Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 22 354
  • 479
  •   1
Отговори
# 465
  • UK
Успяхме да направим няколко снимки, не съм се престаравала, само да има за спомен от първия й Хелоуин Simple Smile Тя се държа много добре, стоя където я сложихме и даже не се опита да събори елхата или да вземе нещо, само ми се смя на физиономиите и това беше. Баща й беше отдолу заедно с половината диван както планирах де, за всеки случай.

Иначе и ние така си казваме, живи и здрави да сме, пари ще изкарваме пак. Не е приятно да дължиш пари, но иначе няма как.

# 466
Ronka, и при нас минаха много малко деца. Много нещо остана, щерката ще черпи в училище в понеделник.
Съответно събраха много, защото бабите в квартала им казаха да вземат по 2-3🙈Едната им беше подготвила цели пликчета лакомства и дори беше опаковала монети. Напомни ми едно време за пликчетата с шоколад, пари и мандарини около нова година, които ни даваха по наше време.

# 467
  • До хладилника, който обичам
През нашата къща никой не мина - бях оставила светеща тиква и купа с близалки и надпис да си взимат, но ние сме скрити и никой не дойде. За сметка на това, детето събра огромно количество и го оставих да яде на корем.
Времето се смени и с късия и сив ден рязко стана зимно. Взех да паля свещи и лампи посред бял ден, че иначе много тъмно става.

# 468
Времето се смени и с късия и сив ден рязко стана зимно.
И аз извадих лампичките на прозореца. На батерии са и светят денонощно.

# 469
Днес съм наизвадила коледната украса и чакам децата да свършат уроците и почвам 😜. Като гледам не малко хора са украсили вече и поне няма да ме е срам, че и аз от рано 🤣🤣.
Снощи бяхме на фойерверки в село, бяха го направили много впечатляващо.

# 470
Много ми е рано още. Няма ли да ти писне до Коледа?
За щастие около нас никой не е украсил, че да ме почнат децата с офанзива да вадя украсата. Тоя месец ми е социален и без организация на семейни празненства, демек почивен от украси в къщи. За сметка на това сме подхванали на щерката стаята.

# 471
  • UK
Аз исках даже вече да съм почнала с украсата, ама не съм още. Щях да местя мебелите и да прибирам целогодишните декоративни прахосъбирачки днес, но снощи бабата на Кори е починала и днес ни беше гаден ден, та не успях нищо за свърша. Другата седмица най вероятно ще ходим до Глостър на погребение.

# 472
Тъжни емоции са тези, жалко, че Алис няма да я помни.

Аз съм си сложила няколко малки джуджета (гонк), защото децата се радват. Имам целогодишно малки лампички в кухнята, където работя, които пускам сега, като е мрачно и неуютно заради времето вън. Но останалата коледна украса мисля да не я слагам до декември, или последния уикенд на ноември, рано ми е.
Съседката, с която децата ни са в съседни класове пък обяви, че нямало и елха да слага, викам ѝ, outrageous! Grinning Тя до миналата година правеше коледни кошници и какво ли не, изведнъж явно ѝ е писнало, даже на детето на 6г. е казала, че няма дядо Коледа. Казах ѝ ако обича, синът ѝ да не казва на моя, хайде няма нужда.

# 473
  • UK
Мда, поне ходихме преди няколко месеца и я видя наживо, за съжаление Алис категорично отказа да бъде държана от други хора и не успяхме да им направим една снимка, най старата и най младата Лоулес. Погребението най вероятно ще е на рождения ден на Алис, ама какво да се прави, рождените дни дано да са много, погребението е едно.

# 474
МГМ, съжалявам за загубата ви! Жалко и, че Алис няма снимка с прабаба си.
Аз така тая година на Хелоуин гледах да снимам възрастните съседки и не успях любимата ни. Дано да имаме друг повод!

Рано ми е за украса. Аз украсявам по обичай на Никулден, но последните две години децата изкрънкаха да е малко по-рано. За тази година още нямам план. Друго ми е на дневен ред.
Иначе есенната украса си седи, както и зимните ми лампички на прозпреца в трапезарията. Не се изключват денонощно чак до април.

Тези ретроградни планети (май са три в момента) ни изиграха лоша шега - счупи се фурната докато готвех вечеря на децат снощи. И днес да сложим горния шкаф при малката и да свършваме с ремонта на стаята ѝ, ММ взе,че без да иска изби стената с все част от итонга зад нея...🙈Наново замазка, шпакловка, боядисване...детето спи в стаята на брат си с все камарата си вещи (уж за 2-3 дни), а той милият на дивана...сега ще откара седмица поне ремонта. Излезе ми душата между рботата,  сама с децата тая седмица и да боядисвам и оправям...всичко замина на вятъра...здраве да е!

МГМ, а вие РД може и по-късно да го отпразнувате като мине 40 дни, не се губи партито.

Бу, такава рязка промяна в поведението не ми се струва нормална. Жалко само, че е развалила емоцията на детето. А неверници винаги ще има. Това сме го дискутирали със сина още като беше на 4-5г. Не всеки има очи да види, а и не на всичко трябва да вярват.

# 475
Не знам защо така е решила, може да има общо, че май в тяхната къща всички подаръци ги носи дядо Коледа. Забелязала съм, че в тези семейства по-рано казват на децата, може би за да им олекне от нереалистични желания, не знам. У дома много отдавна, още когато най-голямата беше малка и след първата Коледа, когато взе да разбира истински, бързо се разбра, че ДК носи само един подарък (и той обикновено не е електроника и рядко е скъп, но е нещо желано), а другите са от семейството. Така е по-лесно да се управляват желанията, без да се разваля магията.
Съседката може да е малко претоварена емоционално, защото са много народ в тях в момента, те са с три деца (две вече големи и едно на 6) и им гостуват дългосрочно майка й и леля й, тя изглежда позитивен човек, но дядовата ръкавичка с месеци наред може да изкара всеки от релси, предполагам. Ще видим дали ще удържи на думата си да не украси.
Аз само заради котките се нервирам, че трета поредна година имам малка котка вкъщи и пак ще припада елхата. Събирам играчки всяка сутрин, слагам само сламени и текстилни. Обаче като се гонят най-малката и средната, става малко страшно, защото са 3 и 5кг съответно и си е тежест за една горка изкуствена елха.

# 476
Ентусиат си ти с толкова котки🙈 Приятели само с една държат елхата дибидюс гола, даже и панделка няма.

У дома дедко също носи по един малък подарък само. Ние и писма не пишем. Синът го накараха като беше на 6г и написа благодарствено писмо милият. Малката никога не знае какво иска...Подаръците у нас стоят под елхата от момента на пристигането им. От нас за останалите, от другите за нас. Бройката постоянно варира. Околните са в потрес как оцеляват под елхата. 🤣 Сутринта на Коледа има в допълнение един коледен чувал и там намират каквото белобрадият им е оставил.

# 477
  • UK
Ние сме решили че като цяло няма да й взимаме по 20 подаръка за всеки повод, един или два е достатъчно. Опитвам се да науча и бабите, ама тъкмо вчера Кори ми каза, че майка му ще й купува скъп скъп софт плей, който аз щях да купувам от маркетплейс, и предпочитам да не харчат толкова пари, особено след като жената ни даде всичките си спестявания назаем за първата вноска за колата.

Иначе сложих елхата в хола, Алис не я отразява засега, ще видим как ще е като сложа лампичките и декорациите.

Рождения ден не е голям проблем, ние и без това нямахме намерение да празнуваме особено. Много трудно се оказа намирането на черна рокля за бебе, нямам време да поръчвам, а размерите в Амазон са странни, 6-12 месеца? Тя още носи 6-9, не знам дали няма да са й огромни. В събота ще се разходя из Уотфърд да потърся, защото имат повече магазини от тук, Праймарк-а е по голям от тукашния, имат Зара и още няколко, които уж поне онлайн имат 1-2 черни бебешки рокли, ама все с някакви блестящи елементи или панделки, ще видим кое ще е подходящо за погребение. Дъщерята на бабата, която го организира, е мултимилионер и според Кори ще е супер официално, и няма как да се разминем с черни дънки и блузка. Той даже ще си купува костюм.

# 478
Подаръците у нас стоят под елхата от момента на пристигането им. От нас за останалите, от другите за нас. Бройката постоянно варира. Околните са в потрес как оцеляват под елхата. 🤣 Сутринта на Коледа има в допълнение един коледен чувал и там намират каквото белобрадият им е оставил.
Точно същото е и у нас Grinning

С котките просто така се случи. Третата беше малко непланирана, в смисъл, че не беше предвидена в тоя момент, а в бъдеще време, ама няма нищо, добро и сладко хайванче е, само още много го напъва беля отвътре, нямам търпение да улегне. Сега е на 6 месеца и само ходи да закача големите да се боричкат и мишкува навсякъде. Коледата догодина би трябвало да е без котки, накачорени по елхата, ще видим.

# 479
МГМ дано намериш нещо черно!
На мен родата ми праща пари и аз ги разпределям за подаръци. Понякога голям от няколко човека, понякога просто 6 малки. Според каквото имат нужда. Не е разглезване, а внимние и децата се чувствт обичани така. Отварят и питат това от кого е или казват чий подарък искат първи да отворят. Но пък тежестта с измислянето пада изцяло на мен и грам идея нямам какво да взема за наближаващата Коледа.

Бу, обичам и аз 🐱, но на този етап не бих си го причинила.

Общи условия

Активация на акаунт