Какво повече НЯМА да купя - 26

• 70 837
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Керамичен или порцеланов е този сервиз?
Става ли за миялна?

# 361
  • Бургас
Много е хубав сервиза!

# 362
  • София
Костен порцелан, за съжаление не става за миялна. Мия на ръка, с огромно внимание и пак успях да клъцна една от големите чинии( после я пилих доста време - позаличи се, но аз си го знам).
Интересна е формата на чиниите - не са идеално кръгли, леко неправилни форми.

# 363
Ооо, сервизът е уникален, щом е и от костен порцелан. Много е фин, лек и чуплив този порцелан. Аз имам сервиз за кафе от костен порцелан, купуван преди 30 години и още ми се свиди да го изхвърля.

# 364
  • Sofia
Защо ще го хвърляш?

# 365
И аз щях да питам същото. Имам такъв сервиз, съвсем здрав си е и нямам никакво намерение да го хвърлям. Рядко го ползвам, предпочитам да сервирам кафе в различни чашки, които съм купувала, защото ми харесват, също от хубав порцелан. Не ми е интересно да сервирам в еднакви чашки.

# 366
Бяла бреза, и на мен ми харесаха чиниите. Аз също имам доста сервизи от костен порцелан - и за хранене, и за кафе, но си е доста здрав, то и по дефиниция и състав костният порцелан е по-здрав от обикновения, макар и да е фин и тънък на вид. Удряла съм дръжки на чаши в гранита (такъв ми е плотът) и пак са цели, все още от този вид порцелан не съм чупила. При транспорт обаче имам две счупени чаши, които трябва да допълня, просто се разцепиха на две части.
Всичките, с едно изключение, ги мия в СМ, но специално миенето зависи може би не толкова от състава на порцелана, а от декорациите и глазурите - някои са с ръчно нанесено златно покритие и не е добре да се мият в СМ (така е отразено и в упътването), на други глазурата може да не издържа, но самият порцелан не би трябвало да се уврежда. На част от сервизите ми не пише нищо за поддръжката, нито има означение (тях ги мия в СМ на общо основание), но на други си пише, че може да се мият в СМ. Аз мия само с капсули Фейри и гел пак на тази марка, не съм забелязала някъде пукнатини или избледняване на декорация.

# 367
Ами аз не го ползвам сервиза. Прекалено ми е официален, за да пия кафе ежедневно в него. И само като пререждам шкафа си го припомням, обаче ми е спомен от младостта и ми се свиди да го хвърля или подаря.
Май не бих си купила сервиз за хранене от такъв порцелан. Залагам на нечупливи материали аз... аркопал, дуралекс... че са ми много сухи ръцете и изпускам често. Simple Smile

# 368
Пия във всичко аз, за какво иначе ще ги купя?!
Даже си ги редувам, че ми омръзва в едни и същи, т.е. нямам такива, които бих нарекла ежедневни и други - празнични. 
Качественият костен порцелан е много здрав даже, недостатъкът му (ако се нарече така) е, че е твърде скъп.   

# 369
  • София
Ами не знам дали наистина е костен порцелан или обикновен по- фин порцелан, но май го прочетох някъде. Трябва да прегледам кашона отново. А на самите съдове отдолу има символ- ръчичка. Цената беше от 300 лв. намален на 160( нали знаете номерата на Инглиш хоум). Аз  обожавам всичко  с морски дизайн и щом го видях, си го купих. А как съм мъкнала кашона( доста тежък и добре опаковани и в отделни кутии вътре 16 части) по ГТ, аз си знам. После синът ми ми купи още един за Коледен подарък, от същия, за да имам и за другата къща.

Последна редакция: чт, 28 ное 2024, 15:32 от Bqla breza

# 370
Балсам за устни блистекс. Седи добре мазно на устните. Обаче попива много бързо, без да оставя никаква хидратация. Устните остават изключително опънати след него, без хидратация...

# 371
Айде си пренесете сервизите тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1691422

... все пак е какво НЯМА да купя темата...

Та съвсем по темата - със сигурност такива изкелифренчени сервизи, да им треперя, няма да купя Simple Smile

# 372
  • София
Да, извинявам се. Наистина са за друга тема.

# 373
Този "кашкавал". Сега е на промоция в Била. Подведох се и по опаковката, и по цената. И в сурово състояние гаден, сипкав се усеща, но като се разтопи стана мазало, хем като някаква лепкава палмова мазнина, а в същото време загоря отгоре с катран черна кора, все едно е някакво нишесте. Пише, че е само от прясно мляко, без нищо друо изкуствено, но със сигурност не му е това рецептата.

# 374
Керамичен или порцеланов е този сервиз?
Става ли за миялна?
Не знам, но за мен са криви тези чинии и изглеждат като картонени. Иначе дизайнчето е супер, ноо...или другият вариант е да съм станала ужасно скептична към всякакви турски стоки.

Общи условия

Активация на акаунт