На море в Турция - тема 85

• 68 834
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря patuva6ta за информацията за хотел от верига, която си заслужава да се посети.
Причината да задам моя въпрос е свързан с Booking.
Каква е цената, която взехте от Booking за резервация спрямо тази, която би била, ако резервирате през сайт на хотела или агенция?
Питам, защото Booking ме изненадва за пореден път… В момента сме в Алания, в хубав градски хотел, за който Booking ми даде с над 30% по-добра цена. Оня ден питах на рецепция и исках цена директно от тях, на живо! Еми няма, нямат възможност за толкова добро предложение…

# 241
Здравейте, може ли да ми кажете как най-добре да резервирам почивка за 1 седмица за периода 26(27).10-2(3).11 за семейство 2+2(12&16г)? Гледам възможно най-на юг и в Букинг нашият хотел, в който сме били Kaya Side за 4 човека за седмица е 3500€.

С много големи резерви относно това дали ще става за плаж и къпане в море или басейн - освен ако не е отопляем. Много голямо съмнение за хотел с аквапарк , пързалки и забавления за тииновете. В периода 26(27).10-2(3).11  почти 90 % е затворено
Мерси. Мислих, че като р толкова надолу все още може да става за плаж. Не искам да е горещо 35°, но и да не е под 24° и водата на морето да става поне малко да де топнеш.
Гледах в немски туроператорни фирми и много от хотелите бяха заети и помислих, че са изчерпани, но не ми хрумна, че може да са затворени.
А как да разбера кои имат отопляеми външни басейни? Има ли някъде списък или един по един да ги цъкам? И как предлагате да де резервира хотел- през агенция, букинг, директно с хотела?

Точно разпродадени са хотелите за въпросния период, хич не са затворени. Това е ваканционна седмица за цяла Западна Европа. Ние пътуваме от Белгия и три години сме били в Сиде точно по това време - 2018, 2019 и 2023 г. Водата в морето е чай дори за зиморничави като мен, през деня е 30 градуса, водата в басейните обаче е ледена. По цял ден сме били на плажа, а детето изобщо не е излизало от водата. Тази година също мислехме да ходим, но се отказах -  цената на ТУИ за нашия хотел за възрастен и дете на 12 години беше 4000 евро за една седмица (самолет, хотел и трансфер). Не че и той не беше разпродаден още юли месец.
Здравейте!
И аз точно за това влязох да проверя, че нямам време да следя вече темата. Искам и аз да оползотворим седмицата около неучебните дни, но май полетите са запълнени, защото като задам дата 27.10 не излиза нищо. Колкото до времето, вярвам, че ще "бива" Wink
Рони, намери ли някъде нещо?

# 242

Категорично цената в Букинг беше най-ниската от всички, агенции, директно от хотел и други платформи за резервация.
При това без предварително плащане и с безплатно анулиране.
Във Фабай бях пак през Букинг, по същата причина.
Цената за 8 нощувки в Барут Гоя, от 24 септември, беше 2 900 лв. на двойна стая.

# 243
Между другото и аз разгледах цените в букинг. На тези хотели, които ги има, цените наистина са по-надолу от агенциите.

# 244
За трета година бяхме в Сиде.Решихме да посетим “прехвалените”Камелии и по-точно Камелия Фулия.
Не бих повторила.
Най-хубавото е плажът.Прекрасен!Водата беше прозрачна.Виждаха се малки рибки.Приказка!
Борбата за шезлонгите е жестока.След обяд започва и борбата за сянка под чадърите.Базата на хотела е вече за ремонт.За качеството на храната не ми се говори,прибрахме се със стомашен вирус и още се лекуваме.Всичко от баровете силно разредено.Липсва персонал.Анимацията скучна и посредствена.Вечерната програма-нищо особено.Кой все още се забавлява с бинго???
Та ако сте си го набелязали за 2025,помислете си!

# 245
  • София
За трета година бяхме в Сиде.Решихме да посетим “прехвалените”Камелии и по-точно Камелия Фулия.
Не бих повторила.
Най-хубавото е плажът.Прекрасен!Водата беше прозрачна.Виждаха се малки рибки.Приказка!
Борбата за шезлонгите е жестока.След обяд започва и борбата за сянка под чадърите.Базата на хотела е вече за ремонт.За качеството на храната не ми се говори,прибрахме се със стомашен вирус и още се лекуваме.Всичко от баровете силно разредено.Липсва персонал.Анимацията скучна и посредствена.Вечерната програма-нищо особено.Кой все още се забавлява с бинго???
Та ако сте си го набелязали за 2025,помислете си!
мисля, че картината, която обрисувахте е валидна в пълна степен не само за Камелиите, а за почти всички "прехвалени български" хотели, които всяка година са 5-6 максимум 10, непрестанно предлагани от агенциите и социалните мрежи. И на всеки 3-4 години се изхабяват, тъй като през тях се извървява половин България, и на тяхно място се появяват нови 4-5 за следващите 3-4 години.
Никога не съм могъл да си обясня защо при наличието на над 1000 хотела в Анталия се предлагат масово само няколко.
Това, което се случи с Лонисерите се случва вече с Камелиите,  с Вон ризортите,  с Ефталиите и с всички останали хотели, в които постоянно през цялото лято се изсипват десетки наши автобуси с хиляди сънародници. Нататък картинката е ясна.....

# 246
  • Beyond the Frontiers
Роже, не е така. Предлагат се стотици хотели.
Но такава ни е психологията на потребител. Като стане нещо популярно и всички са там.

# 247
Интересни 2 последни мнения - наистина - при такъв голям - не голям, а огромен избор - защо масово ревюта за едни и същи 10-тина хотела? 

Да попитаме ialena, все пак тя е била там  - ето,  предложиха ви сто хотела, защо избрахте за почивате в точно този хотел Камелия Фулия?  Защо го предпочетохте пред останалите стотици хотели?

Но такава ни е психологията на потребител. Като стане нещо популярно и всички са там.

# 248
Времето е като по поръчка…
Сутрин за загар и плуване, водата е спокойна, бистра като сълза, а слънцето жури приятно, изгаря се…

На обяд вече към 1 не се трае, съблекалните, гащите и газ към пазара, там ципура на скара е 215 лири, а салатите по 110-150…
Е, днес се поглезихме с една голяма, дива ципура… ама те лирите са страшни само като ги гледаш, като обърнеш в лева и всичко си идва на мястото. Ползвам Револют, който ми ги обръща на 0,052, а плащането с телефона е без такси и каквото и да било, навсякъде имат терминали Simple Smile

Прогнозата в Алания споменах, че е като по поръчка. Всяка сутрин приятно жури слънчака идеалка за плаж, а след обяд става прохладно за релакс на пясъка.
Под 15 лева са ти два шезлонга и чадър за цял ден, сутрин ползваш колкото искаш, после обядваш някъде, мотаеш се, към 15:30 слизаш отново на централния плаж, шезлонги много, място между тях достатъчно, а между редовете поне 15 метра, нищо общо с комплексите където съм бил. До морето 25 метра, свободно, има въздух, хората културни.

Докато отзад всеки ден над планините сериозно облаци, но нищо не се случва… На плажа слънце, над града прохлада, странно някак си…

Вечерите са бая благи, снощи бяхме на крепостта, качихме се с колата, но може и с бус 4 за малко пари… Паркинга горе е 50 лири за цял ден, места има… ресторантите са цифра, но спрямо другите, нищо страшно, по 400 лири салатите, вечеряхме в Гардения, уникална гледка и атмосфера, малко смотано обслужване Simple Smile

В града долу си имам вече 3-4 любими ресторантчета, където те носят на ръце. Средна сума за двама 60-80 лева и то обилно и много вкусно…

# 249
Navy, браво!  Кой е плажа, който си снимал? Също като можеш, пиши имената на ресторантчетата, където пишеш, че те носят на ръце. Не знам ще ида ли в Алания, а знам и че нещата се променят, но все пак да имаме информация.  И цените дето споменаваш са добри  - за сравнение ще ти кажа, че в  Гърция преди дни плащахме по обичайно 50 - 65 евро за вечеря за двама и пак вкусно, да, вкусно и, слава Богу, не са ни натровили хората, но цената е кажи-речи двойна на турската.

# 250
С удоволствие като се прибера, за съжаление тази вечер ни е последна в Алания, 9 нощувки направихме в Турция, утре поемаме към Анталия и после нагоре…  ще мислим почивка по пътя, може би в Ескишехир.
Ще опиша всичко, с подробности и съвети, ще приложа много снимки, в друга тема, че тази е за ол инклузивите… След такава палитра от ресторанти, срещи с готвачи, сервитьори… просто само някоя голяма магическа сила ще може да ме върне в огромните и шумни и пълни с напрежения… столови на стандартните ол инклузиви. Толкова чар и атмосфера се губи, не знам, а и вкуса като цяло е далеко от типичната турска кухня… в тези малки ресторантчета всичко е пропито и мирише на турско. Това на много европейци може и да не допадне… просто е много различно Simple Smile и пристрастяващо Simple Smile

Плажа е Дамлаташ, до Клеопатра в Алания… бе то едно и също е Wink

# 251
И аз няма да го мисля повече - резервирах първата юнска седмица в Green max hotel с Тез. Надявам се, че ще променят обявените към момента часове на полетите. Миналата година това беше взето предвид при резервация,  но ги смениха. Та сега хич не го взех предвид, но не са ми ок и тайно се надявам да ги "мръднат".
Дъщеря ми ще навърши 13 по време на почивката. Мислех за РД да идем в Lands of the legends. Тя е малко страхлива и екстремни пързалки и влакчета сигурно няма да иска, но въпреки това смятам, че ще й хареса. 😊  Някой описвал ли е в блог еднодневно посещение там?

# 252
  • Варна
Преди месец бяхме там с деца на 10г. Ако искате пишете ми съобщение и ще отговоря на всичко, на което мога и докато ми е прясно.

# 253
  • София
И аз няма да го мисля повече - резервирах първата юнска седмица в Green max hotel с Тез. Надявам се, че ще променят обявените към момента часове на полетите. Миналата година това беше взето предвид при резервация,  но ги смениха. Та сега хич не го взех предвид, но не са ми ок и тайно се надявам да ги "мръднат".
Дъщеря ми ще навърши 13 по време на почивката. Мислех за РД да идем в Lands of the legends. Тя е малко страхлива и екстремни пързалки и влакчета сигурно няма да иска, но въпреки това смятам, че ще й хареса. 😊  Някой описвал ли е в блог еднодневно посещение там?
Аркадия на първа страница на темата има оставени три мои доста подробни отзива за целодневно едноднвено посещение на Легендите през 2019 год. Като ги събереш трите си става доста подробен разказ, макар и не в блог,  а в бГ мама Simple Smile  Малко неща са се променили от тогава / изключвам цените и дните на вечерното шоу. Тогава беше пълно представление всяка вечер, а не както е сега да се чудиш кога да отидеш/
Ето ги събрани трите за по-лесно:

Скрит текст:
ican, ето ти съвсем нова информация за Легендите- от вчера
Цената на билета за възрастен е 60 долара или 347 ТЛ ( към четвъртък 13 юни 2019год.) .
В цената на билета е включен вход, ползване на атракциите в двата парка, шоуто на делфините и моржа, 5Д кино.
Хавлии няма. Трябва да си носите или да си купите.
Касети за багажа има на входовете- 25ТЛ, но трябва да отидете първо до пунктовете за зареждане на гривни, които Ви слагат на входа, да заредите сума в тях и да се върнете до касетите за багаж.
Ние ползвахме по-малки касети, които са при шезлонгите на двата плажа - с жетони от по 15 лири са, които се купуват от барчето до джакузита срещу инфинити басейна.
Навсякъде плащаш само с гривната.
Неизползваната сума ти я връщат.
Но трябва да е преди 18часа. Самият парк работи до 18.30 и нито минута повече. Паркинги има бол☺️
Можете да внесете вода, на входа проверяват чантите за напитки и храна.
Досега сме ходили на доста от най-големите тематични паркове в Европа- Порт Авентура в Испания и Сиам парк в Тенерифе, и в Азия- в Дубай, Абу Даби и Сингапур и за нас като атракции Легендите е най-слаб.
Очаквахме много повече. Слайдовете в Аква парка са елементарни, a при скоростните влакчета само Hiper Coaster е мега, мега яко и разбиващо.
За сметка на това вечерното шоу от 22 часа е най-доброто от всички, които сме гледали в подобни паркове и си заслужава. Ние три вечери го гледаме вече и все ни е интересно.
Много е красиво
Ican, детето ще бъде във възторг от детската част на парка. Със сигурност ще му хареса подаръка за рождения ден
 ЧРД предварително на детенце и много щастливи мигове на цялото семейство.
Паркът затваря точно в 18.30 и излизате от него.
Имате три часа да разгледате изключително красивия комплекс с над 100 магазина, заведения за хранене, канали с гондоли, пеещи фонтани, сцени за концерти, замък и какво ли не още.
Вечерното шоу от 22 часа е извън пределите на парка, входът е свободен за всички.
То е в търговската част на комплекса, започва от фонтаните, преминава шествие с гондоли и лодки по канала покрай драконовата порта и стига до Замъка в другия край, след което отново се връща и завършва пред драконовата порта.
Добре запомни последователността на шествието, защото има страшно много хора, които се движат с него и постоянно трябва да търсиш добра видимост на трите основни места, на които се развива действието на спектакъла.
Той продължава един час.
В страницата ми във ФБ съм качил снимки и клипове от него. Ако ти е интересно можеш да хвърлиш един поглед
Тъй като сме били в някои от най-големите увеселителни паркове в света като Порт Авентура в Испания, Сиам парк на Тенерифе, Adventure Cove Waterpark в Сингапур, Wild Wadi до Бурж Ал Араб и Aquaventure на Палмата в Дубай, Yas Waterworld в Абу Даби смея да кажа, че имам горе долу поглед върху тях.
И смело мога да кажа, че като атракции и организация на слайдовете и влакчетата Легендите са на последно място сред тях Cry
Гостите на хотела имат едно основно предимство, което на практика се оказва, че хич не е малко. Имат две отделни бази около басейните със запазени само за тях шезлонги.
Защото в активния сезон в парка е невероятна лудница. И дори да си намериш един шезлонг около басейните е истинско приключение.
Минус за мен са безумно студените басейни. Два три дни преди това в Суено температурата на водата бе 27-28градуса, а там си беше не повече от 23. Особено инфинити басейна беше просто леден. Явно за да не се трупат много деца в него, тъй като е с малки размери
Пързалките в аква парка са далеч от екстремността. Дори и най-екстремната от тях не може да се сравнява примерно с третата по екстремност пързалка в Сиам парк. Да не говорим за хидромагнитните  слайдове и металните рингове, с които се спускаш по тях в Сингапур.
Иначе от увеселителния парк има две влакчета, които много си заслужават Simple Smile
Хубаво е и 5Д киното. Срещата с малките пингвинчета е много добра, можете да ги храните. Хубаво е и представлението с делфини.
Разочарованието е в пързалките.
По-мързелива от тяхната река не бях виждал, мисля, че дори в някои от хотелите мързеливите реки са по бързи
Колкото до Fast Track си е направо задължително. Опашките по пързалките са по 2-3 часа. Под 120 минути надпис за чакане не видяхме поне до ранния следобед.
Абе въобще от 10 до към 16 следобед е невероятна лудница. Автобуси пристигат отвсякъде и изсипват хиляди в парка. След 16 автобусите си тръгват и ние тогава всъщност ходехме по пързалките. Иначе да чакаш два три часа си е ужас...
За мен не си заслужава да резервираш Риксос или Легендите и парка да е основната Ви цел. По-добрия вариант според мен един от двата хотела до парка. Тъй като за мен цената на Легендите е невероятно завишена и освен шезлонгите и хавлиите около басейните друго предимство нямаш.
Но пък няма да изкараш почивка, а някакво лудо безумие всеки ден да се бориш с хиляди около теб извън оградената с въжета територия на шезлонгите за хотела.
Двата хотела до парка- Инвиста и Сарп са само на десетина минутки пеша, плащаш си 65долара вход на ден и си влизаш. Вечер представленията са безплатни, така че си вечеряте спокойно в хотелите и си отивате отново за 10 минутки пеша до парка.Като ти хареса първия ден отивате и следващите. Но не препоръчвам цялата почивка там. Три четири дни максимум. Още повече за пръв път виждам увеселителен парк с един единствен вид билети. Само за един ден. До миналата година билета за втория ден е можела да си купиш в парка на цена 15 долара, но тази година колкото и дни да ходиш ще плащаш по 65 долара на ден.
Всъщност ако нямате база за сравнения с други подобни паркове може и да Ви хареса...

# 254
Интересни 2 последни мнения - наистина - при такъв голям - не голям, а огромен избор - защо масово ревюта за едни и същи 10-тина хотела? 

Да попитаме ialena, все пак тя е била там  - ето,  предложиха ви сто хотела, защо избрахте за почивате в точно този хотел Камелия Фулия?  Защо го предпочетохте пред останалите стотици хотели?

Ще ви отговоря защо го избрахме.🙂Слушахме за този хотел и плаж при всяко от предните ни пътувания.Винаги се описваше като “Черешката на тортата” в Сиде.А ние  сме основно на плажа,рядко ползваме басейна.Амии…,да,бяхме на супер плаж,и до там..🙂.
Само да вметна че се запознахме с едно семейство на тръгване,бяха със същите впечатления.Те са били и миналото лято и обясниха че тази година нивото е драстично влошено във всяко отношение.
Тааа🙂🙂-Такава ни е психологията-щом е популярно ще е УАУ ,затова ще си берем плодовете:)
Чакам отзиви,изчетох тук цял роман по темата.Кажете по какво да познаем че един хотел е хубав-чиста и поддържана база,хубава храна,приятна анимация ,приличен плаж???
Как проучвате и избирате вашите почивки?
🙂

Общи условия

Активация на акаунт