На море в Турция - тема 85

• 69 245
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
В кой район бих могла да намеря нещо подходящо за нас?

Двата турски острова със сигурност. Между големите турски курорти и големи  комплекси има десетки селца точно с това което търсите

# 721
Много чести оплаквания чета, като това, последното тук, за чревни неразположения в големи турски Ол инклузив комплекси.
Далеч съм от мисълта, че нивото на хигиена и добрата кухня ще са виновни за този проблем.
Да, има и такива ситуации, където храната от обяд или вечеря се покрива с фолио и се прибира, разбира се за повторно ползване след освежаване. Това съм го виждал с очите си в Хайдарпаша Simple Smile
Но за мен основният причинител, особено за вирусните инфекции, са самите туристи. При това огромно скупчване на много хора край съдовете за храна, без маски, всеки диша, киха, това е върху яденето, което вземат и другите.
Също още нещо, което забелязвам е, че хора отиват да си досипват в чиния, в която са яли, с лъжица понякога своя, понякога общата, но я допират до своята като изсипват. Изобщо хигиената на обслужване е голям проблем в тези комплекси и трябва да се промени така, че персонал с маски да разсипва на всеки...
Всеки пипа с ръце, взема, чуди му се, после го връща обратно.
Тези стомашни неразположения на 99% са вирус, който се предава в тази хранителна среда. Крайно невероятно е от застояла, но здрава храна човек да се гърчи 3-4 дена с повръщане и разстройство. От залежала храна нещата минават за 8-12 часа...

Те това е едно от многото неща, които не ми харесват на големите Ол инклузив комплекси...

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 11:49 от Navy

# 722
В кой район бих могла да намеря нещо подходящо за нас?

Двата турски острова със сигурност. Между големите турски курорти и големи  комплекси има десетки селца точно с това което търсите
Кои два острова?

# 723
Хайде сега ето ви въпрос😀 Дайте хотел в ,който можем да вземем домашният любимец (куче-малко)?

Nirvana Cosmopolitan Lara  / Мега Сарай, Белек - Velichka Mihova - Приемат само извън активен сезон и то със запитване...
СЕЛЕКЦИЯ ХОТЕЛИ В КУРОРТИТЕ НА АНТАЛИЯ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА НАСТАНЯВАНЕ С КУЧЕТА -  https://reyma.bg/travel-blog/item/23-hoteli-v-antalya-s-kuche
Изисква се предварителна резервация, която се потвърждава писмено от хотела.
Хотела на който сме се спряли е точно Нирваната ( аз го бленувам две години този хотел🥰) сега се сдобиваме с нов член на семейството и нямам идея как ще се случват нещата да ни няма по 10-12-13 дни,както до сега и да не е с нас.
SELECTUM FAMILY RESORT БЕЛЕК приемат кучета до 8 кг ,има специална зона 25евро

# 724
  • sofia
Случайно да ви мина през акъла да погледнете 1ва страница?

Последна редакция: сб, 25 яну 2025, 19:59 от Tюркоаз

# 725
  • В.Търново
Аз лично не намерима такава информация.

# 726
  • Варна
Кои два острова?
[/quote]

Ама те имат САМО два - Гьокчеада(бившия гръцки Имброс)  и Бозжеада . На Гьокчеада има преселническо село с турци от БГ и на най -големия плаж на сърфистите му викат и българския плаж - основно окупиран от бг.сърфисти и кейтъри.

# 727
  • София
Русалка, Джони бой си е направил труда да намери в нета тази информация, а Тюркоаз е била достатъчно коректна освен да сложи информацията на 1 страница и да те посъветва да я намериш там. Ако и този път не  успееш ето ти една снимка къде да я търсиш... ако случайноооо ти потрябва

# 728
Лейдис, аз още избирам хотела за едната почивка, но изведнъж тръгнах да избирам и октомврийската, която мислим да е в Турция. Миналата година бяхме в Алания, със сигурност толкова път няма да бием отново, затова съм се насочила към бюджетни хотели в Белек, както и няколко в Кемер и Сиде. За съжаление, скъпи хотели не можем да си позволим; безумно е за двама, за 7 дни 4-5 хил. Хотелите, които съм избрала по оценки и мнения, са до около 3200. Това, което търсим е хубав плаж и храна. Анимации, пързалки, активности не са ни нужни. Ще ви помоля за вашето мнение отново, за което ще съм ви благодарна.

Белек:
Orange County Belek
Crystal Paraiso Verde
Crystal Boutique Beach & Resort
Crystal Waterworld Resort & Spa

Кемер:
Orange County Kemer
Sealife Kemer Resort
Karmir Resort Spa
Queens Park Le Jardin
Crystal Aura Beach Resort & Spa
Crystal Flora Beach Resort

Сиде:
Selectum Family Comfort
Oz Hotels Side Premium
Selectum Family Resort
Berry Blue Hotel
Crystal Admiral
Royal Palace
Royal Style
Crystal Sunset Luxury Resort & Spa Hotel

# 729
  • В.Търново
Русалка, Джони бой си е направил труда да намери в нета тази информация, а Тюркоаз е била достатъчно коректна освен да сложи информацията на 1 страница и да те посъветва да я намериш там. Ако и този път не  успееш ето ти една снимка къде да я търсиш... ако случайноооо ти потрябва

На мен не ми трябва, въпроса не съм го задавала аз,  но от любопитство заради предния пост отворих да видя дали има качени хотели настаняващи домаши любимци, но няма. Аз много добре знам , че има информация на 1 страница. Нали въпроса от въпростия потребител беше точно за това, за домашните любимци.

# 730
Моля, да споделите за добър хотел в Кушадасъ който има забавления за деца на 6 и 8 години?
Да има Аква парк, пясъчен плаж и добра анимация.

# 731
  • sofia

На мен не ми трябва, въпроса не съм го задавала аз,  но от любопитство заради предния пост отворих да видя дали има качени хотели настаняващи домаши любимци, но няма. Аз много добре знам , че има информация на 1 страница. Нали въпроса от въпростия потребител беше точно за това, за домашните любимци.
Отчайваща работа, Роже, отдавна усетих, че няма особен смисъл от качването на информация на 1ва стр.
Някой да ми каже как да направя огромни, червени, мърдащи букви, та да се вижда. Smiley

# 732
Ами остави само 1-ва страница и дърпай шалтера на темата тогава!
 Изобщо не съм от заяждащите се ,харесвам темата и години получавам и давам отзиви . Но понякога наистина супер много преувеличавате!
И ето ,че е имало смисъл да питам. Нирвана Космополитън не е във въпросната статия/таблица.

# 733
Моля, да споделите за добър хотел в Кушадасъ който има забавления за деца на 6 и 8 години?

Атлантик Холидей. Миналата година бях там с детето, супер си изкарахме!

# 734
  • Варна
Атлантик Холидей. Миналата година бях там с детето, супер си изкарахме!

Това е плажа пред селцето Davutlar - Davutlar Sahil , наричан още Long Beach и е 8 км. Там са още Palm Wings Beach Resort & Spa , Flora Garden Ephesus Hotel , Batıhan Beach Resort & Spa , Sentinus Hotel , Atlantis Aqua , Atlantique Holiday Club и новия аутлет център Kuşadası Alışveriş ve Yaşam Merkezi познат още като Флора аутлет заради Hotel Flora Suites - там има и голям Мигрос и Kipa Alisveris Merkezi.

Общи условия

Активация на акаунт