Великобритания - тема 98 Есенна, Хелоуинска, ПредКоледна

• 22 436
  • 480
  •   1
Отговори
# 435
Кошмар!
Аз бих описала случая навсякъде, където мога да сложа коментар - Гугъл, социални мрежи и т.н.

# 436
  • До хладилника, който обичам
Кошмар е точна дума, и е адски дразнещо, че това, което искам, го предлагат за съжаление само те. Сега ще видя дали наистина съм на финала, защото - не съм изненадана! - последната ми поръчка, за пуснати наново оригиналните плочки, да заместят липсващите пакети - ще дойде на части. Иншаллах. Щото може и хич да не дойде, няма да се учудя на нищо вече. Имали само 3 пакета в наличност, а на сайта им пише ясно "в наличност". Другите като дойдат, ако дойдат, ще ми ги пратят. Страшен карък съм Grinning

# 437
Мдам, кошмар. Аз пък от тук се опитвам да поръчам плочки за банята в Бг, за да дойдат когато аз съм си в Бг октомври месец. Обаче първо ще ми трябва проект, аз си направих един на една програма, но все пак. Дори с ChatGPT си сметнах колко плочки ще са ми нужни. Пиша на една фирма, глас в пустиня. Пиша на друга, същата работа. Сега ще пиша на трета. Не мога да звъня и да се обяснявам, че нямам към Бг безплатни минути, а и не е там въпроса. Щом има данни за контакт мейл, значи и на него ще трябва да отговарят. Аз имам чертежи, размери, избрани плочки, нали, нищо сложно или изискващо телефонни разговори.
Много се изнервих с липсата на отговори.
Сега очаквам като се прибера в Бг и тръгна да поръчвам останалите неща пак да има някакво забавяне и проблеми, просто го усещам.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 17:51 от ٠•● Veggie ●•٠

# 438
  • UK
Много неприятно и Бу и Веджи, ужасно е когато чуждия непрофесионализъм променя и проваля плановете ви така, все едно искате с камъни от Луната са облепите банята.

Пристигна и на Кори паспорта, сега и двамата са вече Lawless, само аз останах. (Това е фамилията на баща му, а той досега беше с фамилията на майка си която е от нейния баща който е бил алкохолик и насилник и те всички искат да я махнат онази фамилия, включително майка му)

# 439
Веджи, да не те отчайвам, но аз съм се отказала от бг търговци. Ти му буташ парите в ръцете, звъниш, сма си уреждаш всичко и той пак се дърпа🙄 За това масово хората отскачат за ден до Турция, купуват от плочки до крушки всичко и са обгрижвани, организиран им е транспорта до Бг и какво ли още не, че и по-евтино излиза.
Голям авантюрист си,че и от разстояние да ги вършиш нещата. Стискам ти палци!

# 440
Благодаря…просто нямам вариант да стоя там за месец или повече и да оправя целият апартамент наведнъж. Ще се ходи още поне два пъти..за кухнята и после за мебелите. Иначе за Турция си права, с такова впечатления оставам и аз четейки в групите за ремонти, че са по-отзивчиви от нашите търговци. Каквото, такова..решила съм да го оправя, няма смисъл да стои празен..

# 441
  • Варна
Благодаря…просто нямам вариант да стоя там за месец или повече и да оправя целият апартамент наведнъж. Ще се ходи още поне два пъти..за кухнята и после за мебелите. Иначе за Турция си права, с такова впечатления оставам и аз четейки в групите за ремонти, че са по-отзивчиви от нашите търговци. Каквото, такова..решила съм да го оправя, няма смисъл да стои празен..
Ако има телефон пробвай да пишеш на него чрез Вайбър. Това лято в България го установих, че действа Simple Smile

# 442
Да, свързах се точно по вайбър с третата фирма, Хикови и вече поръчах проект за “скромната” сума от 100лв. 😳Дано си струва, аз още съм с идеята за цените отпреди 10г, хаха.

# 443
  • UK
Може ли да попитам пътувалите с бебе с Уиз, взели сме два билета само с ръчен багаж плюс бебето, и един отделен с куфар, така излезе най евтино. Знам, че така и тримата възрастни имаме право на по една раница или чанта, но не знам имам ли право на някакъв багаж за бебето? Май не? Но имаме право на количка, нали така? Преди като съм пътувала, родителите с бебета имаха приоритет, но не намерих никъде да пише в сайта им за това, не че ме притеснява особено, ама да знам какво да очаквам. Освен това гледам уж за някакви промени за пътуването, че нали щеше да се променя нещо Октомври месец, но май нищо не намирам, ама не знам дали аз съм идиот и не търся на правилното място. Сайта на посолството е пълна кретения и не знам третокласника, който го е правил, дали не е пропуснал някаква информация, все пак ваканция беше.

# 444
  • До хладилника, който обичам
Минало е време, но последно и бебето имаше право на чанта. Но няма приоритет, освен ако не е доплатен, и преди не е имало. На българските летища понякога викат родители с деца под 5 напред с приоритет, но си е тяхно решение, не на авиокомпанията, и е само за качване, без екстри като допълнителен багаж.

# 445
  • UK
Да, само за качване си спомням, преди години като пътувах последно с дете (като бях детегледачка, значи преди 20 години има-няма). Изобщо не ми трябва да съм първа в самолета, честно казано Simple Smile Как да разбера дали мога да взема чанта и за нея, не намирам никаква информация в сайта на Уиз. Отивам пак да търся.

# 446
Ето ти линк, нещо не мога да го прикача.

https://www.wizzair.com/en-gb/help-centre/booking-information-an … ces/with-children

Преди бебетата имаха право на 5кг чанта за тях, сега не знам как е. Също може да се придвижиш с количката директно до гейта на самолета. Там те я поемат и слагат в багажното. При някои компании предварително се ходи до чек ин гишето и се слага стикер на количката, за да може да я ползваш до гейта. При други са ми слагали направо като стигнем до самолета.

# 447
  • Bristol
Може ли да попитам пътувалите с бебе с Уиз, взели сме два билета само с ръчен багаж плюс бебето, и един отделен с куфар, така излезе най евтино. Знам, че така и тримата възрастни имаме право на по една раница или чанта, но не знам имам ли право на някакъв багаж за бебето? Май не? Но имаме право на количка, нали така? Преди като съм пътувала, родителите с бебета имаха приоритет, но не намерих никъде да пише в сайта им за това, не че ме притеснява особено, ама да знам какво да очаквам. Освен това гледам уж за някакви промени за пътуването, че нали щеше да се променя нещо Октомври месец, но май нищо не намирам, ама не знам дали аз съм идиот и не търся на правилното място. Сайта на посолството е пълна кретения и не знам третокласника, който го е правил, дали не е пропуснал някаква информация, все пак ваканция беше.
От линка, който пусна Veggie:
"If you travel with a baby, you can take the following items onboard free of charge:
One additional personal item (40 x 30 x 20 cm, maximum weight 10 kg), it will be considered infant’s luggage.
Food sufficient for the duration of the flight
A foldable baby pushchair, pram, foldable travel cot, or a car seat. Note, these items can be taken until the aircraft door or steps, where they will then be stowed in the aircraft hold. They will be tagged either at the check-in desk, baggage drop-off desk, or at the boarding gate.
Note that electric and motorized strollers are not allowed for transportation, either onboard or in the aircraft hold."

Приоритет няма, освен ако не е закупен, но на някои летища обработват семействата с малки деца в началото, на други, чакат реда си.

А от 12ти октомври ще ни свалят пръстовите отпечатъци, като влизаме в ЕС.

# 448
  • UK
Много благодаря на всички Simple Smile

Да се похваля, че Алис вече прави единични крачки без опора и вероятно в следващите няколко дни ще проходи без да се държи за мебелите. Simple Smile

# 449
Честито, то не е много за хвалене, сега ще има да я гоните и постоянно след нея да вървите и следите да не бръкне в някой контакт или друга беля да не направи Simple Smile)
Как изобщо да не ми липсват тези моменти, тц, никак. 🤣

Общи условия

Активация на акаунт