Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 22 470
  • 480
  •   1
Отговори
# 375
  • Bristol
Точно с боклука наистина MP не се занимава, личен опит от преди няма и месец. Бях в една зала с MP и общинските съветници, повдигнах проблема с боклука пред MPто и тя препрати към общинските съветници, които казаха, че наистина MP няма думата там и като имам проблем,  директно с тях да контактувам.
Същото като NHSa, дали да ползваш спешното,  GP или фармацевта. С NHS се ориентирах, но MP, общински съветници и още едни по-ниско ниво имаме, ward се води. Дори не знам на български дали имаме такова нещо... Нашите, които са избрани за ward, държат под око HMO разрешенията, примерно. Та от тази среща лично с MP, общински съветници и представителите на ward, мааалко се ориентирах...

# 376
Как точно очакват хората да се справят финансово в такъв случай?

Изобщо не им дреме как. Аз оцелях благодарение на кредитната карта и на tax free акаунта за плащане към градината.

# 377
  • UK
Кредитната карта отдавна е максната Sad добре че са моите родители и майка му че помогнаха този месец, но другия не знам какво ще правим.

# 378
Кредитната карта отдавна е максната Sad добре че са моите родители и майка му че помогнаха този месец, но другия не знам какво ще правим.

Аз се върнах на работа, когато моята дъщеря беше на 8 м по същата причина. Платеното майчинство беше 6 ми и после 3 почти нищо и 3 съвсем нищо. Наложи се да тръгне на ясла и аз се върнах на работа. Вие ябно имате роднини / семейство тук. Те не могат ли да помогнат и да гледат бебето ви , а вие да почнете работа?

# 379
  • UK
За съжаление няма как, само майката на приятеля ми е тук, но е на два часа път и жената си работи там и няма как да пътува, иначе с удоволствие би я гледала. От почти една година усилено се опитва да се премести да живее тук, но е много трудно да намери някой да си разменят къщите - тя е в социално жилище, къщата й е на страхотно място на 20 минути с метрото от центъра на Лондон, обаче още няма късмет да намери подходящо място, трябва да е къща, защото е с две кучета и не може в апартамент, и все пак не искаме да е в някакъв криминален район.

# 380
  • До хладилника, който обичам
Очевидно имаш много време да се занимаваш с такива неща.
Наистина силно се съмнявам да имам повече свободно време от теб, обратното е доста по-възможно.
Намирам обаче за супер важно нещата да се правят по правилния начин. И както и Мери посочи, с боклука МР не се занимава. Това, че МР ти е помогнал за нещо, което не му е в ресора, защото е било по-лесно, отколкото да те насочи накъде, или защото имате връзки/познанство, ти е свършило работа на теб, но не допринася за подобряване на услугата или процеса.

МГМ, вариант ли е да отвориш нова кредитна карта, с която да погасиш старата/старите, поне да не плащаш лихви? Ти нямаше време да се приготвиш финансово, много е тегаво така. От майката на Кори да вземете заем по-дългосрочен, т.е. да го връщате, като се върнеш на работа и си стъпите малко на краката? UC не взимаш ли?

# 381
  • UK
Моята кредитна карта, която е с големия лимит (как дават £4000 лимит на човек, който никога не е имал кредитна карта) е без лихва още една година, така че за нея поне не се притеснявам. Кори има няколко  макснати карти с малък лимит отпреди да се запознаем, тях ги плащаме когато можем. Майката на Кори няма пари, за съжаление само баща му има, но той не дава, понеже е задник (не защото не дава пари, ами по принцип). Моите родители ни изпратиха £1000 да оправим сметките този месец, за другия отсега започнахме да спестяваме. Тези дни като имам малко време ще напускам каквото намеря във Винтед, маркетплейс и тн, дано продам поне нещо, всеки паунд е важен.

Ох, да, последните няколко месеца преди да разберем, си харчехме все едно идва края на света. Не съвсем безразборно, примерно отидохме с един уикенд на “почивка” за годишнината в Уинчестър, не на Канарските острови, ама ако знаехме че ще ни трябват пари, щяхме да си правим сметката от по рано. Ние реално имахме три месеца да се подготвим, което беше пълен кошмар. Сега трябва да избутаме до декември, реално ноември и половината декември са ми шест седмици отпуска а не майчинство, и ще ми ги платят, но по обичайния начин от 15то до 14то число и реално ще ми платят декември. Утре можем да подадем документи за безплатните часове и след това ще търсим градина и да се надяваме да й намерим място от януарския срок, така се падат само две седмици по Коледа да мислим как ще я гледаме, ама две седмици е много по лесно от четири месеца, все пак. Обаче как ще я подготвяме за градина не знам. Тя категорично не се интересува от храна, харесва й кора от хляб или пица, пържени картофи и вода. Все още е 100% кърмена, бутилка отказва, АМ отказва, каши категорично не, зеленчуци не, пюрета също не. Страхувам се че само кърмата няма да й е достатъчна скоро, а нищо други не иска.

# 382
Не забравяй, че и каквито банк холидеи е имало, докато си в майчинство, се полагат като екстра дни отпуска.
Търси място в градина още сега, може да са кът. Виж и чайлдмайндър дали не е опция, аз като гледах за сина ми, градините излизаха по-скъпо. Уцелих и на чайлдмайндър, много добре се грижеше за децата.
За храненето не се притеснявай толкова, те си имат начини, а и заедно с други деца често почват да ядат по малко от интерес. В най-краен вариант, има бебета, които си обръщат режима и наваксват с активно сучене сутрин, вечер и нощем, а през деня ядат малко, кърмата си остава хранителна и ще покрива нуждите й. Само ти се приготви за по-тегави нощи, докато се нагодите към бъдещите промени.

# 383
  • UK
Ами ние няколко пъти пробвахме и навсякъде пишеше, че трябва първо да получим въпросните часове след 01/09 и след това да кандидатстваме за градина или чайлдмайндър. Не мога да повярвам колко съм неподготвена за абсолютно всичко. Трябва да се обадя на ерия мениджъра и да видя какво ще каже той, защото ако си мисли че ще контактувам с онази тъпанарка, която замества в момента, няма да стане. Не знаех за банк холидеите, естествено, това е супер защото би трябвало да покрие още една седмица докато започне градина или чайлдмайндър. Ние засега ще използваме само 30те безплатни часа ако е възможно, Кори ще я гледа един ден а аз трябва някакси да не работя уикендите, за да мога да я гледам. Иначе в краен случай той ще я взима с него сутрин, ще я води на баба й да я гледа и ще я прибира вечер, обаче той тръгва на работа в 6 сутринта и се пробира понякога и в 8 вечерта, и не искам да се налага да я разнасяме насам натам често за толкова дълго време.

Много благодаря за всичката информация, и много се извинявам, че само мрънкам и все съм недоразбрала.

# 384
Доколкото помня, ако не се е променило, може да почне и на платено и после да им дадеш кода за безплатните часове. Виж в Childcare services и дали може да се комбинират безплатните часове с taxfree childcare account - може и да не може, ама не помня. С втория, вкарваш пари в акаунта си, получаваш още 25% отгоре, и през акаунта плащаш на градина/детегледачка. Също помага, има лимит до колко на година може да се получава. Но трябва да си провериш сама, не ми вярвай.
И аз не знаех за банк холидеите, но колежка беше бременна преди мен, знаеше и си ги търсеше. После и аз се възползвах от новото знание, защото мениджърите често не знаят, ако не си четат ръководствата или нямат често бременни в екипа. И после на новата работа казах на новия мениджър за жена в майчинство, и той не знаеше, та каза на жената да си ги ползва.
Разпространявам добрите новини Grinning

# 385
  • UK
Хаха, сми добре е, че го правиш, защото при нас никой нищо не знае, мисля, че за пръв път му се случи на ерия мениджъра да се занимава с това, по принцип повечето работещи в чарити магазини са по възрастни и явно не се случва често. Определено ще си го търся, че те имат навика да забравят такива неща Simple Smile

# 386
Имай предвид, че 30-те часа childcare, не са безплатни. Водят се funded hours, и може да трябва да доплащате, зависи от яслата. Ние доплащаме 200паунда отгоре на тези часове на месец+200  консумативи (това е за 3 дни седмично). Също тези часове за during terms. Ако решите да ги разпределите през цялата година, се пада малко по-м малко от 30 часа на седмица.Така че си направете сметката

# 387
  • UK
Да, това долу горе го разбрах, и това с акаунта, засега планът е Кори да я гледа един или два дни през седмицата, а аз да я гледам уикендите. Само да й намерим място и да не ни се обаждат всеки ден да си я взимаме, защото не спира да реве. Това дете може да реве часове наред без проблем.

# 388
Моите бяха първо на платен пълен ден, после с кода им приспадаха безплатните часове. Сумите ги разпределяхме целогодишно. За сина имаше място в градината, за щерката я уговорих още като бременна и ѝ бяха предвидили място като беше на 9 месеца да започне.Не отлагай за последния момент.

Няма проблем да се ползват заедно 30-те часа и tax free акаунта. Последното остава налично докато са ученици. Плащала съм  holiday clubs с тях, където ги приемат и занималнята след/преди училище.

Алексче, никога нищо не съм доплащла и за двамата. Избирала съм градини, които просто намаляват от общия брой часове 30-те и всички консумативи и храна са включени в цената. При това гъвкави да ходят децата с променящият се график на баща им.

МГМ, ще се справят с нея учителките. Те децата в градината не се държат както пред майките си. Помагат и много с въвеждането на храната. Това не го мисли. Много деца са основно на мляко преди годинката и другото е само за опитване и свикване.
Съвет - започни да намаляваш дневните кърмения и докато тръгне на градина да ти останат само сутрин и нощните. Иначе ще си направиш проблем с излишнат кърма докато се отрегулира.
Успех с извоювнето на свободни уикенди!

# 389
Аз доплащах, защото посещаваше повече часове, отколкото покриваха безплатните, и остатъка доплащах през tax-free акаунта. Сега е добре, като въведоха часовете от ранна възраст. Много се нервирах, че хем трябва да се върна на работа, хем да плащам, и безплатните часове влизаха в сила по-късно, отколкото най-много ми трябваха.
За толкова малко дете повечето майки предпочитат да не намаляват/елиминират кърмене, а обръщат режима (те самите бебета го обръщат обичайно, за да си наваксат пропуснатия физически контакт денем). Има и вариант да изцеждаш през деня, МГМ, и да носиш в градина/детегледачка изцедена кърма. Така е най-доброто съчетано от двата свята на работа и кърмене, доколкото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт