На море в Турция - тема 85

• 68 852
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Burgas, Bulgaria
Супенце , да междинки ще имаме две . Втората е ясна и съм запазила . Първата не съм .
Благодаря за идеята .
Едната ни кола се кара с пълномощно . Направиха го безсрочно преди 2 години , умишлено.  Обаче ,шофьорът е със сменена книжка, преиздадена . Добре, че го видя на време, та ще ходи за ново пълномощно .

# 91
По повод последните постове за самоорганизацията, искам да помоля за малко помощ, относно пътуване до Фетие.
Както писах по-рано, ние никога не сме почивали в Турция, и от скоро чета темата, защото искаме да опитаме и това.
Харесах си района на Фетие, заради плажовете.
Повечето потребители тук, които споделят отзиви за там пътуват с кола.
Ние категорично не желаем да пътуваме с кола, и търсих варианти със самолет. Обаче до Даламан откривам само опция с Търкиш с прекачване, Пегасус и Скай експрес нямат добри опции.
По този повод, ако държим на самолетна ваканция до Фетие, оставаме ли вързани с агенциите? Също искам да попитам и дали чартърите до Даламан си ги изпълняват сравнително редовно, или често ги променят към по-далечно летище. Трансфер над 100км с кола не ни е приемлив.

2022г правихме това упражнение.
Най-оптималния вариант ви е да се предвижите някак си до Истанбул(автобус, влак, кола с паркинг на летището като нас)
От Сабиха Гьокчен има полети до Даламан по няколко пъти на ден. Избирате си най-удобния. От летището в Даламан има автобуси са всеки един пристигащ полет към Фетие и Мармарис. Терминалът им се намира точно като излезете от летището в ляво пред вас. Билета беше някъде 8-10лв. На човек. Този автобус ще ви спре на автогарата във Фетие от там с такси до желания от вас хотел. Нас ни закара за 9лв. до Летония.
Знам, че изглежда сложно, но изобщо не е. Ние бяхме с бебе на 8 месеца и всичко мина по мед и масло.
Навръщане си резервирахме трансфер при геттрансфер, за да не стане фал с толкова транспорти преди полета.
Може и на отиване да го направите.
Това беше нашия начин и не съжалявам.

# 92
Хубаво е да се каже и от какви платформи правите изгодни резервации, когато е самоорганизирано Simple Smile

# 93
Ами ако следите темата ще видите, че всеки от нас като се похвали с нова резервация посочва и точно от къде е направена. Ако сега влизате в темата  и не ви се чете назад(разбираемо е, темата е много активна), цялата необходима информация е закачена в първи пост на всяка нова тема.
В случая тазгодишната ми резервация е през stayforlong.
Правила съм и през травелрепублик.ие
Резервирала съм само хотел и през наша агенция. Общо взето всяка година си набелязвам 2-3 хотела и почвам да ги търся като цени за желания от мен период във всички платформи, за които се сетя.
Избирам най-изгодния вариант, разбира се.
После напасвам датите с +- 2-3 дена според полета. Ако пък се лети от Истанбул няма нужда. Има по няколко полета на ден всеки ден.

# 94
На мен най-изгодна ми излезе резервацията през Booking, колкото и странно да изглежда...
Но аз буукнах стаи в малки хотелчета, не в AI комплекси...
Нощувките са ми в порядъка до 100 лева за двойна стая за рейтингови хотели с над 9 в Booking и над 4.7 в Гугъл...

П.П.
Ето на, сега проверявам през Stayforlong за Алания през октомври хотела, който го резервирах през Буукинг за 100 лева на вечер на апартамент... в Стейфорлонг "уж" с едни -35% намаление за 5 нощувки ми дава от 443 на 285 евро, т.е. по скъпо от Буукинг Simple Smile Малко... но по-скъпо Simple Smile а тези гръмки 35% са вятър и мъгла Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 17:50 от Navy

# 95
И нашата организация до Фетие беше подобна. Влак до Истанбул, вътрешен полет до Даламан и оттам до града с автобус. После с такси до хотела. На връщане след като се ориентирахме- маршрутка, автобус, самолет и влак, вс това с междинни нощувки в Истанбул. Страхотно изживяване, щерка ни още говори за влака, мн е впечатлена. Да вметна че пътуваме с раници.

# 96
Здравейте,
Приключи втората ни почивка за тази година, а именно в хотел PAPILLON ZEUGMA.
По традиция накрая на поста ще има сравнение между хотели, в които сме почивали, както и леки сравнения с 1-вата ни почивка тази година в TITANIC DELUXE GOLF BELEK (и още 1 сравнение с 1-вата ни почивка в Папилон през далечната 2015г.).
Всички в скрит текст
Скрит текст:
ПЪТ – резервацията беше през Турс Клуб с престой от 14-23.09 (автобус 9 нощувки). Тръгване в 9:15 от София с превозвач Войдеви (ако не се лъжа за името, хасковска регистрация). Доста бързо пристигнахме, като на границата нямаше и час. Оставихме почиващи в 3 хотела в Белек, след което и оставиха и нас в 4:20 сутринта.
И миналата ни почивка беше с автобус и всичко минава гладко до Афионкарахисар. След това се почва едно странно изпреварване (буквално в завой с маркировки и знаци), преминаване на червено и тем подобни. Сигурна съм, че шофьорите имат страшен опит, но това лашкане и то в малките часове за едно 15-20мин по-ранно стигане ми дойде много. Най-доволни бяхме от шофьорите на Ориент (от 1-вата почивка), но пък комфорта на автобуса беше една идея по-слаб.
ХОТЕЛ – Въпреки часа на пристигане ни посрещнаха с питие попълнихме документите, обясниха ни, че толкова рано няма как да ни настанят и ни пратиха в Лоунджа им (място с диванчета, лежанки, напитки и при нужда и храна за почивка). Дремнахме до към 7:30, закусихме и отидохме до лобито за карти за хавлии. Уведомиха ни, че стаите ще са готови до 11ч. В хотела няма гривни, а Wi Fi има навсякъде с парола (временна и след настаняване постоянна). Имаше зони със слаб обхват. Главно вечер в стаите явно ползваха много хора и си беше направо слаб сигнала.
Хотела е реновиран 2015г. (когато беше и 1вата ни почивка изобщо в Турция и то в този хотел). Стаята е със спалня, единично легло и диван тип миндер, на който спокойно спеше голямото дете. Диванчето не беше оправно, но намерихме камериерка и веднага оправи нещата. На фона на стаите в Титаник, който е от 2014г. тук нивото на запазеност и чистота беше по-добра. Снимките на сайта на хотела отговарят на 100% на това, което заварихме (както и беше 2015г.). Баня с 2 мивки, отделно душ кабина и отделна кабина за тоалетна. Козметиката е тяхна, но беше приятна за ползване. Кит за зъби и бръснене няма (бяхме наясно с това).
Тук е момента да вмъкна, че персонала е жестокото звено на хотела. След всяка услуга, която предоставят се дава qr code да оцениш услугата, като е видимо за мениджмънта, кой и от коя стая е дал отзива. След всяко чистене – код на леглото и си оценяш. Обикновено стаята беше оправена в промеждутъка, в който ядяхме – 2 дами в тандем и изключително експедитивни (камериерките са по 2 на крило, което е около 30 стаи).
МИНИБАР – стандартния за класа хотел – бира, вода, безалкохолни, сокчета за децата, фавла, солети и мини чипс. Ако има поставена табела DND на вратата пред стаята се оставя торбичка с всичко от бара като  комплимент.
Като обслужване и чистота положението беше като Титаник миналата година, но доста по-добро от титаник тази година.
ТЕРИТОРИЯ – Хотела е в издължен имот с площ по спомен 60дка. Към улицата са аквапарка, детския кът, навътре вилите, тих басейн разположен между двата корпуса на хотела, пред самия хотел активен басейн, барове и плаж. Бяхме в основната сграда и буквално за 2-3 минути стигахме до където трябва. Основния басейн и около него много приятна зеленина, палмички и средиземноморски бор.
ПЛАЖ, БАСЕЙН, АКВАПАРК, ДЕТСКИ КЪТ – Това, което може да сложа като минус спрямо Титаник са шезлонгите, които са пластмасови и по-тесни, без мартачета. Хавлиите и тук са срещу карта.
Заради сянката около басейните водата беше по-хладна от обичайно и до обяд карахме на плажа, а след обяд на басейна. Навсякъде в хотела има съобщения да не се запазва, че прибират принадлежност и така и правеха. Места има постоянно. Тоалетни и душовете са разположени на удобни места. Спрямо 2015г. са направили детска площадка точно до основния басейн и децата много се радваха.
Плажа е с по-ситен пясък от Титаник или Мегасарай. Странно се редуваха зони с обли камъни и без, но като цяло сме доволни – става дълбоко, но не рязко.
Аквапарка – 1 детски с 3 малки пързалки и 1 голям с 6, като 2 са подходящи за по-малки деца, другите бяха ограничени със 140см. Няма да лъжа Титаника беше много добре, но заради по-ниските температури децата нямаха зор за аквапарка, т.че се получи добре.
Детски кът не посетихме, защото децата се разсополивиха и да не разнасят бацили, т.че не мога да помогна с информация.
ПИТИЕТА И ХРАНЕНЕ – поръчките навсякъде са scan to order – всеки чадър на плажа или басейна има номер и код, сканираш го отваря меню, поръчваш и след 5 минути се носи поръчаното. Тук чипс на баровете няма, само Доритос на Beer House. Качеството на напитките (като алкохол) е най-високото от хотелите в които сме били (Титаник, Мегасарай, Нирвана Космополитан, ИС Грийн Палас) – няма разредени сокове или скрежини, слага се точното количество от точния алкохол, всички бутилирано. За любителите на качествения вносен алкохол, в баровете в хотела предлагаха много single malt уискита, както и някои 18 годишни бленд. Водка Белведере – безплатна за концепцията (менюто го има в сайта им, ако някой го интересува какво качество предлагат).
Храната – приятно разнообразие без да има недостиг или излишък. От това, което виждам в трипа и клипчета, явно държат на качество и няма много промяна в сезоните. За децата имаше много желирани бонбони, маршмелоу, много локум (от добрите) и за закуска и за вечеря. Най-богатата закуска от изброените горе хотели. Миналата година много ни хареса титаника, но тази заради промяната на мениджмънта, нивото беше паднало.
Закуска – 2 вода палачинки и 2 гофрети, 5-6 тост сандвичи, 7 ВИДА БЮРЕК – това не знаех, че е възможно. Всичко се слага в малки порции и постоянно се допълва с прясно. Скарата – изпечени 3 неща и изложени още 4-5, ако искате да ядете нещо по-специфично. Едната вечер ядохме агнешка глава, телешки дюнер, език, антрекот и адана…. Доста разнообразни като вкус, което е страхотно.
За персонала пак вметка, защо бяха толкова чудесни – масите са дървени с тишлайфер – ставаш, събират всички до минута, маха се тишлайфера, бърше се маса със спрей и еднократна хартиена кърпа (изключително старателно), слага се нов ИЗГЛАДЕН тишлайфер и прибори, които преди да се поставят се излъскват набързо – няма мокри парцали и ликьосани покривки. Просто няма как да не направи впечатление.
За всички нощувки имахме право на 2 алакарта – пробвахме италиански и далечен източен. Вкусна храна, само азиатския ми дойде малко по-необичаен за небцето отколкото очаквах и пак страшно обслужване от персонала.
В сладкарницата имаше добро разнообразие + френски макарони, които по принцип доста харесвам, а и са 1 глезотийка.
СПА – нямаме наблюдения, но предполагам, че е като по клипчетата (поне на база другите зони).
Ако трябва да обобщя всички описано, хотела е вдигнал много нивото от 2015г. и горе долу тази и миналогодишната почивка в титаника бяха най-добри.
Ако подобрят обслужването в Титаник, или ако в Папилома подобрят комфорта на шезлонгите/нет и малко аквапарка (за да има и за средни възрасти) няма да търся други хотели Grinning
Като показатели:
Територия – тук и в IC Green Palace
Обслужване – тук
Аквапарк и комфорт на шезлонги – Титаник, Аквапарка на нирвана също е много добър
Храна – ако Титаника не бяха свалили ниво, бих казала той и Зюгма, но сега залагам на тази почивка.
Нирваната малко ми бяга вече като изживяване, но помня, че също имаха добро обслужване, както и храна, шоколатерия и сладкарничка.

Ако някой има въпроси, съм на линия за коментари

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 22:02 от petia_parkova

# 97
Тез тур продават ли хотели само, без транспорт? Колко горе долу излиза чартър на 1 човек?

# 98
  • Beyond the Frontiers
Всички продават и само хотели.
Какво значи един чартър?

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 11:04 от Galactic Voyager

# 99
Аз го разбирам като каква част от цялата сума за почивката се пада на самолетния превоз, или дали ТА продават само превоз без хотел.

Ако може от своя страна да си повдигна въпроса - чарътите до Даламан редовно ли се изпълняват, или се случва често да не се съберат достатъчно хора и да има пренасочване към по-далечно летище, съответно по-дълъг трансфер.

# 100
Петя, чудесен разказ като за започване на работния ден!

# 101
  • Пловдив
Две години си избрахме хотел Нирвана космополитън да почиваме в него определено ни харесва. Догодина разглеждаме Делфин Палас в Лара. Някой с впечатление от тази година или ако е почивал в Нирвана и в Делфин Палас ?Ще бъде благодарна на мнение и сравнение.
Благодаря!

# 102
  • Beyond the Frontiers
Танита, малко е на късмет. Ето за 18.10 го анулираха Емералд. И не ми е за първи път.

# 103
  • Някъде в Европа...
Две години си избрахме хотел Нирвана космополитън да почиваме в него определено ни харесва. Догодина разглеждаме Делфин Палас в Лара. Някой с впечатление от тази година или ако е почивал в Нирвана и в Делфин Палас ?Ще бъде благодарна на мнение и сравнение.
Благодаря!
Бях срещнала инфо, че Делфин Палас ще го реновират изцяло за другия сезон и ще се казва Делфин Нео Палас, та не знам доколко ще са полезни мненията от този сезон...

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 08:58 от AIR

# 104
Вкарали в ареста една руския, защото снимала нещо интересно в Метро-то, но в кадъра попаднала една жена, която възразила, всички скочили, взели и паспорта и веднага в полицията.
Сега в ареста е останал задържан съпруга на въпросната жена... искат и 10К долара за... знам ли и аз...
Трябва да се внимава с местните...

Общи условия

Активация на акаунт