Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 9

• 5 164
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
  • Софиянка в Пазарджик :)
Никакви документи не са ми искали до сега за стойност до 45 евро, ...

Това, че на теб не са ти искали и няколко пъти си минала между капките, не означава, че по принцип не изискват. Моята пратка си беше декларирана на ниска стойност (действителната ѝ стойност също беше под 45 евро), но въпреки това, беше спряна на митница за проверка.
След предоставяне от моя страна на необходимите документи, ми я освободиха, без да плащам нищо допълнително.
Всички пратки от Русия минават през митница така или иначе, какво означава че съм минала между капките? Естествено, че ако решат могат да поискат допълнително декларация, но под 45 евро е по-скоро по изключение.

# 31
Здравейте! Извинявайте за глупавия въпрос, но искам да направя поръчка от САЩ. При check out ми начисляват данъци и такси, поне така пише и сума за това от 53 лв. От customer service ми казват, че щом се плащат при финализиране на поръчката, няма да дължа нищо в България. Да, ама не ми се вярва. Аз ги плащам на тях, не в България. Има ли такова нещо изобщо или не е вярно, както си мисля и ако пратката надвишава определената сума, си отива на митница.

# 32
  • Sofia
Има, разбира се.

# 33
Благодаря много, ще пробвам и аз и ще пиша какво е станало.

Бях обещала да кажа как е минало - пакетът ми официално си е при мен. Пристигна в митницата в края на януари, около 10 февруари се свързаха с мен да изпратя нужните документи и на 15 март беше в пощенската станция, където си заплатих митото.
В общи линии за мен процедурата беше шокиращо бавна, но поне завърши благополучно.
Някой беше питал колко дни ги държат в митницата преди да ги броят за невзети. Би трябвало да са 90

# 34
Някой, който често поръчва стока подлежаща на обмитяване като физическо лице може ли да сподели какъв е процента стоки, които все пак не му ги спират на митница за последната година да кажем? Може и на лично да пише ако не иска да споделя публично информацията.

# 35
100 % от пратките ми от Индия минават през митницата със съответното митническо оформяне и последващо плащане на ДДС и такса митническо представителство за пощите. Вероятно от голямо значение е страната, от която пристигат.

# 36
Някой, който често поръчва стока подлежаща на обмитяване като физическо лице може ли да сподели какъв е процента стоки, които все пак не му ги спират на митница за последната година да кажем? Може и на лично да пише ако не иска да споделя публично информацията.
Няма такова нещо вече. За всички пратки се дължи ДДС без минимален праг и ги спират на митницата. Има възможност да се плати предварително ДДС и не я спират на митница и не се плаща нищо допълнително.

# 37
Не е така, някои мои пратки подлежащи на обмитяване минават без.

# 38
Здравейте, от няколко дена се опитвам да си освободя сам пратката от митниците.
За целта си направих ЕОРИ и КЕП.
След успешна регистрация в портала на митниците и получаване на права за икономически оператор дойде ред за попълване на декларацията ( H1 ).
Попълнил съм всички необходими полета, нито едно не свети в червено, но при подаване ми дава грешка
GEN-9999         Cannot unmarshal object.
Питах съппорта, казаха че проблема е в тарик и HS кодовете, оправих го, но грешката си остана.

Някой срещал ли е тази грешка?

# 39
прилича ми на грешка в софтуера

# 40
Здравейте, предварително се извинявам, ако въпросите ми са обсъждани по-назад в темите, но ми е спешно, а нямам времето да изчета всичко. 1. За пръв път ми се случва да ми бъде задържана пратка, DHL ми пратиха бланка на пълномощно да ме представляват- каква такса взимат за тази си услуга? В сайта им не пише, а телефонът им е извън работно време в момента. 2. ЕОРИ номер нямам, навсякъде чета, че отнема 3 работни дни, някой има ли опит някъде да са му го изкарали по-бързо (В София)? 3. Пратката е от Виктория Сикрет, мисля, че крайната и сума включваше ДДС, при това положение да очаквам ли да плащам мита?
DHL на третия календарен ден искат такса магазинаж, а ако ЕОРИ номерът отнема 3 работни дни ще стане страшно…

# 41
Здравейте, предварително се извинявам, ако въпросите ми са обсъждани по-назад в темите, но ми е спешно, а нямам времето да изчета всичко. 1. За пръв път ми се случва да ми бъде задържана пратка, DHL ми пратиха бланка на пълномощно да ме представляват- каква такса взимат за тази си услуга? В сайта им не пише, а телефонът им е извън работно време в момента. 2. ЕОРИ номер нямам, навсякъде чета, че отнема 3 работни дни, някой има ли опит някъде да са му го изкарали по-бързо (В София)? 3. Пратката е от Виктория Сикрет, мисля, че крайната и сума включваше ДДС, при това положение да очаквам ли да плащам мита?
DHL на третия календарен ден искат такса магазинаж, а ако ЕОРИ номерът отнема 3 работни дни ще стане страшно…
Преди години DHL не взимаха такса. Вероятно все още е така.
EORI би трябвало да ти издадат веднага.

# 42
След като някой друг ще я представлява коментирането на ЕОРИ е безпредметно. Обадете се на DHL и питайте, там в бланката няма ли телефон за връзка или имейл, трябва да има такива неща, свържете се и ги питайте за такса.

# 43
След като някой друг ще я представлява коментирането на ЕОРИ е безпредметно. Обадете се на DHL и питайте, там в бланката няма ли телефон за връзка или имейл, трябва да има такива неща, свържете се и ги питайте за такса.

Защо да е безпредметно питането?

# 44

Защо да е безпредметно питането?

Не знам за какво говорите честно казано. Формулирайте си въпросите по-прецизно. Не съм казвал в коментара ми че дадено питане е безпредметно.

Общи условия

Активация на акаунт