На море в Турция - тема 85

• 69 065
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
... започнахме да намираме по-привлекателни места и оферти отколкото турските комплекси.

Може ли жокер?

# 691
  • Варна
В скрит текст да не отекчаваме присъстващите за Турция
Скрит текст:
Първото и главно е европейските круизи. Една седмица на хубав кораб струва колкото една седмица хотел в Турция. И за двете имам път, с ако искам за круиза мога да остана и няколко дни на началната или крайна точка.
Корабът може да ползваш и като хотел, можеш и да слизаш който ден, на което пристанище решиш.
За сега съм харесала най-новия кораб на Costa (Toscana), 21,06,2026 8 дни от Барселона, цената започва от 4600 за нашата конфигурация. Толкова е и хотел в Турция.
Другото, което ме влече е дестинации, които масово се посещават от българи в студените месеци. Занзибар например имат цени на билетите от 500 евро, там после е евтино и..: като теглиш чертата излиза същото.
Испания…. Валенсия примерно… имаш страхотен аквапарк, хотели……

НО, ние вече искаме да бягаме от само лежане 1 седмица.

Ако целта е влизам в хотела и 1 седмица движа стаята-плажа/басейна Турция си остава добър избор.

Но, когато за 3 членно семейство с дете, което още е безплатно, 1 седмица ти излиза 6, 6+……,
интересите ти започнат да се променят, гледаш за тези пари какво може да получиш.

А специално за круизи, полети, ако търсиш можеш и доста добри отстъпки да хванеш. За пример октомври бяхме във Виена и летяхме за 600лв тримата с приорити, багаж…
Сега предстои Италия за цена 650лв път пак с приорити, но и + чекиран багаж.
Ами за септември няма да ми стигнат за път в Турция предвид и новия скок на такси, а вероятно и още скокове до сезона.

Цената за аквапарка Легендите вече здраво настъпва входовете в европейските паркове….

# 692
Здравейте,може ли да ми кажете къде е подходящо да се направи междинна нощувка от България до Аталия.

# 693
  • Резерват "Северозапад"
Ние правим почивка на отиване в Афионкарахисар - хотел Афориа Термал.

# 694
Здравейте, къде бихте ни препоръчали като дестинация, да е топло и подходящо за море и басейн, държим на 19.06.2025 да сме там

# 695
Здравейте, къде бихте ни препоръчали като дестинация, да е топло и подходящо за море и басейн, държим на 19.06.2025 да сме там

В този период на годината, навсякъде в Турция е топло и става и за плаж и за басейн.

# 696
Мисля, че в Кушадасъ и Бодрум температурата на морето по принцип е по-ниска, все пак различни морета са. Всички останали курорти в Анталия област са ОК не само като външна Т, но и морето е по-топло.

# 697
  • Варна
все пак различни морета са., но и морето е по-топло.

Само името е различно - все си е Средиземно море , така както е Адриатическо , Тиренско , Балеарско , Адиатическо , Йонийско , колко да е различно. ? Колко да е различно морето около Дуранкулак или Резово - е има 1 - 2 градуса и днес тук духало утре там ама не е нещо коренно различно Simple Smile Друго е по важно - примерно  150 км. около Анталия  са оградени с мн.високи планини от север и си има собствен микроклимат , ако си спомняте има бананови градини и пред тях продават днес откъснати банани . В морето имат много затворени плитки заливи и съответно и по топла морска вода . Така както в Бургас е винаги по топло отколкото Варна защото Стара планина пази откъм северните ветрове , е както и цяла Южна Бг .

# 698
  • София
Около 20 юни на мен лично ми е късно за Анталия, 5-15 е оптималното за моето семейство.
Били сме около 20 юни в Кушадасъ, супер си беше. Вече си е сезон, море, басейни, не сме усещали студ. Тази година точно на 20 юни ще сме там.
Това в нормална година разбира се, не като 2023, когато лятото много закъсня.

# 699
Е, Средиземно море е много голямо и в него се включват и много други морета, води се междуконтинентално море, съответно страните, които са около него имат различен климат и разликата не е само 1-2 градуса. Аз имам наблюдения освен от другите страни около него и от Бодрум /Кушадасъ/ е малко по на север. В една и съща година съм била и лятото и есента - време и температура на въздуха прекрасни, морето - относително. В Анталия съм била във всички курорти, без Кемер, през двата сезона - за мен има разлика, отново за морската вода и може би малко повече вятър. Но, температурните усещания са различни за хората.

# 700
Здравейте, това лято с мъжа ми искаме да си направим една почивка в Турция и тъй като ще ни е за пръв път там, ще съм много благодарна за препоръки. На този етап съм се ориентирала към Бодрум и Анталия (Белек), но нямам никаква представа дали е хубаво там и има ли какво да се види извън рамките на хотелите.
Също така като месец си мисля за Май, но не знам дали няма да е малко хладно тогава.

# 701
Здравейте, това лято с мъжа ми искаме да си направим една почивка в Турция и тъй като ще ни е за пръв път там, ще съм много благодарна за препоръки. На този етап съм се ориентирала към Бодрум и Анталия (Белек), но нямам никаква представа дали е хубаво там и има ли какво да се види извън рамките на хотелите.
Също така като месец си мисля за Май, но не знам дали няма да е малко хладно тогава.

Ако мислите да е май, по-скоро се ориентирайте към Анталия. Бодрум е малко на кантар с температурата, ние бяхме преди няколко години през май там и беше леко хладно, особено вечер.

# 702
  • София

В този период на годината, навсякъде в Турция е топло и става и за плаж и за басейн.

Нищо подобно...Айвалък и Анталия са от земята до небето

# 703
  • Пловдив
Началото на май морето достатъчно топло ли е за къпане в Анталия?

# 704
  • София
Началото на май морето достатъчно топло ли е за къпане в Анталия?
ако 20-22 градуса / през 2023 дори и под 20 градуса/са Ви достатъчни за комфортно къпане значи е достатъчно топло, дори и началото на юни е около 23 градуса. Поне за мен температура на водата под 25 градуса е колкото да се топнеш за една снимка и да кажеш, че си бил на море.

Общи условия

Активация на акаунт