Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 42

• 46 648
  • 706
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря, Ния е с тъмна кожа обаче. Иначе точно покрай нейните мнения обърнах внимание на маслиновият тон. Сега ровичкам разни ютюбърски клипчета за светлите му прояви и какво се препоръчва въобще като цветове, не само ФДТ.
Попадна ли вече на тази кака?
https://www.youtube.com/watch?v=uEYWhFYTEcE
^^^ погледни и коментарите под клипа!

Да похваля новия коректор на Mac , много хубаво озарява и не се събора във финните линии
Кой е новият коректор на MAC?

# 31
  • в Кошера
Скрит текст:
Това ме мотивира да опитам цвят на ФДТ със светла маслина. ФДТ, който най-добре ми е пасвал зимата като цвят е L'Oreal True Match W1. Идеи какви други марки и съответните номера да опитам, дали имате?
Харпи, виж този, номер 21 в Лили Дрогерия. 13 може би ще ти е твърде светъл, но все пак го виж и него.
Скрит текст:
W индекс обикновено е warm, т.е. топъл подтон...

Показаният ФДТ беше нов за мен, четейки отзиви, го придобих (цвят 23), и наистина съм очарована.
Адаптира се прекрасно, не подчертава линии, покривен е (средно към високо покритие).
За суха кожа и търсен глоу финиш е чудесен избор. В последните няколко дни при мен измести Shiseido Revitalessence Skin Glow Foundation (Bamboo).
Въпреки разликата в ценовия клас. Peace
Има лек трансфер, оксидиране - не.

Лични отзиви и за Guerlain Terracotta Le Teint (3N) - разкош! (поръчан веднага след отзива на Агент Two Hearts)
Финишът не е глоу, а сатенен, НО има сочност, повече от средна покривност, няма оксидиране и трансфер.
За суха кожа - лека/средна хидратация преди.
Издържа много. Peace

# 32
  • София
Коментарите са eye-opening! Особено ме кефят тези, че лятото почерняват, а зимата са като умити Simple Smile.
Не открих това видео сама, Агент! Злато си!

# 33
Абс. съгласна, Харпи Grinning

https://www.reddit.com/r/OliveMUA/

Лични отзиви и за Guerlain Terracotta Le Teint (3N) - разкош! (поръчан веднага след отзива на Агент Two Hearts)
Ужасно мило, Тайра! Relaxed

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 01:55 от Agent Provocateur

# 34
# 35
Скрит текст:
виж този,  в Лили Дрогерия.
Скрит текст:
Показаният ФДТ беше нов за мен, четейки отзиви, го придобих (цвят 23), и наистина съм очарована.
Адаптира се прекрасно, не подчертава линии, покривен е (средно към високо покритие).
За суха кожа и търсен глоу финиш е чудесен избор. В последните няколко дни при мен измести Shiseido Revitalessence Skin Glow Foundation (Bamboo).
ех да бях прочела коментара по-рано щях да го пусна в поръчката си от МейкЪпче цената е много добра в сравнение с бг сайтовете. Лятото си изкарах със Шисейдото, и почти не съм посягала към друго.
Коментарите са eye-opening! Особено ме кефят тези, че лятото почерняват, а зимата са като умити Simple Smile.
Не знам дали имам олив подтон, но съм от тези - огромна разлика Smiley лятоска цветовете на ФДТ ми отиват към латино / афро

# 36
И аз си го взех Rich Gold-a вчера ,пробвах го ,доволна съм.Има сочност и покривност.Идвам в темата бутната от Агента ❤️, търся нещо по-така за вечерен грим.По-принцип съм целогодишно с Авен- тонираната УВ и Мишата отгоре .Много добре ми се съчетават .Взех и някаква база на Ревлон -голяма греда .

# 37
А този Rich Gold, оксидира ли? Четох мнения, че има много силен аромат, което мога да преглътна, но оксидация-нивгаш. Да похваля Born this way-Matte версията, нулева оксидация, голяма покривност, без да се усеща тежко на кожата.

# 38
Няма много силен аромат. Има аромат и е малко пастелен, но не е нито много силен, нито се задържа дълго. Аз се отказвам от всичко за лице, чийто аромат е силен или не ми харесва. С този нямам проблем.
На мен лично не ми оксидира.

# 39
Харп, зимата ставам много Светла (да живее трета, лазерите и микронийдлинга), така че утре ще снимам разни неща. Диор имат жесток маслинен подтон, но под 2 не съм виждала WO (worm olive, истинско зелено чудо), но пък има чудни корейци за целта, а и не само. Ще пиша утре, лека!

# 40
Може ли отзиви за пудрата на by Terry?

# 41
  • Варна
Здравейте!Изчетох и предишната темичка,но така и ме намерих отговор на въпросите си.В търсен съм на BB /CC крем подходящ за нормална /суха кожа. Да не лепне на лицето и да не остава по телефона ми!Днес в Дъглас ми предложиха да пробвам един  на Clinique с 25 фактор, ами не ми допадна.Lumene същото съм ползваща,мазен ми идва и цапащ. Какъв дрогериен продукт или от Дъглас бих могла да тествам?
Ако има глоу ефект да бъде почти незабележим.

# 42
Може ли отзиви за пудрата на by Terry?
By Terry (френски бранд, основан от Terry de Gunzburg, която създава легендарният продукт на YSL туш екла) има няколко пудри, но ако визирате най-популярната (според мен) това е насипната с хиалуронова киселина. Чудесна пудра е, изключително фино смляна, блърва добре пори, много естествен завършек, подходяща и за сухи кожи - 10g. Maтира много деликатно и невидимо, за истински мазна кожа не е подходяща, но за смесена е ОК, ако сте готови да подновявате на 2-3 часа. Разбира се, Ния ме убеди, че ми трябва Simple Smile Аз я ползвам през зимния сезон, когато съм с по-суха кожа в класическия и вариант - безцветна, макар, че преди няколко години я пуснаха и с оттенък. Един от много малкото козметични продукти, от които имам "запас". Има мини размер от насипната - 4g.

Също така я има и в пресована форма (вкл.мини), но аз си предпочитам палитрата от няколко цвята с тази пудра. Цветната палитра също я има във вариант за по-студен и по-топъл подтон.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2024, 18:03 от Agent Provocateur

# 43
Ивка, защо точно CC/BB/DD крем? Просто такъв, който да не трансферира, с лек Глоу просто няма.
Ден на чистка, 1 от три чекмеджета за кофа/приятели/дарения.

Средни към светли ФДТ в маслина засега са:

Този пример е тъмен, но има чудесни маслинени предложения в по-светли тонове:

Този-тоже:

Смашбокс правеха любимия ми ФДТ за като съм много Светла, но не пазя шише.
Харп, ще пратя други на лични, за да не спамя.

# 44
  • Варна
И аз не знам защо точно BB....Уж просто да намацам нещо леко,лесно и неангажиращо.На консултантката в Дъглас не й се и занимаваше. Склонна съм и за хубав фдт,а не ББ . Само да не е лепнещ и да не създава брашнян ефект.
Когато ме гримират професионално ми го нанасят с мокра гъбичка и става супер естествено. DW дали е подходящ за целта? Също нещо от MAC да препоръчате за целта?

Общи условия

Активация на акаунт