Осветлението в нашия дом

• 1 777
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте,
На предпоследна обиколка сме и започваме да си сглобяваме жилището. Повечето неща горе-долу ги измислихме и намерихме. За късмет и двамата залитаме по джапанди и нямаме много големи разногласия за цветове, настилки , облицовки, мебели и откъде точно да ги набавим. Обаче позакъсахме с източниците на светлото вкъщи.
Обикаляме магазини, гледаме онлайн и нищо не ни допада дотам, че да ахнем в един глас, че това е Това. Малкото неща, които ни харесват достатъчно, че изобщо да ги обмисляме, ни изглеждат скъпи за това, което са. Някои дизайнерски неща май са дизайнерски единствено защото не са лед плафон. Други пък ги намерихме с Гугъл в Алиекспрес на половин (и по-ниска) цена.
Искаме нещо тип травертин/мрамор, за предпочитане пендел - няма особено богат избор и всичко е някак крещящо луксозно. И доста скъпо.
Вашите осветителни тела какви са, материал, стил... откъде? Някой търсил ли е нещо подобно на нас и откри ли го?

# 1
Индустриален стил, повечето поръчани от lampite.bg (пристигнаха от Полша, изглеждат китайски), няколко от Баухаус, три от lampi.bg, но физическия магазин, за баните - от Икеа и от един от строителните хипермаркети, но вече не помня кой. Също смятам предлаганите за скъпи за това, което са. Но отметнахме тази част - почти последната - и съм доволна. Остават ми един куп крушки със съответната светлина, защото сега да сложени каквито имахме на повечето места. И един-два лампиона. Ще следя темата именно заради тях.

# 2
  • София/Севлиево
С осветителните тела и ние видяхме зор.Накрая ММ купи от две различни места и сам си направи полюлей за хола, просто защото никъде не откри това, което си беше наумил.А детската стая я оставихме без детска лампа, защото не успяхме да стигнем до общ избор.След някоя друга година като почнем от бебешка да я правим в ученическа ще питаме детето какво иска...

# 3
Нямаме проблем със страната на произход, всичко е китайско и без това, освен ако не го поръчаш да ти го изработят. Просто - поредния пример - търся мраморен пендел, намирам един, който не крещи мутробарок, за почти 190 парù. Ама този модел просто не седи добре да е единствен и така цената става *2, *3... Гугъл не ми откри други да го предлагат в България, обаче за сметка на това ми го извади от Али, абсолютно същия, със същите снимки, за под 40 лв бройката. И така продължаваме търсенето.
В Зара, Х&М хоум има много неща, които идеално пасват на стила, ама и там все едно съм поръчвала изработка. Иначе са хубави и личи, че са качествени нещата.

# 4
  • София
Как мраморен?
Аз новия апартамент го получих с едни много сладки лампи в хола и спалнята. Няма да ги сменям.
Купих си нощна лампа за спалнята.
Вероятно ще сложа лед лента на кухнята.

# 5
А защо не поръчате от алиекспрес това харесаното? Стига да е с добри коментари.

# 6
И това го обмисляме, аз редовно поръчвам дребни и леки неща. Това вече доста тежи, ще го спрат и на митница.
Някой всъщност правил ли е упражнението с поръчка от Китай?

# 7
Аз съм с по-различно виждане за дизайн и за мен на първо място е практичността. И затова в хола съм се спряла на плафониери. Има ги с всякакви размери и дизайн, ако са с нормални фасунги можеш да постигнеш и много силно осветяване с лед крушки, светят само надолу и доста разсеяно и (най-важното) не висят и няма опасност да се удря човек в тях.
Иначе в едната спалня имам нещо висящо, ама малко и понеже е над леглото е ОК. В детската имам един "паяк" с 10 - 12 крушки на всеки "крак". Забавно е и за там става.

# 8
  • Out of the Mix
И аз съм, като Черна Станция.
Изчистен стил, и никакви висящи, всичко високо горе.
Нарциса, като не искате "плафони", в коридора какво сте решили да слагате, или какво е?
Има много готини лед плафони, модерни, стилни.
Мисълта ми е, че на много хора целият таван е картон и всичко е в някакви луни, което за мен е много грозно, все едно си в офис, или болница. Луни само в банята, ама не от тия ситните и 30, всичко да е в "точки".
Аз съм с три, разположени на триъгълник, големи луни на Филипс (скъпи, но си струват всяка стотинка) - над душ зоната, шкафовете и тоалетната и е много светло с равномерна светлина.
Разкажи малко, интересно е, а не става ясно от поста ти кое какво, за да дадем и мнения за топлината и келвините.
Като си взимах осветителните тела, много не го умувах, защото не ми се обикаляше цяла София.
Влезнах в няколко, накрая от Айко на Околовръстното взех, каквото ми беше нужно и това е.

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 10:16 от Revoker

# 9
За мене пък плафоните са ужасно непрактични Simple Smile Нищо, което изисква допълнителни инструменти, мебели и действия, за да го отворя и сменя крушката, не ми е практично. Пендел на подходяща височина да го стигнеш с протегната ръка е идеалната лампа.
Лед - крушки твърдо ДА. Но на лед лампи във футуристичния пластмасов стил, който е залял магазините, въобще не сме почитатели точно за дома. А и стилово не пасват - топли земни тонове, естествени материали, меки форми и изведнъж някакъв рязък засукан лед маркуч - не върви Simple Smile

# 10
  • София
Аз пазарувах в Егло преди малко повече от година, там най-много ми допаднаха. Пендели опушено стъкло с крушки за фасонки Е27. Настолните лампи са съответно със същата чашка за съответната спалня. Единствено недоволен от скъпите им лед крушки, макар че имат дълга гаранция, започнаха да премигват. Смениха ги, но и новите след няколко месеца започнаха да премигват. Не ми се ходеше постоянно да сменявам и ги замених с по-евтини. Проблема спря Blush

# 11
  • Out of the Mix
Има и лед със светодиоди, не стандартни крушки на фасунка.
По-са скъпи, но много по-красиво седят и се осветяват самите те, и светлината е една идея по-равномерна.

Минус е, че гори и сменяш цяла, но се отремонтира, ако имаш кадърен електротехник.
Но им дават доста часове живот.

Разбирам я Нарциса, иска да се подсигури (а навярно гони и бюджет), ако нещо изгори, да се пресегне и да смени крушката, не да чака на мъжа си, или да вика електротехник.

# 12
Привет, включвам се с препоръка за Kave home. Имат доста симпатични неща, вписващи се в джапандито.

# 13
За мене пък плафоните са ужасно непрактични Simple Smile Нищо, което изисква допълнителни инструменти, мебели и действия, за да го отворя и сменя крушката, не ми е практично. Пендел на подходяща височина да го стигнеш с протегната ръка е идеалната лампа.
Нарциса, не всички плафони са от тези дето да отвърташ нещо. Има модели текстилни, на които само повдигаш долната част и с леко извъртане я махаш. Сменяш крушката и готово.
Скрит текст:
Аз за спалните си избрах такива. Твърде са ни малки помещенията и не ми се струваше подходящо  претенциозно висящо тяло. В коридорите заложих пак на подобни, но от Икеа. Аз си го харесвам асортимента им на икейците за осветление. Не е бог знае колко голям, но за мен е достатъчен. В трапезарията ми хрумна единствено да комбинирам два броя метални на различна височина, пак икейски. Харесват ми техните лампи като съотношение цена качество.
Скрит текст:

# 14
Аз не искам плафони, защото трябва да се качвам на нещо, за да сменям крушката.
В интерес на истината, част от икейските лампи пасват донякъде стилово, но все успяваме да им намерим някакъв кусур.
Примерни неща, които ни допадат достатъчно за покупка:
https://a.aliexpress.com/_EwEp9B3
https://a.aliexpress.com/_EugC5Zn
https://a.aliexpress.com/_EHvGaEl
Плафони, които изглеждат интересно, ама...плафони са:
https://a.aliexpress.com/_Ezv6xSZ
https://a.aliexpress.com/_ExWqMRn

Общи условия

Активация на акаунт