На море в Турция - тема 85

• 68 878
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
Всички резервации правя по това време, за септември следващата година.
Задължително с безплатна анулация!
Че цяла година по-рано, я камилата, я камиларя!

# 301
При такива резервации с безплатно анулиране, сумите веднага ли се плащат или има условия за всеки хотел отделно?

На мен този октомври първия хотел си дръпна сам парите от картата 2 дена преди настаняване, другия хотел се опита, ама не успя, явно съм плащал нещо и лимита не съм коригирал, та му писах и тай вика: нема страшно, като дойдеш в кеш Simple Smile
На третото място условието е плащане на място в хотела, но резервацията е без безплатно анулиране, уж гарантирана с моята кредитна карта. Но до последно аз можех да не платя и да не отида, а картата да си я изпразня... ама това са селски номера, нали? Мен не ме кефят по принцип...

Та... тези резервации година напред с плащане 100% ли са?
За 2025-а смятам отново месец преди нашата почивка да си буукна хотелчетата, но този път смятам да е още по-яко Simple Smile

Ние оня ден се прибрахме след 12 дневна туристическа почивка, имам над 1000 снимки и клипчета, от забавления, караокета, корабчета, ресторанти... но ми трябва време да ги подредя и да напиша всичко стегнато и ясно, за да е в помощ на много хора.
Няма нищо сложно или объркващо, пътуване, настаняване, забавления, изхранване... дори ти дава една доза свобода в повече Simple Smile

# 302
Нови хотели в Турция  2025г.

в Белек:
Nixie World Hotel 5*
Regnum Zeynep Hotel & Spa Resort 5*
 в Сиде:
Lusso Sorgun Hotel 5*
Royal Atlantis Icon Hotel 5*

Източник: https://www.todotour.ru/new-hotels-turkey.php

# 303
  • Варна
Navy, условията са индивидуални за хотела. Както при теб е било различно за 3те така си е попринцип.
Скрит текст:
Септември за Ескишехир имах опция веднага или седмица по-рано да си дръпнат сумата.
Вчера се върнахме от Виена и там опцията беше веднага или 20 дни по-рано.
За 25та имаме резервация за Италия за 2 хотела като единият ще ги иска месец по-рано, а втория 3 дни. Това ми е последно време опита с букинг и всички с опция безплатно анулирани като и то обаче е различен период преди настаняване

# 304

Та... тези резервации година напред с плащане 100% ли са?

Избирам хотел с безплатно анулиране и без предварително плащане.
Обикновено насрочвам плащане от картата, седмица преди почивката.
Тогава цената е по-добра, отколкото при плащане на място в хотела.
Но различните хотели имат различни условия за анулиране и плащане.
Но трябва внимателно да се четат условията.

# 305
  • софия
Ще помоля за помощ за избор на хотел.Почивам от 10г в Турция  и винаги съм подбирала сама хотелите,но тази година имам казус Thinking .Още един роднина ще дойде с нас и ако запази сам стая става много скъпо ,за това ще трябва да е с нас.Проблема е ,че все пак трябва да са две отделни стаи с врата между тях.Почивали сме в Сусеси -Белек,Старлайт резорт -Сиде,Лайбърти Фабей-Фетие,Делфин Ботаник Платинум и подобни.Набелязах няколко с подобни стаи ,които да не къртят зъби с цена,но точно реша и се зачета в Трип или Гугъл отзиви и се двоумя.Моля ,ако сте почивали в някой от хотелите,които ще изброя да даде съвет и мнение.Няколко семейства сме,няма деца с нас и ще пътуваме със самолет от София.Общо взето държим на чистота,качествена храна,обслужване и достатъчно голям плаж за да не се биеш с някой за шезлонги.
Selectum Family Resort- Белек
Crystal Tat Beach Golf Resort & SPA-Белек
Long Beach Resort & SPA -Алания
Kamelya Collection Aishen K Club-Сиде
Oz Hotels Side Premium-Сиде

# 306
"...и достатъчно голям плаж за да не се биеш с някой за шезлонги"

Почивали сме в Хайдарпаша, който е до Лонг бийч и ще кажа, че плажа в тоя район /Тюрклер/ е трагедия Simple Smile
От Камелиите някой скоро се оплака сериозно...
Това са моите 5 стотинки...

# 307
  • София
Ще помоля за помощ за избор на хотел.Почивам от 10г в Турция  и винаги съм подбирала сама хотелите,но тази година имам казус Thinking
От изброените хотели най-добре е да се спрете на Селектум фемили Белек. С най-хубава територия, с най-добър ол инклузив, с най-екзотичния плаж от всички изброени.

# 308
Здравейте,

За 1-ви път планираме почивка в Турция, 10г. сме винаги в Гърция по къмпинги, та решихме да се поглезим веднъж. От всичко изчетено виждам, че добри отзиви има за веригата Делфини, и много добри отзиви за Барут Лара. Последният определено ме спечели най-много, но е и извън бюджета. Също и края на юни студено ли, за Гърция на мен лично не ми е ок юни. Кой от всичките Делфини ви допада най-много?

# 309
Края на юни в Анталия си е разгарът на лятото. ✌️

# 310
  • Някъде в Европа...
Края на юни в Анталия си е разгарът на лятото. ✌️
...с температури 40+....

# 311
Ще помоля за помощ за избор на хотел.Почивам от 10г в Турция  и винаги съм подбирала сама хотелите,но тази година имам казус Thinking
От изброените хотели най-добре е да се спрете на Селектум фемили Белек. С най-хубава територия, с най-добър ол инклузив, с най-екзотичния плаж от всички изброени.
Мисля някой се оплака доста сериозно от точно този Селектум. Аз бях учудена защото преди 2-3 години много се посещаваше от нашенци и всички бяха мега доволни.

# 312
  • софия
И аз се бях насочила към него ,но точно заради коментари съм в чудене сега.

# 313
  • София
И аз се бях насочила към него ,но точно заради коментари съм в чудене сега.
Парите са си Ваши и трябва да се чудите! Като не забравяте чудейки се, че идеални хотели, особено пък в този ценови клас НЯМА. И нещата се променят година за година. Тази година сервитьорите са били турци и всичко е ок. Догодина вземат от Киргизия и нещата отиват на дъното. Сменя се догодина мениджмънта на хотела и всичко пак отива по дяволите...
Не зная в какво се изразяват негативните коментари. Ние бяхме там преди две години и тъй като не се взираме в паяжините по тавана останахме доволни. А не е като да нямам база за сравнение.
Разбира се не мога да го сравня с другия Селектум или останалите премиум хотели, в които сме били, просто типичен среден клас хотел с 24 часов работещ ала карт ресторант, прекрасна, ама наистина прекрасна, зелена територия, хубав плаж- най-екзотичния и един от най-добрите в Белек, няколко басейна, включително и релакс само за възрастни, хубава вечерна анимация от страната на плажа и т.н. Обслужването в основния ресторант не ни хареса, но с повечко бакшиш се оправиха нещата....
Всеки може да прецени доколко фактите /ако има въобще такива/ в един негативен коментар касаят и него или пък написаното ей така на ангро без нищо конкретно може да го вземе под внимание. Важното е какви са приоритете Ви и така изберете най-доброто за Вас.

# 314
Аз ще помоля отново за помощ, че сме голяма група и за пръв път разглеждаме за Турция.

Търсенето се сведе до следното:
Моля да препоръчате хотели навсякъде, във всеки ценови клас, които да отговарят единствено на следното условие.

Дневната анимация да имат - зумба, уроци по танци (латино най-добре, но всякакви стават), пяна парти, състезателни игри с гостите, в които се включват и възрастни, а не само децата.
Йога, фитнес и други високо интензивни и спортни не са приоритет, може и да ги има, но важни са веселите и танцувалните.
Аниматорите да са активни и да канят гостите да се включват в активностите.

Вечерната анимация да има - качествени шоу програми, но най-важното е след шоуто да има всяка вечер дискотека за възрастни на открито, хората наистина да танцуват и да се забавляват, и музиката да не е еднтипна (тип хаус), а разнообразна и танцувална, като на едно хубаво коледно или новогодишно парти например, с повече летни латино хитове. И народни хора приемаме, и малко Азис изтърпяваме, въпроса е наистина да има стабилна парти атмосфера като за застаряващи млади Simple Smile
Ако правят и гала вечер със заря или дронове - още по-добре.

Цени, плажове, аквапаркове, пързалки, храни, алкохоли и чаршафи - за всичко намирам отзиви и коментари, и можем да се ориентираме и изберем, но за анимацията основно се свеждат до много е добра (без детайли), или анимацията не ни е била приоритет.

Имам вече някои предложения от славейче, ще се радвам много на помощ и от останалите.

П.С. Като препоръчвате моля споделяйте и основния контингент гости какви са били.

Общи условия

Активация на акаунт