадани.
Това е наложено от обществото и винаги е било така. Ако един мъж не притежава определени качества като умения да се справя в ситуации, изкарване на пари, развитие, сила и най-вече да може да се грижи за семейството си,
Скрит текст:
то той в очите на всички останали не е истински мъж. Колко често чуваме за някой "той не е истински мъж".... но виж, аз лично за "истинска жена" не съм чувал Joy
Reagan, нищо подобно няма в днешно време. "Той не е истински мъж" съм го чувала само в една ситуация и общо взето жената искаше някой да раздава шамари за нея, на нея и така.
Питай новото поколение колко амбициозни и силни са мъжете и колко се грижат за семейството си. Масово, ама масово около мен абдикираха мъже между 27 и 37 години от семейството си, защото не са се наживяли. Снимат се от барове и екскурзии, правят си сторита, качват се в инстаграм, жените им си гледат пеленачетата и ги съдят за издръжка. Отдавна никой не отпушва кенефи и не оправя кранчета, нито успява да издържа семейство с три деца. Честно казано и сила нямат горкичките. Напук на манията по фитнеса повечето, които ходят на фитнес, изпадат в някакъв хомоеротизъм и ако те нападне някой първи ще избягат. Те тия мускули ги правят за приятелчетата си от фитнеса, не за мен.

# 575
  • Out of the Mix
Персона, не си те представям с "батка" никога, който евентуално да постави телеса пред нападетел.
Но човек, ако не е провокатор и не ходи по такива места, трудно да му се случи нещо такова.
Проблем има, ако се случи, защото няма "подготвени" в такава ситуация, ако ще да си черен колан по нещо. Хората трениращи много имат развити реакции, отиграване на различни сценарии, но извадят ли ти нож, пистолет, напръскат ли те, упоят ли те, в гръб и т.н., няма спасение.
Най-много, ако приятелят ти е барета, или полицай, повечето са с бръснати глави, набити, с татуси и "респектират" околните да не ги пипат. Нищо повече.
Това да се защитиш при нападение, не се знае изходът какъв ще е.
В смисъл - дано никога не се случва, но както Жан Клод Ван Дам казва : "Имам бързи крачета".

# 576
- Потвърждение на моето мнение.

# 577
Хубавите качества се припокриват и при двата пола; едните може да са традиционно женски, другите традиционно мъжки, но развитият и хармоничен човек притежава и от двете.

Revoker, прав си, не са за мен батките. И е точно така, има опасни места, където и сам мъж да иде, ще е като да си подпише смъртната присъда.

Малко ми напомня разговорът на американците, които не искат реформа на законите за притежание на оръжие, а вместо това всички да си вземат по един пистолет и да го играят дивия запад. И като пуснеш някакъв ненормален в класна стая с първокласници и тръгне да ги стреля, и като учителят и той тръгне да стреля, какво ще се постигне точно? Подозирам, че нищо хубаво.

Mandy Bo, младите мъже днес масово смятат да дезертират, ако някой нападне България, така че се готвя психически, че и на фронта ще ходя, ако се наложи. 😂😂😂

# 578
Силна мъжка фигура не означава задължително агресивен тип батка без задръжки и с ниско IQ. Означава човек, който ще те защити дори словесно, но има смелостта и увереността, ако трябва и физически. Аз познавам такива мъже, които всяват респект, просто са малко. Ама ако му изскочат мутрите с пищовите, ама ако се окаже в джунглата с канибалите... В реалния живот рядко се случва, но има ситуации някой друг да се заяжда с жена ти, да й се подиграва, някой баща да й се развика в детската градина, някой да я задърпа в бара и колкото и да съм силна и независима предпочитам мъжът ми да ме защити. А масово виждам как отстъпват назад и се оглеждат като гърмяни зайци.

# 579
  • Out of the Mix
Съгласен, Персона.
Тук пък в България имаме нужда от някакви мерки и то сериозни.
Айде, ако не масово да се въоръжаваме, то и полицията да почне да си върши работата, не само да симулира дейност кварталната патрулка, минаваща веднъж на високосна и взимаща "налога" от местните дилъри.
Много трябва да се помисли за битовата престъпност, с другото ние обикновените граждани няма да се оправим и не е наша работа. Но това масово да стават обири по апартаменти и т.н., трябва да спре, и не само те са хиляди неща, просто пример.

И с Манди съм съгласен за "фитнесджиите" и "хомоеротизма". JoySmile
Признавам, и аз тренирам, но за здраве вкъщи и 1,2 пъти седмично на стрийтфитнеса в съчетание с ходене ми е достатъчно да се поддържам стегнат и да ми е добре. Някой друг тенис, и така.

# 580
Ще разкажа няколко истории по темата за мъжкия и женския труд.

На първо място - тези неща винаги са били подвластни на времето си. Ако днес повече жени се интересуват от литература например, в миналото стихоплетството е било мъжка работа, за която женските мозъчета били твърде неспособни, та жените са се борили дори за правото да творят. Аналогично с композирането на музика и създаването на картини, въпреки че днес имат по-женствена конотация.

Второ - когато жени са се опитали да навлязат в типично мъжки сфери, винаги са срещали огромен отпор. Всяка жена тук може да ви разкаже някаква история, където е чувала, че еди-какво-си не било за жени, въпреки че няма нищо общо с половите ни органи. Wink Един покъртителен случай за мен е този от миналия век, когато мъж разстрелва 14 студентки по инженерни науки, а ето какво пише за извършителят: "In the leaked letter, Lépine wrote that he was rational and blamed 'feminists' for ruining his life. He said he was angry at feminists for seeking social changes that "retain the advantages of being women [...] while trying to grab those of the men".
Прекрасно, все едно сме в бг-редпил, опа, бг-мама. 😁

По време на Втората световна война е имало и жени пилоти:

Само че е имало саботажи от страна на мъжките им колеги и са правили опити да свалят самолетите им:
"Pilot Jacqueline Cochran personally discovered sugar in the gas tank of a plane that had crashed, killing her colleague Betty Davis, but feared she and her colleagues would lose their jobs if they reported it as such."

Лично съм била свидетелка как мои съученички са проявявали интерес към "мъжки" дисциплини и въпреки че са им са отдавали и са им били интересни, по-възрастните са ги насочвали към нещо "по-момичешко", дори по-възрастни жени, което винаги ме е огорчавало.

Лъвица беше споменала преди време за геймърството - аз не съм, но познавам мацки геймърки, които са се оплаквали от лошо отношение и заплахи от мъжете, с които играят. А трябва да е просто едно невинно хоби.

Междувременно мъжете с традиционно женски интереси само с мед не сме ги намазали още. ;D Повечето жени са изключително приветливи към мъже, които проявяват интерес към техните хобита и занимания, та чак прекалено понякога. На запад има мъже, които се интересуват и занимават с грим, та често обират много овации само заради това, въпреки че гримът е традиционно женска сфера в западното общество.

Аз съм свирила на музикален инструмент с по-женска конотация, повечето инструменталисти са били жени. От тях видях само уважение и насърчение към мъжете, които искаха да свирят на него, включително комплименти за силата, която могат да вкарат. Simple Smile

Колкото и да не им харесва на някои, никога не съм разбрала жена да е убила мъж или да го е заплашила с насилие и изнаислване, защото е проявил интерес към традиционно женска сфера. Напротив, изключително гостоприемни сме. Wink

За мен беше гордост, че жена на име Кейти Буман стои зад първата снимка на черна дупка, не защото аз с нещо съм допринесла (лол), а защото разбива стереотипите, че жените не стават за учени и изследователи:

Мария Кюри си остава идол и пример завинаги. Wink

За Малала и талибаните няма да разказвам, чували сте го сами.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:06 от Анонимен

# 581
Смелостта си е нещо впечатляващо и в двата пола. Може би, само когато граничи с безразсъдство, се превръща в недостатък. Защото понякога може да си навлечеш проблеми без да има смисъл в това, което си направил. И жена, и мъж, изоставили други хора в беда, когато е можело да помогнат, е гадно. Даже, ако е било от объркване и паника - пак е по-оправдано, но когато е от безразличие или... защото "да се оправят, не е моя работа", "щом им се случва, не е без причина"... бляк

# 582
Питай новото поколение колко амбициозни и силни са мъжете и колко се грижат за семейството си. Масово, ама масово около мен абдикираха мъже между 27 и 37 години от семейството си, защото не са се наживяли. Снимат се от барове и екскурзии, правят си сторита, качват се в инстаграм, жените им си гледат пеленачетата и ги съдят за издръжка. Отдавна никой не отпушва кенефи и не оправя кранчета, нито успява да издържа семейство с три деца. Честно казано и сила нямат горкичките.
Ей ви пак шеймене и обобщаване по пол - мъжете били масово това, масово онова.
Когато за някой мъж се каже, че го напуснала жена му - ооо, ама то от хубавото никой не бяга, той си е бил виновен за да го напусне.
Ако мъж напусне жена си - естествено, пак той е виновен, че не се бил наживял. Ми може пък да не му се е живеело с нея, ако му е правела живота ад? Аз защо не съм напуснал жена си, или колегата рф22, или рейгън, или другите женени тука?

Малко ми напомня разговорът на американците, които не искат реформа на законите за притежание на оръжие, а вместо това всички да си вземат по един пистолет и да го играят дивия запад.
Естествено, че си пазят правата - ти ако си далновидна и ти ще си ги пазиш.
В СССР гражданите са нямали право да носят оръжие - само милиционерите. Идват нощем да те вземат в отиваш в Сибир. Ти нямаш пистолет, те имат. А ако и ти имаш да ги посрещнеш, щяха ли 20 милиона човека да идат в Гулаг?
При положение, че насилие има на света като даденост (имало си го и при животните, много преди да се появи човека) и ще го има, ти казваш - абе аз желая да няма насилие? Това няма как да стане, така че по-добре да впрегнеш насилие срещу насилие. Което и правиш, като разчиташ на едни мъже да упражнят насилие върху други, ако се наложи да те пазят от насилие. Но викаш, можеш да се оправиш и без мъже?

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 16:27 от chris78

# 583
  • France
В този форум съм писала толкова за женския труд (физически и интелектуален), че сигурно има колкото за една статия. Като се има предвид, че хобито ми е историята и мога на всеки абзац да дам проверен източник. А Криско го помним с 2 графики за женския труд и абсолютната стойност на заплатите => естествено без дори и визуално съвпадение на двете. Които в момента не помни Wink Така че няма да се моря, няма смисъл.

Единственото, за което не мога да намеря заместител на мъжете е секса. Иначе мога да си живея още 50 години без да имам нужда от някой, който да ми води колата на сервиз и да ми отваря бурканите. Мога и сама.

# 584
По силата на логиката сега очаквам някой мъж да ти отговори, че може и да нямаш нужда от мъж като партньор и да не зависиш от такъв, но в живота си зависиш от много други мъже, които се грижат за сигурността ти, за достъп до базови услуги, нужни за нормален живот, които Крис вече изброи и т.н.
Темата става все по-нажежена JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт