Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 42

• 46 274
  • 706
  •   4
Отговори
# 45
За суха кожа влажен бюти блендър е добра идея, но зависи от продукта. Какво ползвате под ФДТ? Какъв завършек искате (глоу, сатенен, матов), с какво покритие?
ДУ е подходящ за суха кожа, но много зависи какво нанасяте под/над него.

# 46
  • Варна
Под фдт слагам нормален ежедневен крем или пръскам с термална вода и попивам с гъбичка. Не ползвам база засега. Глоу ефект по -скоро не, имам чувството,че прави лицето ми по -обемно и едро. В краен случай да е много лек. Сатенен завършек по-скоро . Леко до средно покритие само за изравняване без лепкав ефект. Благодаря много ❤

# 47
  • Бургас/Пз
Този фдт на Герлен, който показа Агентчето не ми излиза от ума. Направих едва проверка в сайта за съвпадения findation като зададох двата , които ползвам в момента Ланком ултра уеър тейнт идол 220С  и Шисейдо Глоу 260кашмир и ми излезе съвпадение с 2N на Guerlain Terracotta Le Teint Healthy Glow. Та сега съм в чуденка дали да стрелям на сляпо. Вие какво ще кажете??

# 48
Имам чувството, че ще уцелиш. Като гледам цветовете са идентични и като номера с тези на Dior Forever Skin Glow, от които аз съм 2.5N, а ти си по-светла от мен. От Теракотата също сметнах, че 2.5N ще ми е добре. Някой писа по-назад, че ползва 23 от корейския фдт Rich Gold и 3N от Теракота пасва добре, но на мен 23 скоро ще ми дойде тъмен като поизбелея още и така стигнах до горните изводи.
Не знам дали ме разбра, Ани, но накратко исках да кажа, че ще уцелиш цвета с избора този номер. Simple Smile

# 49
  • София
Днес наминах към Сефора и щях да се разрева как пък нищо не ми пасва, докато не пробвах MUFE HD Skin Hydra Glow 1n10 - 100% съвпадение със сегашния ми тен, който все пак ще изсветлява.  Прави са влогърите като обясняват, че на маслиновите кожи по-вероятно е да пасват неутрални, а не топли тонове. Може би ще го купя.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 15:12 от Harpalike

# 50
  • в Кошера
Ани, ако ще е някакъв ориентир за теб (и не само), споделям някои мои цветови пасвания на Guerlain Terracotta Le Teint Healthy Glow, 3N.

Guerlain L’Essentiel 35N
Estee Lauder Futurist Hydra Rescue 3N1
Shiseido RevitalEssence Skin Glow Foundation 330 Bamboo
Enough Rich Gold Double Wear Radiance Foundation 23
Missha BB Perfect Cover 27

Предвид съпоставените от теб нюанси, мисля, че 2N ще ти пасне. Peace

# 51
  • Бургас/Пз
Тайра, Диа, много ви благодаря.  Ще го поръчам, то се е видяла, че пак ще почвам фдт-ните ☺️

# 52
Ani, задръж, мила, да проверя дали не пътува някой в твоя посока. Аз взех 2N и 3N, та мога да ти пратя отливки. Не ме притеснява толкова дали ще ти пасне цвета, а дали ще ти хареса формулата, защото все пак твоята кожа е много по-суха и по-нежна от моята. А този ФДТ както и да го сучем е от породата на моите любими "матов, ама с подсветка"... трябва да взема да преброя колко подобни съм употребила и колко все още не са довършени.

Сътворих нечувана тъпотия- да споделя. Боядисах си косата в (минялото) тренди сиво, защото ми писна да избива червено в русото ми. Е, на маслинен подтон не е хитро. Изглеждам изцяло зелена, като караща жълтеница съм. Не правете това в къщи.
Ха, мислех си, че съм ти отговорила!
1. Сивото все още е тренди, та може да си зелена, но си в тренда Grinning
2. Сивото вади на "бял свят" всеки един цвят, не само зеленото. Има едно понятие "18% сиво" - това е абсолютния неутрал и поставени до него всички цветове "грейват" с истинските си цветове.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 16:39 от Agent Provocateur

# 53
  • Бургас/Пз
Ani, задръж, мила, да проверя дали не пътува някой в твоя посока. Аз взех 2N и 3N, та мога да ти пратя отливки. Не ме притеснява толкова дали ще ти пасне цвета, а дали ще ти хареса формулата, защото все пак твоята кожа е много по-суха и по-нежна от моята. А този ФДТ както и да го сучем е от породата на моите любими "матов, ама с подсветка"... трябва да взема да преброя колко подобни съм употребила и колко все още не са довършени.
Добре, че се включи със съмнение дали ще падне на сухата ми кожа. Това много ме накара да се замисля и да не го поръчвам без проба и то не заради цвета. Лятото ми беше една идея по-добре, но от две седмици не знам какво й стана, ама е суха, суха. Два тонера, серум, слънцезащита и горе долу бива. Ако я оставя само по витС и спф, на обяд вече дърпа и опъва. А цяло лято изкарах само с тази комбинация. Ама такава  си е и имам чувството, че с годините все по суха ще става Sad

# 54
Ани, намери къде можеш да пробваш ето този ФДТ, мисля, че ще ти допадне много повече от Герленчето. Но да, хормоните не ни прощават...

Fenty Beauty by Rihanna Soft’Lit Naturally Luminous Hydrating Longwear Foundation

^^^ една кака, на чието мнение се доверявам също го хвали. Тя е работещ MUA. Аз съм го тествала и съм си го заплюла за зимата като ми свърши сочното CDP. От него тествай №210... хмм, или по-светло!

^^^ превърти до 7:52

PS И почвай да слагаш корейски нощни маски!

Последна редакция: пн, 23 сеп 2024, 18:07 от Agent Provocateur

# 55
  • Бургас/Пз
Още веднъж благодаря Агентче. Ще го потърся. Слагам нощни маски. Едната я пробвах от товоите на Whoo и много ми хареса, то я поръчах на пробички от ибей, много добре ми се отразява, ама пусто то май всяка вечер трябва, а аз чат пат пропускам.
Миналата зима много добре ми се отразяваше махането с витЕ като последна стъпка. Трябва май пак да го почна, въпреки че зимата е далече.

# 56
  • София
Много хубави цветове е пуснала Рири, но ми се видя, че малко от тях ги има в тукашната Сефора. Макар че честно казано не обърнах много внимание колко от нюансите се предлагат. Иска ми се да пробвам 125, 130 и 150, но надали ще ги има.
Агентче, за сивото ме изненада! Сега съм много щастлива с него в косите си, но се появи едно леко зеленикаво в светлите кичури, което хептен на фея ме изкарва (да не кажа блатна кикимора). Факт, че подчертава зеленото и сивото в очите.

# 57
Здравейте!

Моля, препоръчайте ми подходяща база за грим, която да не омазнява кожата и да прави грима още по-дълготраен. Целодневно съм в грим и имам нужда от база, която да не запушва порите и да благоприятства добрия външен вид. Кожата ми е нормална, като в Т-зоната е леко омазнена. Моля за различни предложения, както по-бюджетни, така и такива, които си заслужават цената.

# 58
В предишната тема показах тези

# 59
Harp, писах ли за Шисейдо? Виж ги, моля, чудесна маслина правят. Нещо озаряващо ли търсиш или матиращо?
Агент, you rang… днес ще разнося и пиша.

Ивка, L’Oréal Fresh wear пробвала ли си? Само термална вода под грим обаче не е чудна идея, ако кожата ти е суха, ФДТ няма да оправи това- ориентирай се към грижа под грима.

Общи условия

Активация на акаунт