Войната между половете

• 18 457
  • 801
  •   1
Отговори
# 765
Мнооого си личат опитите за принизяване, много.

Преди 15 страници казах, че нямам нужда от мъж, за да ми завърти крушката или да ме храни, защото и сама мога да се справя с тези задачи, следователно съвсем други неща са ми важни.

Та заради това се начетох, че "логически" не ставам за нищо освен за декорация, гримчета и отваряне на краката. Simple Smile

Не знам за мъжките и женските мозъци, ама за мъжкото его - да. И този път е наистина, абсолютно логично защо жените сме толкова изтощени и нападателни.

# 766
Принципно разликите в "мозъците" (доста неточно определение) не означава, че всички мъже имат по-добра пространствена ориентация от всички жени. Значи, че по природа имат някакво предимство. Както и жените имат предимство да кажем по отношение на интуицията. И пак. Това не значи, че всички жени са с по-разввита интуиция. Значи, че по-голям е шанса една жена да има такава пред един мъж. Също както и физическата сила. Има жени, които са с по-развита мускулна сила от мъжете. Но това е следствие на тренировки и т.н.

Филомена, след като ни изясни разликата между джендър дисфория и хомосексуализъм, би ли казала дали мъж (примерно) с джендър дисфория и възприемащ се за жена, всъщност може да се приеме за жена и от науката или си остава мъж с психично отклонение? Grinning

# 767
  • София
Принципно разликите в "мозъците" (доста неточно определение) не означава, че всички мъже имат по-добра пространствена ориентация от всички жени. Значи, че по природа имат някакво предимство.
Скрит текст:
Както и жените имат предимство да кажем по отношение на интуицията. И пак. Това не значи, че всички жени са с по-разввита интуиция. Значи, че по-голям е шанса една жена да има такава пред един мъж. Също както и физическата сила. Има жени, които са с по-развита мускулна сила от мъжете. Но това е следствие на тренировки и т.н.

Филомена, след като ни изясни разликата между джендър дисфория и хомосексуализъм, би ли казала дали мъж (примерно) с джендър дисфория и възприемащ се за жена, всъщност може да се приеме за жена и от науката или си остава мъж с психично отклонение? Grinning
Не, не значи.
Разликата е точно това – разлика. Може да е предимство, може да е недостатък, а може и да е без значение. А може да зависи и от конкретната ситуация. В някои случаи дадена характеристика може да е предимство, а в други – да е недостатък.

# 768
  • София
Рейгън, аз не отричам известни разлики, а питам, какво доказва, че причината е полът, а не средата, възпитанието, нормите, които се различават при двата пола? Причина и следствие.

Питах и каква е причината за убийства на президенти и политици, които не са пазени от жени, във времена, в които службите им не са водени от жени, но и на това няма отговор Wink

Дискусията наистина става досадна, защото неудобните въпроси се прескачат Smile

# 769
При животните моногамията наистина е изключение. Предимно птиците май са.

# 770
  • София
Скрит текст:
Рейгън, аз не отричам известни разлики, а питам, какво доказва, че причината е полът, а не средата, възпитанието, нормите, които се различават при двата пола? Причина и следствие.

Питах и каква е причината за убийства на президенти и политици, които не са пазени от жени, във времена, в които службите им не са водени от жени, но и на това няма отговор Wink

Скрит текст:
Да. Коя жена е виновна за успешния атентат срещу Кенеди?

# 771
  • France
Това ми напомня, когато онази гемия се заклещи в суецкия канал, как всички египетски мрежи гръмнаха с фейка, че капитан била жена. Върви после да обясняваш, че нямаш сестра.
Последните мъжки коментари (за кой ли път) доказаха колко е трудно за една жена да върви по традиционно мъжките маршрути. И после нямало война...

# 772
Сега да си изясним, другарят Ленин имал ли е по-голям мозък и бил ли е гений поради това. А, че е  е..л майката на света е ясно.

# 773
  • София
Сега да си изясним, другарят Ленин имал ли е по-голям мозък и бил ли е гений поради това. А, че е  е..л майката на света е ясно.
Другарят Ленин е бил болен от сифилис. Поради това е имал сифилистични гъби в мозъка.

# 774
Лъвица, аз лично не участвам в дискусията за президентите, щото не съм наясно за какво става дума - не съм проучвал въпроса, не мога да коментирам. Като цяло смятам, че ако една жена е участвала в подбор там наравно с всички останали и е спечелила позиция в Сикрет сервиз, не би била по-лоша от останалите служители, вкл и мъже. А вярвам, че при агентите няма калинки, за разлика от шефката, която е ясна.

По отношение на другия ти въпрос. Хващаш 100 малки момчета и 100 момичета. От първите по-голяма бройка ще иска да си играе с колички, ще гледа багери, ще иска да строи. От момичетата повечето ще се занимават я с кукли, я ще си играят с кухни, ще искат повече да се грижат за нещо живо. Естествено не всички. И сред момчетата ще има такива, които ще бутат количка с бебе, а сред момичетата - да играе с колички. Това го вижда всеки човек, който има малки деца, от най-ранна възраст. На моите деца не съм им налагал с какво да си играят. Те сами са си избирали какво искат. Научни изследвания не ми се търсят сега, извинявай. Разбирам аргумента, че възпитанието оказва влияние и определено е така, наистина има голямо значение. Има обаче и вродени неща, има сериозно влияние и на хормоните, примерно тестостерона при мъжете. Със сигурност сте запознати до каква степен този хормон влияе върху поведението и развитието на мъжкия пол....При жените пък има други хормони.

Разликата е точно това – разлика. Може да е предимство, може да е недостатък, а може и да е без значение. А може да зависи и от конкретната ситуация. В някои случаи дадена характеристика може да е предимство, а в други – да е недостатък.
Така е, може и да е недостатък в определена ситуация или да няма значение, но някои характеристики се различават. Примерно наличието на теттостерон при мъжете е много полезен при спорта и силовите спортове например, но в други случаи играе негативна роля, защото прави мъжете по-агресивни на пътя и води до повече катастрофи.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 23:49 от Reagan

# 775
  • Столичанин ама не в повече :D
https://www.youtube.com/shorts/OubN_CUX-Yo Thinking

# 776
  • Out of the Mix
Мнооого си личат опитите за принизяване, много.

Преди 15 страници казах, че нямам нужда от мъж, за да ми завърти крушката или да ме храни, защото и сама мога да се справя с тези задачи, следователно съвсем други неща са ми важни.

Та заради това се начетох, че "логически" не ставам за нищо освен за декорация, гримчета и отваряне на краката. Simple Smile

Не знам за мъжките и женските мозъци, ама за мъжкото его - да. И този път е наистина, абсолютно логично защо жените сме толкова изтощени и нападателни.
Кой ти го е казал това? Rolling Eyes

Не съм ви чел, само мернах някакви гейове...

# 777

По назад пуснах точно описание на теорията за биологична причина за хомосексуализма, която е доказана експериментално, макар че предизвиква спорове. Психологичните теории за влияние на средата, възпитанието, нормите и други са абсолютен миш маш и не могат да намерят никакви сериозни доказателства за влияние на горните фактори. Все пак аз съм лаик, интересувал съм се от тези неща преди 10-15 години, ти като си завършила психология можеш да знаеш повече. Да се върнем на теорията за биологична причина, според нея освен центровете за сексуалност по същия начин се формират и другите части на мозъка. В различна степен, за това дори еднояйчни близнаци, които са генетично еднакви са различни като характер и умения. По същата причина някои от хомосексуалните имат поведение, интереси и др. типични за другия пол. Дори походката и извивките на тялото на някои гейове са типично женски, а на някои лесбийки само по стойката и държание приличат на мъж в женско тяло.
Пак казвам, тази теория е единствената която обяснява тази част, другите са далеч по-объркани.

На въпросът ти за атентата, Кенеди е убит във времена, когато мерките за сигурност са били на съвсем друго ниво. Оставям конспирациите, той пътува в кабриолет, който откачалник със снайпер без особени професионални умения успява да го ликвидира. При атентата срещу Тръмп издънката е огромна на всички нива, не само на тези долу при самият бивш президент. Критиките срещу директорката на сикрет сървис бяха огромни, не просто аз си пиша някакви неща щото да принизявам жените. Единствените и заслуги са били, че е интегрирала жените на квотен принцип в службата за сигурност, и имаме този резултат. Мисля, че я уволниха накрая, не съм сигурен. Опасявам се, че това ще се случи и в други области, нямам против жените в така наречените мъжки професии стига да покриват нужните показатели, а не да бъдат наемани без да ги имат само защото са жени да попълнят квотата.

# 778
Кучето не обича да си пуска кокала, така че няма изненада. Тая тема е пълна с динозаври.

# 779
  • France
По назад пуснах точно описание на теорията за биологична причина за хомосексуализма, която е доказана експериментално, макар че предизвиква спорове.
Я пак кажи какви експерименти са правени Thinking

Мозъчната структура се влияе от средата и от дейностите на човек. Факт

Общи условия

Активация на акаунт