На море в Турция - тема 85

• 69 132
  • 741
  •   2
Отговори
# 375
Една година в един ресторант казвам, че искам меню с цени, собственика ми каза -  аз съм цената.

# 376
С тия бакшиши положението е много деликатно.В цял свят е прието да се дава бакшиш.Но в Турция ми се струват доста нахални в това отношение.Чета ,че и в Египет било така.Явно колкото са по бедни толкова по явно и настойчиво си искат.Последният път много се издразних на шофьора който ни закара от летището до хотела.На слизане всеки му оставяше пари.И той на всеки казваше много малко на английски.Макар ,че повечето оставяха по 5 евро.
Подкрепям констатациите ти. Сега се върнах от Турция, Кушадасъ. Пристигнахме в 6,30 сутринта и на рецепцията с документите оставих 10 евро с молба да не чакам за стая чак до следобяд за настаняване. Мехметчо се изхили някак грозно и прибра паричките. Каза да се разходя и да мина след час.  Да ама след час дойде другата смяна. Новичките любезно ми обясниха да се появя след 14 часа. Та така с бакшишите. Да не кажа, че за 10 дни три дни пропуснаха да ни почистят стаите, един ден ни бяха блокирали картата и сума ти неуредици. Това няма да ме откаже да ходя на почивка там, разбира се, но при работа с хора винаги има засечки. И се опитвам да не си развалям настоението с такива неща. Просто си казвам: и комшиите са така. Даже не мога да си представя как би било, ако всичко е "по мед и масло".

# 377
Здравейте, моля мнение за Paloma Grida, Aqua World Belek, Spice.

# 378
Сега видях, че Курбан байрам е от 6 до 10 юни.
Ние пътуваме към Турция на 6 също. Това изобщо не го съобразих. Сигурно е страшна лудница по границата? В хотелите предполагам няма разлика?

# 379
Сега видях, че Курбан байрам е от 6 до 10 юни.
Ние пътуваме към Турция на 6 също. Това изобщо не го съобразих. Сигурно е страшна лудница по границата? В хотелите предполагам няма разлика?
Ако ви е за първи път да пътувате по време на байряма  ще го запомните😄😁 Ние два пъти сме нацелвали така, последният чакахме 8-9км опашка за ферибот. В хотелите ще е пълно с местни по скоро ще е изключение да няма но пък може да извадите късмет.

# 380
  • Някъде в Европа...
Вчера гледах и аз Байрям...при мен се пада точно по средата на почивката ми ,(от 2.06 до 14.06 съм в хотела) 😀..Интересно ще ми е...

# 381
Еми ,за първи път ще ми е
Те местните кво ще правят на ол инклузив, като не могат да ядат по цял ден Rolling Eyes
Поне вече фериботът е заменен с мост Laughing
Ако е верно толкова зле, да пробвам да сменя датите

# 382
Еми ,за първи път ще ми е
Те местните кво ще правят на ол инклузив, като не могат да ядат по цял ден Rolling Eyes
Поне вече фериботът е заменен с мост Laughing
Ако е верно толкова зле, да пробвам да сменя датите
Каквото правят и всеки друг път😁
Майтапа настрана ,но това чакане за ферибота ще го помня доживот. Огромна колона се извиваше с километри, три автобуса един след друг + 3 екскурзовода (водачи) пред нервна криза😄 щото общо около 150 човека сме слезли от автобусите и сме се омашали яко😁 наоколо море от автомобили с отворени врати. Няколко извадили газови котлончета (местните пътуват подготвени) и правят чай край пътя.
Ние нямаме цигари...някъде мернахме нещо,като магазинче и ММ притичва да купи. В другото платно приближава камион -средна големина и иска да се набута около средата на колоната...за част от минутата идва патрулка😆 тариката е изпратен да търси края на опашката (ако я намери,че не се виждаше къде е).
Научихме,че в Мармарис цяла седмица било валяло,че същата група са чакали втори автобус щото първият се счупил...после се наложило да бутат вторият щото и той се счупил...някой каза ,, от 10 години почивам в Турция ,,такъв карък не ме е гонил,, 😄😁

Ето това е големият минус на собственият транспорт а именно контакта с другите пътуващи. В един автобус от 50-55 човека можеш да получиш инфо поне за 5-10 хотела и 50гледни точки и лични впечатления.

# 383
...
Ето това е големият минус на собственият транспорт а именно контакта с другите пътуващи. В един автобус от 50-55 човека можеш да получиш инфо поне за 5-10 хотела и 50гледни точки и лични впечатления.

Е нали за това са групите и форумите - като тоя Wink
За сега като основен минус на собствения транспорт виждам вероятният проблем да те хванат, ако се сменяте да шофирате... нас не ни хванаха. Да си кажа... дори не ни спряха!
Имаше няколко поста по пътя, особено край населените места, заградили и стеснили пътя, за да се минава бавно. Спираха основно местни шофьори... като видят, че сме комшии, чужд номер... и отдалеко махаха с ръка да преминаваме Simple Smile

# 384
...

Е нали за това са групите и форумите - като тоя Wink
За сега като основен минус на собствения транспорт виждам вероятният проблем да те хванат, ако се сменяте да шофирате... нас не ни хванаха. Да си кажа... дори не ни спряха!
Имаше няколко поста по пътя, особено край населените места, заградили и стеснили пътя, за да се минава бавно. Спираха основно местни шофьори... като видят, че сме комшии, чужд номер... и отдалеко махаха с ръка да преминаваме Simple Smile
Тук сте в грешка на две места 😀
🕳️Няма проблем да се сменят шофьорите....не ми се влиза в подробности точно сега. Препоръчвам да прегледате групите за пътувания в Турция във ФБ. Там е обяснено много подробно.

🕳️ Постовете на полицията са ,,обвързани,, с радари/камери по пътя преди тях. При засичане с радар ,често от цивилна кола се подава информация до най-близките пост и те спират. Няма общо с това ,че сте чужда кола. Миналата година с чуждият номер, имахме фиш  40 см дължина

# 385
Здравейте! Прясно, прясно се прехвърлям от темата за Египет. Благодарение на препоръки от съфорумци за хотел останах много доволна от почивката ни спрямо определения бюджет. Искам да организирам за следващата година почивка на море в Турция. Още не знам дали ще избера варианта с агенция и полет или с кола и междинни нощувки. Но моля да ме насочите за район - търся съчетание между море и планина т.е. красиви зашеметяващи гледки и пейзажи. Търся живописност и простор. Иска ми се да има какво да се прави и в близост до хотела. Не съм от хората, които лежат по цял ден на басейна или плажа. Обичам да обикалям, да се включвам в различни активности. За сега съм се насочила към Фетие и Анатлия /Сиде и Белек/. Сякаш мярнах отзиви за Сиде и Белек, че са с хубави плажове. Ако може и хотел да препоръчате ☺️. Иска ми се да си направя списък с няколко хотела и да продължа проучването. Критериите ми са - големи поддържани озеленени площи. Обожавам хубавите градини. Много добро ниво на чистота в стаи, площи и ресторанти. Разнообразна вкусна храна и различни активности като йога, зумба, вечерни програми или приятни партита с жива музика. Мисля, че голям фактор за една почивка е персонала. Ако ще и най-хубавата база да посетиш, ако персонала е необучен и неприветлив ще остане неприятен привкус. Затова като съм на почивка не обръщам внимание на дребни кусури - пясъка черен, има камъни, напитките не стрували...
 Търся общото усещане от самото място и енергията, която носи. Затова си мисля, че мениджмънта е ключов ...За бюджета - за сега разглеждам цени само от сайта на Емералд с полет, защото в букинг не ми дава дати. Иска ми се с полет да се вместим до около 3 хиляди за двама. Разглеждах Club Tuana, Club Letoonia, Starlingh resort. Letoonia ни идва скъп ..около 3800 е бунгало стая. Но пак казвам склонни сме на само организиране, защото два пъти вече сме го правили за Истанбул с кола.

# 386
  • София
Летоония мисля че отговаря горе долу на изискванията. Преди бях проучвала хотела, много красива територия.
Като цяло бюджетът ви не отговаря на изискванията ви спрямо цените в Турция.
Вижте и Кемер- съчетание море и планина, но е по-каменисто. Gural Premier Tekirova, Nirvana.

Някой скоро да е резервирал самостоятелно Титаник Белек и през коя платформа е намерил най-изгодно? Аз все намирам в сайтовете, в които пише изрично че цените са за английски граждани. Мисля да запазя директно през сайта на хотела 😏

# 387
Летоония мисля че отговаря горе долу на изискванията. Преди бях проучвала хотела, много красива територия.
Като цяло бюджетът ви не отговаря на изискванията ви спрямо цените в Турция.
Вижте и Кемер- съчетание море и планина, но е по-каменисто. Gural Premier Tekirova, Nirvana.

Някой скоро да е резервирал самостоятелно Титаник Белек и през коя платформа е намерил най-изгодно? Аз все намирам в сайтовете, в които пише изрично че цените са за английски граждани. Мисля да запазя директно през сайта на хотела 😏
Имах го това опасение за бюджета и Турция! Благодаря!

# 388
  • Варна

Относно поста на toffifee777

Кемер е прекрасно съчетание на море и планина + автентични исторически паметници + сини лагуни за далдисване... Скоро бях там - останах очарована.
Има много хотели - супер луксозни или просто луксозни и други от всякакъв калибър. Освен това напълно ще ви стигне бюджетът  за нещо хубаво, вкл. и със самолет.

# 389
  • Пловдив
И Мармарис е хубав.Много зависи от периода.За средата на май и края на септември може да ви стигнат парите.

Общи условия

Активация на акаунт