Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 830
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Този "кашкавал". Сега е на промоция в Била. Подведох се и по опаковката, и по цената. И в сурово състояние гаден, сипкав се усеща, но като се разтопи стана мазало, хем като някаква лепкава палмова мазнина, а в същото време загоря отгоре с катран черна кора, все едно е някакво нишесте. Пише, че е само от прясно мляко, без нищо друо изкуствено, но със сигурност не му е това рецептата.

И аз купих и сме доволни.Вкус, нарязан, настърган, върху паста, сандвич тост, всякак.

# 376
В темата има доста любители на турските стоки, за моя голяма изненада.
Турският кашкавал е просто ужасен .
От известно време ползвам един турски скраб за тяло, който е много неприятен като усещане- мазен , химичен, с миниатюрни частици. Не върши никаква работа и ми иде да го засиля към кофата, на всичко отгоре и ароматът му на ягода е някак изкуствен и странен.

# 377
От известно време ползвам един турски скраб за тяло, който е много неприятен като усещане- мазен , химичен, с миниатюрни частици. Не върши никаква работа и ми иде да го засиля към кофата, на всичко отгоре и ароматът му на ягода е някак изкуствен и странен.
Много интересно - някой насила ли ви кара да ползвате скраб за тяло, която е толкова гадна? Хвърлете я, просто е.
А турските кашкавали са много добри, не знам от къде и какви купувате, но кашкавала и сирената са основните неща, заради които се разхождам до Турция. Особено има един овчи кашкавал, който е точно като едновремешния ни Балкански.

# 378
Турските стоки са също като българските – има качествени, има и некачествени. Хубавите им и те са скъпи обаче. Така че хем евтино, хем качествено – трудно се намира.

# 379
Ползвала съм и от двата вида турски стоки и не мога да кажа, че именно произходът е определящ за качеството, но действително има техни сирена, масло и кашкавал, които не бих повторила - купувах ги от турския магазин в Дружба (София), някои от такъв магазин на пазара на Младост 1 - спрях да посещавам и двата.
Извън турските стоки - не бих купила повече пакетирана шунка на Маджаров - изключително солена (даже само солта се усеща като вкус) и с гумена неприятна консистенция. За пръв и последен път я купуваме, ама пратих ММ за друга, пък имало само от тази.     

# 380
В турските магазини у нас се продава възможно най-евтината стока, която търговците могат да намерят по борсите. Така че като си сложат надценката, все пак да е продаваема. Естествено че не може да се очаква някакво качество.

# 381
Никога повече няма да купя каквото и да било на тази марка. Конкретно правих пържени кюфтета с готова кайма, ужасен вкус, много солени  а мазнината, която остана в тигана е чиста мас в голямо количество.

Няма да купя никога и кайма от магазини "Бозмов", рулото направо се разпадна след изпичане.

# 382
Точно в борсата на Дружба се продава най-големия боклук. Дори не знам къде намират стоки с толкова ниско качество. Един път взех зехтин от там и директно го изхвърлих на боклука. Аз направо се уплаших какво може да съдържа тенекията и дали няма да се изтровим.

# 383
Каймата на "Бозмов" беше много хубава преди време, напоследък забелязвам, че е по-едра. Не ми се разпадат кюфтетата, но и аз спрях да я купувам като основна. За пълнени чушки става, руло не съм правила, а преди само с тяхна приготвях всичко от кайма.
La farina, значи правилно съм преценила да не стъпвам там - нашето ходене беше еднократно по препоръка на колеги на ММ (ама много хубави стоки, ама какъв ориз...) и останах изумена каква лудница е, по-тясно от дамски будоар, претъпкано...нищо не си харесах конкретно, но взех точно сирене и масло, да не е без хич. Впрочем, сега се сещам, че взех и сок от нар, той не е лош.

# 384
Абе, дет се вика, много хубаво не е на хубаво. Наскоро взехме от най-хубавата кайма в Лидл, само с 5% сланина май и кифтетата бяха склонни към разпадане. Иначе ако правя чили кон карне си е супер, ама за друго и мазничко си трябва Wink Не мога да си представя например кисело зеле с някое постно чисто месо...

# 385
Черна станция, "хубава кайма" от Лидл си е чист оксиморон. Grinning

# 386
Моят син сам си прави каймата и подбира месото в някакво съотношение (плешка, сланина и още нещо беше), ама не го помня...
От друга страна, телешкото месо е сухо в сравнение със свинското и въпреки това при правилно смилане и отлежаване на каймата, крайният продукт не се разпада. Има явно и още нещо, ама какво е...

# 387
Знам, знам, за някои е така, в Лидл нищо хубаво нямало, но аз си имам "списък" с неща за купуване от там и оплаквания нямам. Не е като да не съм пробвала да ми смелят месо на кайма и единствената разлика е, че в онази на Лидл има сол. Но който предпочита да обикаля по разни магазинчета няма проблем. Аз си ценя времето.

# 388
500 гр. свинска плешка, 500 гр. гърди, 100 гр. сланина + 100/150 гр. вода. Това е рецептата по БДС за едновремешните сочни и вкусни соц. кебапчета и кюфтета.

# 389
Не знам, от кога помниш, но по соц. впеме, каймата беше 60:40 Свинско от гърди с повече сланина и останалото говеждо,плешка или шол.

Общи условия

Активация на акаунт