Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 42

• 52 197
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Пудрите на hourglass според мен са по-добри за суха кожа. А чак да няма алтернатива… Доста марки имат- минерална пудра с озаряващи частици не е не
чувано.
Днес вадя тази, забравих, че я имам.
Къде мога да намеря тази пудра?

# 76
  • София
Благодаря, Agent Provocateur!
И аз не мисля да използвам често, но за някакви по-официални поводи или моменти в които ми се иска да се накипря малко повече. Simple Smile
А тези номерации, които често виждам, дали са някакви унифицирани-2N, 3N, 1C и т.н.?

# 77
Да, унифицирани са донякъде (между различните брандове може да има разминавания), но като цяло C = Cool (студен, розов подтон); N=Neutral (неутрален подтон) и W=Warm (топъл, златист подтон). При МАС e обратното.
Цифрите са ниво на светлост, най-често почват 0 или .5.
Най-лесно се напасва със бранда, чийто ФДТ ползвате. На сайтове им често има препоръка кой консилър с кой цвят ФДТ пасва.

Вие писахте, че ползвате Guerlain Parure Gold Skin Matt N3, т.е. ако идете на сайта им ще видите 2 консилъра:
https://www.guerlain.com/us/en-us/p/terracotta-concealer-natural … sfer-P044024.html
и
https://www.guerlain.com/us/en-us/p/precious-light-rejuvenating- … ator-P043776.html
Вторият е озаряващ за под очи, при него номерацията е различна... при всички положения на ваше място бих отишла на място да ги тествам.
Аkо ФДТ ви е 3N аз бих почнала да тествам с 2.5N от Теракотeния консилър - и за него има добри ревюта от хора, които го ползват под очи.

PS Колко забавно, родени сме на една дата Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 15:36 от Agent Provocateur

# 78
Queen V, нямам представа кой доставя CDP в България, честно казано.

Агент, само Фентито нося от няколко дни. С изключение на Eaze Drop, тази бръчкообрисуваща гад, им харесвам ФДТните и този не е изключение. Средно към високо покритие, озаряващ- една идея повече от тези, които са soft glow на други брандове (ех, помниш ли candle glow нещо си пудрите на ЛМ?), по-сочен е от този тип продукт на Hourglass например, но това не е изненада, при положение че и на моята суха кожа, матовият им ФДТ се представя добре и дори изглежда чудесно. Плътна консистенция, чудесна гама от цветове, както винаги с Фенти. За светли към средни маслинки, взех проба и от 290- не оксидира в топло, съвсем приличен цвят е. Харесва ми и за есента го нося с кеф. Не е groundbreaking за мен, но чат пат ми се носи нещо лесно, което не изисква 100 туула за нанасяне, баене и 4 вида пудри и спрейове. Този нанасям с четка, за 30 сек, включително около очи, повтарям процедурата с 1/3 помпичка над гадната мелазма и съм аз. 8/10, доста готин продукт, благодаря за препоръката!

# 79
Благодаря за отзива, прекрасна Grinning
Не само, че ги помня candle glow пудрите, но още имам 2 от тях - №2 и №4, даже снощи бях омазана с тях, че имах излизане! Сетвам с нещо матиращо Т-зоната и тях ги ползвам като финишни!

Като казах пудри - 2 прахообразни продукта от моите са си сменили аромата, без да има каквато и да е промяна по външният им вид/консистенция и съм кисела, въпреки че ги ползвах рядко - руж и хайлайтер на Surratt и ФДТ пудра на Burberry. Само веднъж преди ми се е случвало това - със палитра сенки на Urban Decay. Та ползвайте си продуктите и не трупайте колекции като мен, то не че сенки могат да бъдат употребени напълно...

PS Като каза спрейове - наскоро се впечатлих от сетинг спрея на O/S и в момента се опитвам да си довърша 2 за да имам оправдание да си купя нов. Но ще ми е от помощ ако споделите (не само Ния, а всички) от какво сте доволни и колко ситно "пръскат" - изобщо всичко за сетинг спрейовете!

PS Последният, който си купих от БГ е този нашумял Лореал:

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 18:16 от Agent Provocateur

# 80
И аз взех този на Лореал и ми е много странен като усещане, като се пръскам след това за секунди ми стяга на кожата. Не съм забелязала да задържа грима повече време, имам на Шарлът Тилбъри и той наистина е доста “корав”, просто все едно помага цялостният грим да слегне и след него да стои много красиво.

# 81
  • варна
Може ли линкче към продукта,откъдето е купен,че една пудричка на Герлен никак не се разбра с моята кожа( или начина ми на поставяне?)

# 82
И аз взех този на Лореал и ми е много странен като усещане, като се пръскам след това за секунди ми стяга на кожата...
Точно, все едно с лак за коса съм си напръскала лицето. След минута минава, но финишът му ми е никакъв, не съм забелязала драматично да ми удължава времето на носене, но поне при мен определено намалява трансфера на ФДТ.

# 83
И нещо, което случайно мернах вчера в рускоговорящото пространство, в случай, че не ви се издирва Cle de Peau The Luminizing Face Enhancer:

https://www.catricecosmetics.com/products/soft-glam-filter-powder-010

PS Ако все пак се заинатите да си намерите CDP Luminizing Face Enhancer да имате едно наум, че тези цветове, които са само с 2 цифри в името са с по-деликатно сияние , а трицифрените - с по-драматично.
Например:
17 Celestial Sparks

И
201 Twilight's Glow

https://www.cledepeaubeaute.com/the-luminizing-face-enhancer/9990000000325.html#

PS И двата продукта съдържат талк.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 18:15 от Agent Provocateur

# 84
  • София
И аз взех този на Лореал и ми е много странен като усещане, като се пръскам след това за секунди ми стяга на кожата...
Точно, все едно с лак за коса съм си напръскала лицето. След минута минава, но финишът му ми е никакъв, не съм забелязала драматично да ми удължава времето на носене, но поне при мен определено намалява трансфера на ФДТ.
Подписвам се и аз под това мнение след 2 дни ползване Grinning

# 85
  • София
Agent Provocateur, благодаря много!
Аз тествах Теракотата и наистина изглежда добре и добре пасва с този ФДТ.

# 86
^^^ Радвам се, Мира! Simple Smile

ОМГ, работя си и слушам с половин ухо нещо по Ютюб! И изведнъж чувам "Криолан стик" казано с онзи неповторим тембър и зяпнах - Хиндаш все още ползва стиковете на Криолан, машалла! През 2024! Аз лично ги открих преди мммм има няма 20 год Grinning

PS Този грим изглеждаше много ефектно и завършено и преди драматичното червило имхо.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 18:14 от Agent Provocateur

# 87
Не мога да кажа, че имам любим фон дьо тен, защото мнооого обичам да тествам нови неща. ☺️

В последната година са ми страшно любими и удобни за ежедневието къшъните. Сред тях фаворити са ми този на Heimish и синият вариант на Unleashia. Супер приятно ми изненадаха Mon Reve с техния Dewy skin. Харесва ми колко е естествен и сочен на лицето, а същевременно изобщо не омазнява излишно.

За метеоритите подкрепям densi, че друго такова чудо няма на пазара. Полират лицето, заличават пори, правят един естествен воал, който прелива целия грим в цялостна визия. 🩷

# 88
Не мога да кажа, че имам любим фон дьо тен, защото мнооого обичам да тествам нови неща. ☺

В последната година са ми страшно любими и удобни за ежедневието къшъните. Сред тях фаворити са ми този на Heimish и синият вариант на Unleashia. Супер приятно ми изненадаха Mon Reve с техния Dewy skin. Харесва ми колко е естествен и сочен на лицето, а същевременно изобщо не омазнява излишно.

За метеоритите подкрепям densi, че друго такова чудо няма на пазара. Полират лицето, заличават пори, правят един естествен воал, който прелива целия грим в цялостна визия. 🩷
Mon reve Dewy skin от лятото ми отлежава в шкафа и още не съм го пробвала. Веднага ще поправя тази грешка и ще дам и аз отзиви.

# 89
  • Orihuela Costa,Spain
Здравейте,на Гирлен пробвах няколко цвята фон дьо  тен,но с нито  един не се харесах.Предигодини ,ползвах пак техен цветен хидратиращ крем,и бях доволна,ама сега и него не намерих.Грабна ме Диор Форевър,но се колебая все още.Схкакви впечатления сте от него,струва ли си парите?Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт