Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 9

• 5 151
  • 98
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Поръчах една част за нуждите на фирма от Китай.  За седмица дойде. Получих мейл от Федекс, че е в митница. Попълних пълномощно, пратих фактурата, удостоверяваща цена, преведох мито и ДДС, пратих им и платежното. Не са писали да им трябва друго.
Сега колко време отнема да си получа пратката?
Възможно ли е да я върнат към подател? - той се свърза тази сутрин с мен да каже, че от 1 септември пратката стои на митница в България,  дали всичко е наред. То и аз не знам 😄
За една седмица дойде до България и една седмица чакам освобождаване, дано всичко е наред 🙏

# 91
Между 5 и 20 работни дни отнема процеса в митницата от момента, в който ви приемат документите.

# 92
Между 5 и 20 дни? Тва е брутално. Стандарта за западна европа е около минута-две след като е подадена митническата декларация.

# 93
Съгласен съм, но какво ще направиш по въпроса? Впрочем аз малко оптимистично подходих със срока, април месец за една стока чаках 25 работни дни, на 22.03 ми приеха документите, на 25.04.2025 отидох да си взема стоката от митница Варна. Но да кажем това е изключение, обикновено е до 20 работни дни.

# 94
Здравейте,продадох моя дреха в ebay,за съжаление купувача бе от Китай и най-тъпото е,че не му пасна и ми я върна и сега трябвало да я освободя митнически.
Това не ми се вижда сложно,преди години съм го правела,но исках да знам дали ще трябва да плащам нещо в случай като моя при доказванее е лична ползвана вещ,която е върната.
И другото ми питане е ЕОРИ номера с каква валидност е?

# 95
  • Sofia
Внимавай да не става въпрос за някакъв тип измама. Подозрително звучи всичко.

# 96
Внимавай да не става въпрос за някакъв тип измама. Подозрително звучи всичко.
Извинявай,към мен ли е насочен отговора ти?

# 97
  • Sofia
Е, към кого да е? Simple Smile Като няма цитат, се подразбира, че се отговаря на последния пост от дискусията.

# 98
Е, към кого да е? Simple Smile Като няма цитат, се подразбира, че се отговаря на последния пост от дискусията.
Не ми се видя логично да е за мен,затова.

Общи условия

Активация на акаунт