Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 75 683
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 810
  • Sofia
Корал, това е супер, че при теб се възстановява толкова бързо организма. При мен чак месец след последната химия започнаха да ми растат косми. Веждите и миглите не ми бяха паднали напълно, докато навсякъде другаде почти на 100%. Лека полека всичко, ще се възстанови. Когато си видях, че над горната устна прорастват малки косъмчета си казах: "Истинското ми аз се завръща!" Хахахха!
Аз пък се възстановявам от операцията и да продължа с по нататъшното ми лечение.

Рождество Христово е най-прекрасният ми празник, още от малка и то не заради подаръците, а защото цялото ми семейство се събираме  заедно и атмосферата е приказна. Украсата и аромата! Затова и коледното ми дръвче, ще бъде украсено с много любов.

# 811
Аз по време след втора червена забелязах,че имам дупки по веждите,сега се запълниха.И долния ред мигли също е тук таме.Взех си снопчета и си ги поставям само на долния ред.Иначе клетия мустак все така упорит…😀 По краката и триъгълника излизат някакви заблудени косъмчета.Споделям само,чувството да си набол е приятно! Какви неща могат да те направят щастлив,нали? Косата на повечето места мога да си я скубя,даже 😀 Вечер пред огледалото с една усмивка съм застанала и се поскубвам леко 😀 Според вас,кога мога да започна със стимулацията за растеж на косата? След последна вливка или след лъчето?

# 812
Coral, така като чета, едва ли има нужда от подсилване на растежа. 😁 Иначе изчакай и лъчето да мине, според мен.

# 813
  • Sofia
Корал, права си. За това какви неща ни прави щастливи! И се чувствам все по - смислена отвсякога.
Аз изчаквам да третирам косата с каквото и да е. Чакам още малко да порасне и ще я подстрижа отново, за да може косъма да тръгне равномерно.

# 814
И аз много се радвах на всеки косъм по тялото, мечтаех си да си епилирам краката и мишниците, да се чувствам отегчена от това. Мечтаех си да се лакирам, понеже ми се поразвалиха ноктите, изобщо, радвах се на всичко. По вр на вливките обаче ми се развалиха ноктите на краката, вероятно някаква гъбичка, от която не мога да се отърва и до днес. Мажа ги с лак, но расте мн бавно и се разслоява. Много е гадно. Имах проблем само с един пръст още преди диагнозата, заради травма, обаче по вр на вливките се разпространи на двата крака на три поредни пръста. Имам чувството, че ще се боричкам с това мн време живот и здраве. Аз ще направя всна година от операцията скоро и ако трябва да съм честна нещата не са съвсем същите при мен, косата е различна, веждите не ми растат както преди, почти не се налага да си чиста междувеждието, космите под мишниците растат извънредно бавно, мустака не е това, което беше… или аз вече не се заглеждам толкова много както преди, не знам. Кожата ми беше много чиста преди, ХТ ми направи акне, което продължава, излизат ми някакви неидентифицирани пъпки ни в клин, ни в ръкав… остават белези по бузите от тях, ама сякаш това чак толкова не ме тормози вече. Търпимо е, може би след цялата травма по рязането на гърди, падането на коси, менопаузи и стрес…. променяш се

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 14:45 от Mimache

# 815
Космите на мишницата на оперираната гърда не ми излизаха навсякъде още от преди химията.На дясната си ги имах.Дължа го на операцията.Същото е при мен и от секциото,два три пръста под и над разреза даже и мъх няма.
Аз суетницата стм Благодарна и на това,което виждам в огледалото и съм щастлива от това!Малко,но толкова чакано!От червената химия кожата ми беше много хубава,сега се виждат някакви пъпки,люпене и сухота,а и любимите черни точки лека по-лека се връщат!И това харесвам дори,а като се сетя в началото как изпитвах ужас от сегашната визия ,която имам.. 😀 Ама от всичко съм най-благодарна,че цикъла ми идва!
Бъдете здрави!🌹

# 816
мадам тиква, снимката от мамографско изследвание ли е?

# 817
  • Burgas, Bulgaria
Не ,от ехография . Видях , да Вълкан Иванов идва в Дева Мария  - 200лв му е прегледа и няма час

# 818
  • Sofia
Момичета, някой  да приема Нолвадекс по време на лъчетерапията?
 Още не съм започнала  лъчето и ми изписаха да започна да приемам Нолвадекс по 2 таблетки на ден в един прием. Друга, като мен?

# 819
Пия Тамиксофен отпреди лъчетерапията. Имах и Золадекс отпреди химията даже.

# 820
  • Sofia
Благодаря ти, Гери!

Питам, защото ми изпратиха рецептата едва когато попитах, дали при лъчетерапията, ще има успоредна друга терапия. Имам чувството, ако не бях попитала, дали щяха да ми го изпишат? Не съм ходила на място до лекаря, по Вайбър ѝ изпратих резултата от хистологията след операция. Тя ми върна, че трябва да се направи лъчи и след нея, заедно с епикризата да отида при тях. Тогава попитах, дали ще има успоредна терапия и тя изпрати рецептата за Нолвадекса. Малко ми стана странно. Сякаш си говорим за тривиална настинка.

# 821
Привет Simple Smile
Кати и аз започнах преди лъчето тамоксифен сутрин и вечер по 1таб., и резелиго, не е проблем.

# 822
Здравейте, аз започнах Тамоксифен по време на лъчето. Разбрах, че Новалдекс е по-изчистен. Момичета, някой получавал ли е стомашно - чревно разстройство от Тамоксифен ? Имах ужасна симптоматика снощи с разстройство и повръщане, а принципно си имам проблеми със стомаха и дебелото черво, та се чудех дали е от Тамоксифена или от храна ?

# 823
Здравейте ,
Моля ви , препоръчайте добър специалист  който да разчита ЯМР за  гр. Варна
На моя приятелка и поставиха диагноза но искаме и второ мнение. Всички много се притеснихме , искат изцяло да отстранят гърдата .
Скрит текст:
За Варна - д-р Христо Куцаров за разчитане! Д-р Вълкан Иванов за преглед ДА, но ако лезиите са няколко , както е посочено , той НЕ прави мастектомии в момента и няма условия в болницата за такива.

И защо смятате, че д-р В.Иванов не оперира?
Това категорично не е вярно и заблуждава търсещите пациенти във Варна.

# 824
  • Sofia
anonymous78, Vinci, благодаря ви момичета!

При мен терапията е 2 таблетки на ден, наведнъж приети. Чета листовката и е препоръчително да се взимат по едно и също време ( горе-долу). След време може да се промени дозировката спрямо изследванията.

Точно си ги взех. Започвам.

Общи условия

Активация на акаунт