На море в Турция - тема 85

• 68 799
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Не знам как ги е сметнал тези 4000TL. Аз не се доверявам на постове във фейса и моите сметки съм ги направил по цените поместени в официалния им държавен сайт
https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/UcretlerAna.aspx

На информация от Иван Момиров може да се разчита на 1000% той е с много километри зад гърба си. Отразява всяка промяна в пътните такси и се грижи да са идеално оформени и подредени във файлове. За навигация ,маршрут да помогне и посъветва е винаги насреща. На мен миналата година много ми помогнаха.

# 76
Моля за мнение от някой почивал в  SUSESI LUXURY RESORT-SPA.

# 77
  • Варна
По Нова година какво се прави там ,чак ми е странно...

Трябва да се внимава с ЧНГ в Турция , както е и ясно че вариантите са стотици . Ако сте много малка група ще ви сложат с другите гости - основно турци и тогава ще е турска музика , вкл. народна , турска кухня и т.н. Въобще в Турция ЧНГ не е такъв празник както при нас , много по малък от байрамите , и даже на много места 31 12 и 01 01 са си  обикновени работни дни ! Голям купон сме имали с голяма група от няколкостотин българи в отделна зала и пълна програма  забавления и кухня. Иначе нацелете хотел с топъл СПА и наблизо места за разходки Simple Smile

# 78
  • Пловдив
Както обещах ,ние вече сме в хотела .Ще ви покажа няколко снимки и видео
ако може да се качи на стаята.

Имам и видео на стаята ,но не мога да се сетя как се качва.

# 79
  • София
Бих искала да помоля, ако има някой в полета в 06:50 от Анталия, който ще бъде след няколко часа, да пише как е положението на летището? Тази нощ е било така като на снимката 😳 доколкото разбирам е имало отложен оолет за Бирмингам. Нашият е Пегасус за 9:10, има и БГ еър тогава като гледам

# 80
  • София
Здравейте и от мен!
Да напиша отзив за тазгодишната си почивка в Gural Premier Белек, като ще правя сравнение и с миналогодишната във Vogue Supreme , Бодрум.

Ние пътуваме със собствен транспорт. И тази година, както и миналата, направихме доста голяма екскурзия с нощувки на отиване в Ескишехир и Памуккале и на връщане в Каш, Алачатъ и Текирдаг. Ако някой се интересува от информация по тази част от почивката ни, насреща съм.

В Gural Premier бяхме от 10.09. до 17.09. Започвам точка по точка:

1. Настаняване - бързо и безпроблемно. И в двата хотела на рецепцията бяха любезни и оперативни, дадох малък бакшиш и получих стая в препоръчван в отзивите на руснаците като най-добър корпус, но не съм го споменавала изрично. Може да е съвпадение. Бързо ни паркираха колата. Бързо ни закараха с багажа с голф количка, качиха ни стоте куфара до стаята, както си се полага.

2.Територия - и в двата хотела територията е зелена и добре поддържана. Но по отношение на красотата на сградите Gural ми е фаворит. Всъщност, понеже не харесвам грамадни хотели за морска почивка, може да се каже, че това е най-хубавият хотел, който можех да си пожелая. И денем, с тези пясъчно жълти, потънали в зеленина "хасиенди", и вечер, когато са елегантно осветени. Да не говорим, че макар и да не виждах морето, се очаровах от тишината, чуруликането на птичките и гугукането на гугутките, които чувах всеки ден.

3. Стаи - и в двата хотела бяхме в разкошни, широки, елегантни фамилни апартаменти с две стаи и две бани. Предимството на Gural е, че стаята на децата беше по-широка и към родителската стая има отделно гардеробно помещение, много голямо. Имахме 3 балкона, във Vogue - 2. Но пък в Gural стаите бяха преходни - т.е. влизаш през детската, за да стигнеш до родителската, докато във Vogue са отделни - влизаш в малко фоайе и в дясно е детската, вляво родителската.

4. Плажът. Самият плаж на Gural е пясъчен много широк и дълъг с добро разстояние между шезлонгите. Впрочем един единствен ден имахме проблем да си намерим шезлонги (4-ма сме все пак!), но ние по принцип преди 10.30 -11 не успяваме нито за плаж, нито за басейн. Самите шезлонги са широки и удобни. В това отношение Gural превъзхожда Vogue значително, защото във втория плажът е по-тесен и шезлонгите са доста нагъсто. Но пък по отношение на морето Vogue ми е 100% фаворит - водата е доста по-бистра, няма хапещи рибки, дъното пясъчно и преходът е по-плавен. В Gural водата беше много мътна, а дъното беше с дребни камъни, може би защото всеки ден имаше вълни.

5. Басейни - и в двата хотела басейните бяха отлични, винаги имаше налични сенчести шезлонги, като по отношение на шезлонгите Gural има леко предимство.

6. Аквапарк. В Gural имаше повече сенчести места в аквапарка и ресторантът беше по-добър. По отношение на пързалките предимството категорично е на Vogue.

7. Храна. Беше хубава и вкусна. За съжаление малко риба и то не особено качествена (пангасиус, например!). Сладкишите - отлични, и в ресторантите, и в сладкарницата, която особено много препоръчвам. Освен основният ресторант, има бийч ресторант, тип ала карт, но не го препоръчвам. Почти нищо в него не ми хареса. В ресторанта в аквапарка имаше по-добри неща, напр. пиците бяха много вкусни и децата ми обожаваха гофретите. Имаше и гюзлеме кът. Честно казано миналата година храната  във Vogue беше по-разнообразна и по-вкусна, според мен. Дори плажният ресторант, макар че в него се ядеше на крак, тип бърза закуска, беше много по-добър - кесадиите и особено пълнените картофи много ми липсваха. Затова пък ресторантът в аквапарка тази година беше по-добър. Единственото отношение, в което Gural превъзхожда Vogue по тази линия е сладкарницата. Както и сладоледите, защото има и насипни, и то много качествени, и пакетирани. Т.е. ако мога да обобщя - по отношение на солените ястия Vogue е за предпочитане безапелационно и като разнообразие, и като качество, по отношение на сладкишите - Gural.

8. Алкохол и въобще напитки. Разнообразието на бирите във Vogue беше огромно, тази година имаше само светла бира 3-4 вида, миналата година имаше нефилтрирана и не знам още каква, повече марки, моят мъж е бираджия и беше разочарован. Същото се отнася и до безалкохолните. Във Vogue имаше на всяка крачка съдове с лед, от които можеш да си вземеш какво ли не, бира, вода, студен чай, газирани напитки. Тази година студеният чай беше наливен. Затова пък качеството на коктейлите в Gural беше по-добро. Кафето в  Gural беше разкошно навсякъде - и еспресото, и турското, и разни латета, капучино и т.н. Според мен по отношение на кафето предимството е на  Gural.

9. Анимация. Дневната анимация в Gural беше много активна. Лично аз не съм се възползвала, но това ми направи впечатление. Вечерната - също. Добри програми, макар и малко еднообразни. След тях - жива музика и танци. Създаваше се много весело и купонджийско настроение. Ние лично сме големи фенове на вечерните забавления и останахме доволни. Много впечатляващи фойерверки по време на гала-вечерта (на музикалния фон на "Чичовите конье"!). Лично аз смятам, че миналогодишните програми във Vogue бяха по-интересни. Затова пък след тях имаше само DJ и рядко се стигаше до танци.

10. Обслужване. Във Vogue чистеха по-старателно и сменяха по-често чаршафите. Кърпи се сменяха и в двата хотела редовно, когато човек пожелае. В Gural имаше сервитьори от Казахстан, които много -много не разбираха, освен ако не им говориш на руски. Абе не бяха много адекватни. Но лично мен не ми пречи да си взимам неща от бара, вместо да чакам и да се чудя дали са ме разбрали.

11. Интернет - отличен и в двата хотела.

Друго не се сещам. Ако някой има въпроси, насреща съм.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 15:31 от Клер

# 81
Да попитам за Vogue Supremе няколко неща, тъй като един от вариантите за догодина е този хотел.
Какво е разстоянието до центъра на Бодрум? Има ли бусчета (долмуши) до града?
Храната как беше, тъй като много харесвам турската кухня и ме интересува дали има пидета, кебапи и други турския ястия. Алакарт ако сте ползвали, останахте ли доволни? (Тази година в Утопия Уорлд Алания кухнята не ми допадна много).
Шумно ли е в стаите вечер и денем?
Благодаря Simple Smile

Скрит текст:
Здравейте и от мен!
Да напиша отзив за тазгодишната си почивка в Gural Premier Белек, като ще правя сравнение и с миналогодишната във Vogue Supreme , Бодрум.

Ние пътуваме със собствен транспорт. И тази година, както и миналата, направихме доста голяма екскурзия с нощувки на отиване в Ескишехир и Памуккале и на връщане в Каш, Алачатъ и Текирдаг. Ако някой се интересува от информация по тази част от почивката ни, насреща съм.

В Gural Premier бяхме от 10.09. до 17.09. Започвам точка по точка:

1. Настаняване - бързо и безпроблемно. И в двата хотела на рецепцията бяха любезни и оперативни, дадох малък бакшиш и получих стая в препоръчван в отзивите на руснаците като най-добър корпус, но не съм го споменавала изрично. Може да е съвпадение. Бързо ни паркираха колата. Бързо ни закараха с багажа с голф количка, качиха ни стоте куфара до стаята, както си се полага.

2.Територия - и в двата хотела територията е зелена и добре поддържана. Но по отношение на красотата на сградите Gural ми е фаворит. Всъщност, понеже не харесвам грамадни хотели за морска почивка, може да се каже, че това е най-хубавият хотел, който можех да си пожелая. И денем, с тези пясъчно жълти, потънали в зеленина "хасиенди", и вечер, когато са елегантно осветени. Да не говорим, че макар и да не виждах морето, се очаровах от тишината, чуруликането на птичките и гугукането на гугутките, които чувах всеки ден.

3. Стаи - и в двата хотела бяхме в разкошни, широки, елегантни фамилни апартаменти с две стаи и две бани. Предимството на Gural е, че стаята на децата беше по-широка и към родителската стая има отделно гардеробно помещение, много голямо. Имахме 3 балкона, във Vogue - 2. Но пък в Gural стаите бяха преходни - т.е. влизаш през детската, за да стигнеш до родителската, докато във Vogue са отделни - влизаш в малко фоайе и в дясно е детската, вляво родителската.

4. Плажът. Самият плаж на Gural е пясъчен много широк и дълъг с добро разстояние между шезлонгите. Впрочем един единствен ден имахме проблем да си намерим шезлонги (4-ма сме все пак!), но ние по принцип преди 10.30 -11 не успяваме нито за плаж, нито за басейн. Самите шезлонги са широки и удобни. В това отношение Gural превъзхожда Vogue значително, защото във вторият плажът е по-тесен и шезлонгите са доста нагъсто. Но пък по отношение на морето Vogue ми е 100% фаворит - водата е доста по-бистра, няма хапещи рибки, дъното пясъчно и преходът е по-плавен. В Gural водата беше много мътна, а дъното беше с дребни камъни, може би защото всеки ден имаше вълни.

5. Басейни - и в двата хотела басейните бяха отлични, винаги имаше налични сенчести шезлонги, като по отношение на шезлонгите Gural има леко предимство.

6. Аквапарк. В Gural имаше повече сенчести места в аквапарка и ресторантът беше по-добър. По отношение на пързалките предимството категорично е на Vogue.

7. Храна. Беше хубава и вкусна. За съжаление малко риба и то не особено качествена (пангасиус, например!). Сладкишите - отлични, и в ресторантите, и в сладкарницата, която особено много препоръчвам. Освен основният ресторант, има бийч ресторант, тип ала карт, но не го препоръчвам. Почти нищо в него не ми хареса. В ресторанта в аквапарка имаше по-добри неща, напр. пиците бяха много вкусни и децата ми обожаваха гофретите. Имаше и гюзлеме кът. Честно казано миналата година храната  във Vogue беше по-разнообразна и по-вкусна, според мен. Дори плажният ресторант, макар че в него се ядеше на крак, тип бърза закуска, беше много по-добър - кесадиите и особено пълнените картофи много ми липсваха. Затова пък ресторантът в аквапарка тази година беше по-добър. Единственото отношение, в което Gural превъзхожда Vogue по тази линия е сладкарницата. Както и сладоледите, защото има и насипни, и то много качествени, и пакетирани. Т.е. ако мога да обобщя - по отношение на солените ястия Vogue е за предпочитане безапелационно и като разнообразие, и като качество, по отношение на сладкишите - Gural.

8. Алкохол и въобще напитки. Разнообразието на бирите във Vogue беше огромно, тази година имаше само светла бира 3-4 вида, миналата година имаше нефилтрирана и не знам още каква, повече марки, моят мъж е бираджия и беше разочарован. Същото се отнася и до безалкохолните. Във Vogue имаше на всяка крачка съдове с лед, от които можеш да си вземеш какво ли не, бира, вода, студен чай, газирани напитки. Тази година студеният чай беше наливен. Затова пък качеството на коктейлите в Gural беше по-добро.

9. Анимация. Дневната анимация в Gural беше много активна. Лично аз не съм се възползвала, но това ми направи впечатление. Вечерната - също. Добри програми, макар и малко еднообразни. След тях - жива музика и танци. Създаваше се много весело и купонджийско настроение. Ние лично сме големи фенове на вечерните забавления и останахме доволни. Много впечатляващи фойерверки по време на гала-вечерта (на музикалния фон на "Чичовите конье"!). Лично аз смятам, че миналогодишните програми във Vogue бяха по-интересни. Затова пък след тях имаше само DJ и рядко се стигаше до танци.

10. Обслужване. Във Vogue чистеха по-старателно и сменяха по-често чаршафите. Кърпи се сменяха и в двата хотела редовно, когато човек пожелае. В Gural имаше сервитьори от Казахстан, които много -много не разбираха, освен ако не им говориш на руски. Абе не бяха много адекватни. Но лично мен не ми пречи да си взимам неща от бара, вместо да чакам и да се чудя дали са ме разбрали.

11. Интернет - отличен и в двата хотела.

Друго не се сещам. Ако някой има въпроси, насреща съм.

# 82
  • Берлин
Клер, адмирации за изключително полезния пост. Така се прави, браво!

# 83
  • София
Не знам, дали има долмуши до Бодрум. Ние ходихме с такси и миналата година ни излезе около 200 лири в посока.

Храната беше много, много вкусна. Ползвахме алакарт - рибен, останахме доволни. Но по принцип на мен ми беше по-интересно да съм в основния ресторант, поради огромния избор на вкусни ястия.

Ние бяхме в отделните корпуси, не в основния хотел. Беше тихо. Писала съм подробен отзив и е на първа страница, от 09.2023 г.

Но според повечето мнения има спад в нивото на турските хотели от миналата година. Дано Vogue Supremе да държи миналогодишното си ниво, защото нямам забележки.

# 84
Ние в събота тръгваме. Днес ще почвам да стягам багажа по малко.
Понеже се чудих, дали да купувам места в самолета, реших да се оставя на случайността. И добре, че го направих! Щях да купувам от най-евтините билети, назад, Пегасус ни дадоха 5 места на 8 ред едно до друго. Супер приятна изненада. Със сигурност нямаше да взема от скъпите места,  а получихме такива.
Ще ходим в Камелия Айшен. На отиване трансферът ни е през геттрансфер - около 50Е, но много отдавна го запазвах. Бях решила да се уговоря с шофьора да ни върне пак той извън платформата, уж за по-изгодно, но няма да е. Свърза се с мен жена му, която се каза, че е преселена българка и ми предложи цена 60Е, карали по стандартна тарифа.
Отказах и потърсих и в букинг, по препоръка от тук. Запазих за 40Е, надявам се всичко да е точно, не съм ползвала трансфер от тях до сега.
И сега пак с риск да разбуня духовете. 😂 Онзи ден ми изскочи в канала на една от водещите агенции у нас оферта за нашия хотел, последни две места в нашия полет(предполагам де, не знам дали ползват редовни полети или чартър, но все тая) за супер ласт минит цена 1800лв. на човек.
Ами както и да го смятам за нашата конфигурация 2+1+ бебе пак е по-скъпо от самостоятелно организираното от мен пътуване. Хотел 2100лв, самолет 700лв, 180лв трансфери. Няма 3000лв.

# 85
  • София
  И сега пак с риск да разбуня духовете. 😂 Онзи ден ми изскочи в канала на една от водещите агенции у нас оферта за нашия хотел, последни две места в нашия полет(предполагам де, не знам дали ползват редовни полети или чартър, но все тая) за супер ласт минит цена 1800лв. на човек.
Ами както и да го смятам за нашата конфигурация 2+1+ бебе пак е по-скъпо от самостоятелно организираното от мен пътуване. Хотел 2100лв, самолет 700лв, 180лв трансфери. Няма 3000лв.
Според мен просто има дестинации и случаи, в които едното излиза по-евтино от другото. Човек трябва да е пътувал повечко, да познава ясно собствените си критерии, по които избира какво, как и защо да е част от преживяването му и разбира се, да има нерви и желание да се занимава сам с организацията. Ако всички тези фактори са налице, много ясно ще може да прецени кога самоорганизираното му излиза по-евтино и кога обаче не. Тоест информиран избор му е цаката. Simple Smile Приятно изкарване на вас!

# 86
  • Burgas, Bulgaria
Хора , от три дни търся хотел в Акчай или Айвалък 5.10 една нощувка, три двойни стаи ,като двете трябва да са с отделни легла.
Търся нещо до 60 ,65 евро на стая .
Няма и няма пустите единични легла ...

# 87
Мадам Тиква,
В хотел Зилели (Чанаккале)фамилната стая представляваше - една стая с двойно легло и една стая с две единични( с една мини баня). Цена - 150лв /нощувка.
Предполагам, че питаш за междинна нощувка.

# 88
Терионозавър , абсолютно си прав/права. Но аз си спомням 2017г., когато импулсивно купих билети за мач на Ливърпул на тогавашното ми гадже, като подарък за Коледа, като преди нито се бях качвала на самолет, нито нищо. Питах приятели как се купува самолетен билет.
Изобщо не бях наясно как се случват нещата. С малко желание и четене - билет, хотел и айде.
На следващата година ходихме на почивка в Италия с агенция. Да видим и така какво е.
На следващата отидох в Тайланд, сам сама си организирах абсолютно всичко. Това беше началото на моите пътувания.
Абсолютно навсякъде принципът е един и същ - самолетен билет, хотел, трансфери.
Никога до сега на съм попаднала на по-изгодна оферта за дадена дестинация от това да си сглобя пътуването сама.
Вече и език не ти трябва. Ето, сега резервирах през стейфорлонг италианската версия. Бъкел не знам на италиански, но с Гугъл всичко става за секунди.

И за да не е съвсем спам, почивките в Турция си ги самоорганизирам от 2019г. Абсолютно цялата необходима информация съм взела точно от тази тема, благодарение на потребители като Роже, Папурче и Тюркоаз и още няколко човека, които години наред се грижат за нейното съществуване.
Силно насърчавам всеки да опита да се организира сам. Изобщо не е трудно! А вярвам, на никого тук няма да са му излишни едни 1000-2000лв., които със сигурност ще спести. И въпреки, че има много по-компетентни от мен хора тук, аз също винаги съм насреща, за да помогна на някой, който би желал да опита сам.

# 89
По повод последните постове за самоорганизацията, искам да помоля за малко помощ, относно пътуване до Фетие.
Както писах по-рано, ние никога не сме почивали в Турция, и от скоро чета темата, защото искаме да опитаме и това.
Харесах си района на Фетие, заради плажовете.
Повечето потребители тук, които споделят отзиви за там пътуват с кола.
Ние категорично не желаем да пътуваме с кола, и търсих варианти със самолет. Обаче до Даламан откривам само опция с Търкиш с прекачване, Пегасус и Скай експрес нямат добри опции.
По този повод, ако държим на самолетна ваканция до Фетие, оставаме ли вързани с агенциите? Също искам да попитам и дали чартърите до Даламан си ги изпълняват сравнително редовно, или често ги променят към по-далечно летище. Трансфер над 100км с кола не ни е приемлив.

Общи условия

Активация на акаунт