Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 826
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Не знам, от кога помниш, но по соц. впеме, каймата беше 60:40 Свинско от гърди с повече сланина и останалото говеждо,плешка или шол.
Това е за пържени домашни кюфтета, аз дадох съотношението за кебапчета и кюфтета на скара.

# 391
Не знам, от кога помниш, но по соц. впеме, каймата беше 60:40 Свинско от гърди с повече сланина и останалото говеждо,плешка или шол.
Това е за пържени домашни кюфтета, аз дадох съотношението за кебапчета и кюфтета на скара.
А, това е кайма излизаща от Родопа. Тогава работех в бранша. Само свинска кайма не излизаше на пазара. Поне не и от
 нашето предприятие.

# 392
  • София
В темата има доста любители на турските стоки, за моя голяма изненада.
Турският кашкавал е просто ужасен .
Скрит текст:
От известно време ползвам един турски скраб за тяло, който е много неприятен като усещане- мазен , химичен, с миниатюрни частици. Не върши никаква работа и ми иде да го засиля към кофата, на всичко отгоре и ароматът му на ягода е някак изкуствен и странен.
И аз намирам малко турски стоки, които се харесват вкъщи. Купувала съм скъпи, евтини, всякакви. Един кашкавал на конци се одобри и брашно Ozbasak (което май е с турско име, но се оказа австрийско). Толкова.
Да кажа и за дубайски шоколад- не се хареса. Взех такъв. Нямам идея, дали е истински, фалшив, и т.н. Изобщо комбинацията не се одобри.

# 393
То дубайския шоколад е просто шоколадов десерт с пълнеж от шам фъстък паста и смлян кадаиф. Никакъв шоколад не е, само името му е шоколадово. Аз намерих на промо малки дубайски шоко-та, 36гр.за 1.40лв., бяха много приятни, но да припадам и да давам по 10лв. или 20лв. за един прехвален шоко десерт не ми е пръв избор. Wink
Инак го опитахме, че да сме в тренда и да не се пулим като мишоци в трици що е туй дубайски шоколад. Joy

# 394
  • 🌊
Гел за лице на Билка с роза.
Гел като гел е, но ужасно са прекалили с аромата на роза. Ако на някой това му хареса пък ще удари на камък, защото опаковката е една от най-неудобните ако ти се наложиш да пътуваш, защото помпичката няма как да се прибере.

# 395
Аз купих този. Не е уау, но не е и лош

# 396
Този който купих аз изглеждаше така:

# 397
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
То хубаво с тия дубайски шоколади, но дали тези които се предлагат тук, се доближават до оригинала?
Ама пък за един шоколад да се ходи до Дюбай?

# 398
Оригиналният „Дубайски шоколад" струва 420 дирхама/ 260 лева и името му е „FIX Десерт". Компанията няма уебсайт, физически магазин или каквито и да е оторизирани дистрибутори и нейните продукти се продават само в Дубай.
Всичко, което се продава по нашите ширини са интерпретации. А дали има допирна точка с оригинала, само малцина знаят. Simple Smile

# 399
260 лв за кадаиф няма шанс да дам. Но аз не съм и таргета на тия шоколади.

# 400
Шоколадът не е дубайски реално, че да се ходи до Дубай. Просто името му е такова. Simple Smile
Този, който опитах аз, беше турски. Хареса ми като вкус, но не и цената.

# 401
  • Бургас
Не разбирам манията по този шоколад.
Това не е шоколад, а един измислен десерт някакъв.

# 402
Е, как да не е шоколад? Нормален шоколад (млечен или черен) с пълнеж от крем от шамфастък и препечен кадаиф. Вкусно е.
Но може да са се появили всякакви вариации, които да не са точно шоколад, знам ли...

# 403
Даже не ме е поблазнил да го опитам въпросния шоколад. Хич не ме влече смляно фиде с някакво подобие на крем пистачио с неясен състав.
Но ако знаете от къде да си купя хубав и качествен шоколад, ще съм ви много благодарна. Шоко маниак съм, а съм на път да откажа шоколада, просто защото не намирам нищо и никъде по мой вкус. Хрупам какаови зърна да начесм крастата от време на врем и това ми остана. Disappointed

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 10:22 от Sysly

# 404
И аз имам същия проблем. Правя си домашен течен шоколад.

Общи условия

Активация на акаунт