Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 9

• 5 193
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, на кой адрес на митница в гр. София могат да ми издадат ЕОРИ номер? Благодаря предварително на отзовалите се.

# 46
Здравейте, на кой адрес на митница в гр. София могат да ми издадат ЕОРИ номер? Благодаря предварително на отзовалите се.
Не можа ли да използваш Google? Често показвам на хората, че дори с техните думи да потърсят, ще открият отговорът, който търсят.

Отваряш първият сайт, който е държавен, четеш и най-отдолу пише "Административни звена, предоставящи услугата".

# 47
Вече си свърших работата. Ако бях открила достоверно инфо в Google, нямаше да се занимавам да питам тук. И не бих си позволила да говоря на ти на непознат, но всеки с възпитанието си.

# 48
Вече си свърших работата. Ако бях открила достоверно инфо в Google, нямаше да се занимавам да питам тук. И не бих си позволила да говоря на ти на непознат, но всеки с възпитанието си.
Показах ти колко е лесно и то с твоите думи, но ти си знаеш твоето. Сигурен съм, че не си потърсила инфо в Google.
На "ти" се пише във форумите. Това е древно неписано правило. Няма нужда от излишна важност. На улицата може да си говорим на "вие".
До възпитание е дали ще или няма да благодариш на някой, който ти е помогнал.

# 49
  • Sofia
И не бих си позволила да говоря на ти на непознат, но всеки с възпитанието си.

Да, наистина, не си ли чела форуми досега? Тук масово се пише на "ти". На мен говоренето на "Вие" в онлайн платформи ми извиква други асоциации – при това, неособено приятни. Wink
В случая именно ти излезе невъзпитаната, защото нападаш човек, който, в крайна сметка, ти е отговорил на въпроса.

# 50
Здравейте, от 08.04 пратка с козметика стои в Межд.разменна станция на БГ Пощи, стойността й е под 80 евро. Досега не ми се е случвало такова забавяне, да правя ли нещо или да чакам?
Извинявам се в случай, че въпросът ми звучи глупаво.

# 51
Аз бих се свързала на пощите, много време е.

# 52
За статистиката и оплакването ще кажа, че в момента имам стока на митница Варна, за която ми приеха документите на 26.03.2025, днес е 28.04 и не е ясно кога ще я освободят. Няколко пъти говорих с тях, всеки път се оправдават с натовареност, технически проблеми, магнитни бури, туризма в Италия... Лошото е, че няма какво да направя мисля, те като държавна институция могат да си правят както искат, а моята стока остаря в скалда им. Работа за 1-2 дни в България отнема над месец.

# 53
Здравейте, имам въпрос с повишена трудност.
Искам да закупя стока, която не се доставя до България. Имам роднини в страна до която доставят, мога да дам техен адрес, те да получат пратката, а аз после да я изтегля от техният домашен адрес до мой адрес в България с DPD или DHL.
Въпроса е тази пратка ще мине ли на митница. И двете държави са в EU. Изпращач ще е частно лице (не магазин, получател аз.)

# 54
  • Sofia
Няма да бъдат начислени ДДС и мито на пратка, идваща от страна от EU.

Моят съвет е, ако става въпрос за Германия, директно да бъдат използвани услугите на превозвач. Така ще се избегне скъпата доставка и занимаването на роднини.

# 55
Не е от Германия за съжаление, от там съм поръчвала с превозвач знам как става.
Имат и доставка до Германия по принцип, но е ценна пратка, и шанса да си я "харесат" в депото е голям. Затова търся вариант.

# 56
  • Sofia
Ами, аз съм поръчвала доста скъпи неща чрез GGBG и досега не е имало проблеми.

# 57
Здравейте,

чакам пратка от Алиекспрес, която минава през Холандия и ще бъде обслужена от БГ Пощи според тракинг информацията. Стойността е над 1000 евро. Имате ли идея дали БГ Пощи ще могат да ме представляват и да подадат от мое име H1 декларация и извършат плащанията на ДДС и мито като представител? Имам ЕОРИ.

# 58
Здравейте,

чакам пратка от Алиекспрес, която минава през Холандия и ще бъде обслужена от БГ Пощи според тракинг информацията. Стойността е над 1000 евро. Имате ли идея дали БГ Пощи ще могат да ме представляват и да подадат от мое име H1 декларация и извършат плащанията на ДДС и мито като представител? Имам ЕОРИ.
Тук пише всичко, което ти е необходимо. https://www.bgpost.bg/customs

# 59
Не би трябвало да минава митница, т.к. ДДС е начислено още при поръчката, а и щом идва през Холандия ще е с холанските пощи, което се води вътреобщностна доставка.

Здравейте,

Общи условия

Активация на акаунт