Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 18 997
  • 433
  •   1
Отговори
# 405
  • До хладилника, който обичам
Дъщеря ми вече си получи подаръка - екскурзия до Венеция. Взела съм й и малко сребърни неща, защото каза, че иска нещо, но не знае за това. На сина ми, парти със съученици в зала с батути, дано никой не се пребие (батути и трамплини са причина номер едно за наранявания в спешното, затова и никога не взех трамплин за двора и всеки път като скача, малко се филмирам.)
Сега правя тортата за дъщеря ми, стискайте палци да стане, както я е поръчала.

# 406
  • на малък остров в океана
Дъщеря ми точно на парти за рожден ден с батут си счупи крака. Дали стъпи накриво или някой й стъпи на глезена не помня.  Беше ден преди 1 юни и за подарък и бях взела за празника тротинетка и сандали. 😂😂😂 Милото дете, получи подаръци, пък не дават да си ги ползва.
Така че има защо да се филмираш.

И моята е рожденичка другата седмица ама нито тя знае какво иска нито ние. Ще ходят от училище в Париж и се опитах да й кажа, че може и това да и е подаръка, но тя каза, че не се брояло, щото е училище.

Бу, каква торта ще правиш? Някаква шоколадова трябва да направя. Отдавна не съм правила и се чудя каква да е.

# 407
О, да, да, знам, че не се филмирам напразно, по-скоро имах предвид, че даже да няма човек собствен батут, пак може да стане беля.

Тортата вече я направих. Докарах я доста близо до това, което детето си поръча, доволна съм, и тя я хареса. Отвътре е шоколадова. Цялата къща е в златен прашец Rolling Eyes

# 408
Леле, твоята много професионално изглежда.  Страхотна е.
Нямам аз ръка и джаджи за такива цветенца.  И търпение май.

# 409
Страхотна е!

Аз правих една бисквитена торта с маскарпоне, мед и шоколад за моя РД и беше много сполучлива.

Дано партито мине без наранявания!

# 410
  • UK
Страхотна торта Simple Smile честити ви рожденици, аз напоследък си мисля за рд на Алис ама май ще сме си само тримата, ще й вземем една малка торта да се поомаже и да я снимаме, но без парти и подаръци, и на бабите съм казала да не се занимават с подаръци засега, може би догодина, като разбира малко повече.

# 411
МГМ това са хубави вълнения. Направете си го незабравим спомен за вас според семейната ви динамика.

С баткото имахме голям кръг от познати с деца на същата и близка възраст, та първия му РД беше голямо парти с всичките му приятели и се раздаде на макс.

Малката - ковид бебе, имаше семеен РД само с нас, но пък имаше много подаръци. Всички роднини и прители пртиха по нещо. А един фотограф ни снима на вратата като част от някаква инициатива тогава и завършихме деня с профеисонални кадри.

И двамата имаха страхотен празник и определено осъзнаваха какво се случва. Никога не съм била привърженик на твърдението,че нищо не разбирт - разбират и си имат предпочитания с раждането още.

# 412
На всички деца с скорошни рождени дни - весело, шумно и запомнящо се изкарване!

У нас преди халф търма предстои само моя РД, но ще е помрачен от open evening на един от колежите, към които ДД се е насочила. За самия халф търм към момента само следя новини и цени на билети.

ПП: Честит имен ден на имениците днес!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 10:43 от Блу

# 413
Леле, твоята много професионално изглежда.  Страхотна е.
Нямам аз ръка и джаджи за такива цветенца.  И търпение май.
Имам някои накрайници за крем, стандартни. Гледах малко клипчета, но трябва търпение определено, отне ми доста време.

# 414
МГМ, виж какво мнение ти намерих, докато блуждаех из форума Grinning

Цитат
и се надявам някой ден да си имам деца, за да мога да си ги кръстя с някое любимо име. Ето ги и тях - Лея, Хана, Адрия, Маделин, Даниел (с ударение на "а"), Ейдън

# 415
  • UK
Хахахах аз затова не си чета старите мнения. Много е лошо като изцепките ти от преди 20 години са толкова лесни за намиране Simple Smile

# 416
Колебая се между една с шоколадов мус или да импровизирам нещо с маскарпоне и дулче ди лече, че имам един буркан.
Шоколадовата е по рецепта на Ирина Купенска. Пишеше в темата за кратко докато учеше в Льо Кордон Бльо в Лондон.
https://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/
Правила съм я няколко пъти и всички в къщи много я харесват.

# 417
Една от тортите, за която още говорим с мъжа ми, се казва Death by Chocolate, и е точно това, със 700гр шоколад в съставките. Много е хубава, но само веднъж съм я правила Simple Smile)

# 418
Това с любимите имена обикновено си остава на хартия, защото тези деца имат и друг родител  често с коренно различно мнение 🤣

Бях я забравила Ирина. Тя нямаше ли сестра с крафт блог?

# 419
  • UK
Ние нямахме никаква идея за името, нямахме и време да го мислим дълго. И на двамата Алис ни се въртеше в главите, също и Руби и Лили, но Лили е твърде популярно а Руби не ми звучи добре на български. Използвахме едно приложение - Киндър, в което, на принципа на Тиндър ти показва имена и ти избираш дали ти харесват или не. Двамата си свързахме акаунтите и накрая ти показва кои имена сме отбелязали и двамата че ни харесват, и нищо не ни хареса повече, и така си остана Alice Winter Lawless. Едно класическо име и едно малко по out there. Simple Smile Иначе мисля, че ако имахме някакви сериозни предпочитания, щяхме да се съгласим един с друг. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт