На море в Турция - тема 85

• 68 846
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте!
Резервирах в Луджо Бодрум за септември , директно през сайта на хотела. Получих потвърдителни имейл за резервацията, обаче не ми искаха никъде номер на кредитна карта нито в сайта, нито после  в имейла. Та ме притеснява дали няма да се изненадаме като идем септември и да няма къде да спим. Случвало ли ви си е подобно нещо? Не че настоявам да плащам, но вси пак как да си проверя или гарантирам резервацията

Не им е добър сайтът и информацията на него... но в случая ти си избрала "Flexible" опцията, при която наистина не ти иска нищо, но се появява един мижав надпис, че е с безплатно анулиране и ще се свържат с теб, за да се разберете за плащането.

По принцип, притеснява ли те нещо при някоя резервация за хотел, веднага им пишеш, за да го уточните...

# 631
Записвам се и аз в темата . Бяхме в Алания , Сиде . Тази година май сме се насочили към Белек . Мегасарай ме блазни . Сега ще се връщам да чета отзиви от хотелите в Белек . Знам , че плажа не е пясъчен , но с аква обувки се преживява .

# 632
Записвам се и аз в темата . Бяхме в Алания , Сиде . Тази година май сме се насочили към Белек . Мегасарай ме блазни . Сега ще се връщам да чета отзиви от хотелите в Белек . Знам , че плажа не е пясъчен , но с аква обувки се преживява .
Тази година почивах в съседния хотел на Мегасарай - Адора Белек. Плажа е хубав - пясъчен и въобще не са нужни аква обувки.

# 633
Аз вече се похвалих с резервацията си в Грийнмакс, Белек. Явно не е много посещаван, не намирам отзиви нито на първа страница, нито във фейсбук групата. Четох, че плажът е добър, има голяма и зелена територия, ако и храната е разнообразна и вкусна, ще е достатъчно, спрямо цената, която платих...
Надявах се и на повече впечатления и снимки от новогодишни посещения в темата.

# 634
И аз чакам с нетърпение отзиви от Нова Година Stuck Out Tongue Winking Eye

# 635
Бяхме през лято 2024, въобще не ви трябва акваобувки. Плажа е пясък и се влиза нормално в морето. Препоръчвам сутрин да се позиционирате на плажния бар. Хотела си заслужава.

# 636
Сега започнахме да заглеждаме и Granada Luxury Belek , концепцията и хотела страшно ни хареса , но притеснението ни е , че плажът е доста далеч . Някой посещавал ли го е ? Предполагам , че за високият клас на хотела транспортирането до плажа е постоянно не е на някакъв интервал по - голям .

# 637
Нещо полезно от facebook: от Te Di
 Реших да напиша този пост, след като видях доста публикации от разочаровани хора, споделящи негативен опит от почивки, особено в хотели с 4 или 5 звезди. Най-често оплакванията са от стари и неподдържани хотели, които не оправдават очакванията. Затова ми се иска да изясня какво всъщност означават звездите на хотелите и какво да гледате, за да избегнете разочарования.
Как се определят звездите на хотелите?
Звездите обикновено НЕ измерват модерността, лукса или състоянието на хотела. Те се базират на наличието на определени удобства и услуги, които хотелът предлага. Един стар и амортизиран хотел може да има 5 звезди, ако разполага с всички задължителни услуги, като басейн, ресторант, СПА и рум сървис. От друга страна, малък и много уютен апартамент, без басейн или ресторант, може да има само 2 звезди, въпреки че предлага перфектно обслужване и супер комфорт.
Какво включват различните категории?
1 звезда:
 • Стаи: Малки (около 9-12 кв.м), с базово обзавеждане – легло, гардероб, нощно шкафче.
 • Удобства: Няма климатик, банята е минимално оборудвана, рецепцията работи в ограничени часове.
2 звезди:
 • Стаи: Подобни на 1 звезда, но с добавени удобства като телефон и по-добро обзавеждане.
 • Удобства: Ресторант, по-добре оборудвана баня, понякога климатик.
3 звезди:
 • Стаи: По-просторни (15-20 кв.м), с климатик, бюро и телевизор.
 • Удобства: Рецепция 24/7, ресторант и бар, интернет в общите зони.
4 звезди:
 • Стаи: Около 20-25 кв.м, с допълнителни удобства като минибар и по-добре обзаведени бани.
 • Удобства: Басейн, СПА, фитнес, рум сървис, ресторант.
 •
5 звезди:
 • Стаи: Минимум 30 кв.м, често с допълнителни пространства като кът за сядане.
 • Удобства: Басейн, СПА център, ресторанти, барове, рум сървис, сейф, Интернет, пързалки, детски кътове, анимация, алакарт ресторанти, вносен алкохол и допълнителни услуги.
 Допълнителните удобства и услуги НЕ е задължително да са безплатни а да се предлагат .
Защо някои 5-звездни хотели са стари?
Категорията на хотелите се определя на базата на наличните услуги, а не на възрастта на сградата или състоянието на мебелите. Стар хотел може да има 5 звезди, ако разполага с всички задължителни удобства, но ако не е обновяван от години, може да изглежда амортизиран.
Ето защо е важно да не разчитате само на звездите. Те показват  какво предлага хотелът като удобства, но не гарантират качество или състояние. За да избегнете разочарования, ето няколко съвета какво да проверявате, когато планирате почивка:
Съвети за избор на хотел
 1. Преглеждайте снимките и клипчета в youtube.
Разгледайте както официалните снимки на хотела, така и реални снимки от гости в сайтове като Google Maps, Booking или Tripadvisor. Официалните снимки често показват само най-доброто, а реалните могат да ви дадат по-добра представа за състоянието на стаите.
 2. Четете скорошни отзиви в Google, Booking, Tripadvisor, facebook, форуми или https://tophotels.ru/
Фокусирайте се върху коментари от последните 6-12 месеца. Те ще ви покажат актуалното състояние на хотела, както и мнения за чистотата, обслужването и удобствата.
 3. Уточнете какво е включено в цената.
Някои хотели предлагат закуска, СПА, сейф, интернет или паркинг срещу допълнително заплащане. Проверете предварително, за да не останете неприятно изненадани.
 4.Проверете кога е правен последен ремонт и година на построяване.
Ако стаите изглеждат стари на снимките, прочетете в отзивите дали хотелът е реновиран скоро. Това може да бъде ключово за вашето удобство.
 5.Гледайте местоположението.
Проверете къде точно се намира хотелът – дали е близо до плажа, центъра или други ключови точки, които ви интересуват. Google Maps е чудесен инструмент за това.
 6. Сравнявайте цените.
Тур операторите често предлагат по-ниски цени в пакет, но понякога директната резервация от сайта на хотела може да е по-изгодна. Проверете и двете опции, за да направите най-добрия избор.
 7. Изяснете приоритетите си.
Решете какво е важно за вас – комфортът на стаите, доброто обслужване или допълнителни удобства като плаж, подход към морето, пясъчен или чакълест бряг, рязко ли става дълбоко, територия голяма или малка, озеленяване, храна - разнообразна с или без морски дарове,  басейни и СПА, пренаселеност, шезлонги - лесно намиране запазване.  Това ще ви помогне да направите по-добър избор.
 8. Не разчитайте само на звездите.
Те са ориентир за наличието на услуги, но не гарантират нито модерност, нито качество на поддръжката.
Когато избирате хотел, най-важното е да направите проучване – звездите са само една малка част от информацията. Снимките, отзивите и вашите собствени приоритети ще ви помогнат да вземете правилното решение и да избегнете разочарованията.
Надявам се тези съвети да ви бъдат полезни.
Цената също е много определяща за условията в хотела.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 14:16 от Joniboy

# 638
Виждам, че се рекламира  СПА туризъм в Турските курорти - може ли отзиви,ако някой вече е бил там?

# 639
  • Sofia, Bulgaria
Сега започнахме да заглеждаме и Granada Luxury Belek , концепцията и хотела страшно ни хареса , но притеснението ни е , че плажът е доста далеч . Някой посещавал ли го е ? Предполагам , че за високият клас на хотела транспортирането до плажа е постоянно не е на някакъв интервал по - голям .
Granada Luxury Belek разполага с огромен басейн, и аквапарк. Когато го посетихме преди доста години, един път от любопитсво отидохме до плажа, има заведение и шезлонги, седяхме около 15 минути и повече не изпитахме нужда да го посетим. На този хотел силата му е аквапарка и огронмния му басейн, не мисля че ще имате нужда да посещавате плажа, но ако все пак е важно за вас мисля, че автобусчетата бяха на 15 или 30 минути. Автобусчето беше без прозорци, наподобавящо влакче, сега може да се сменили концепцията.

# 640
Здравейте,
Хареса ми предложението на TEZ tour  за спа почивка в Анталия през февруари и март
И се започна едно чудене- кой от Риксосите е най-подходящ за нашата дамска компания
Моля за препоръки за
Rixos premium Tekirova
Rixos downtown
Rixos park Belek
Rixos sun gate
Rui magic life Rixos Beldibi
Техните цени едва ли ще си ги позволим в сезон, но сега са много приятни😀

# 641
Здравейте,
Хареса ми предложението на TEZ tour  за спа почивка в Анталия през февруари и март
И се започна едно чудене- кой от Риксосите е най-подходящ за нашата дамска компания
Моля за препоръки за
Rixos premium Tekirova
Rixos downtown
Rixos park Belek
Rixos sun gate
Rui magic life Rixos Beldibi
Техните цени едва ли ще си ги позволим в сезон, но сега са много приятни😀

Видяхте ли офертите, да не са за 4 нощувки?

# 642
Да , за четири нощувки са
Но цената пак е по- изгодна от четири нощувки във 5 звездно бг СПА

# 643
  • Beyond the Frontiers
Rixos Premium Belek
Гледам Калиста и Ела са на близки цени.

# 644
Някой чувал ли е нещо за SELECTUM NOA BELEK? Нов хотел за веригата ли е? Цени освен в сайтовете на нашите агенции, другаде не мога да видя.

Общи условия

Активация на акаунт