Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 75 662
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 840
Barabidi, онкологът какво мисли? На кое изследване вярва повече в случая? Много странно. ЯМР се води доста точно за област. Не че и ПЕТ-скенерът не се води повече от точен...

# 841
Barabidi, онкологът какво мисли? На кое изследване вярва повече в случая? Много странно. ЯМР се води доста точно за област. Не че и ПЕТ-скенерът не се води повече от точен...
Смята че ямр е вярно. Онкологът именно потвърди, че и на двете места не са сигурни - пет скенер и скенер с контраст

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 17:50 от Barabidi

# 842
  • Варна
Значи,лечението действа.Може да направите консулт с Др.Недев,лъчетерапевт,пак от Сити.На сайта му е обяснено,как да качите дисковете.Безплатно е и отговаря много бързо в рамките на ден ,два.При нас на КТ,имаше съмнение за нова,мета в прешлен.Имахме и час за Пет ,но не можех да чакам и му изпратих диска от първия Пет и КТ.Отговора му беше категоричен,че не е мета,после Пет го потвърди.

# 843
Значи,лечението действа.Може да направите консулт с Др.Недев,лъчетерапевт,пак от Сити.На сайта му е обяснено,как да качите дисковете.Безплатно е и отговаря много бързо в рамките на ден ,два.При нас на КТ,имаше съмнение за нова,мета в прешлен.Имахме и час за Пет ,но не можех да чакам и му изпратих диска от първия Пет и КТ.Отговора му беше категоричен,че не е мета,после Пет го потвърди.
Много благодаря за помощта.ще го направя

# 844
Момичета, след като излезе ТЕЛК решението, от къде се взема стикер за паркиране? От данъчното или от социалните? И още нещо чета, че при подновяване на шофьорска книжка се изисквало да се минава и ТОЛЕК? След като минаха 3 месеца и не ми излизаше ЕР, започнах да пращам жалби по имейл с обратна разписка. И получавах само: Вашето съобщение беше изтрито в един колко си часа. И реших да връча жалби до РЗИ, където съм подала, където съм разпределена и до министерството на здравеопазването през ССЕВ( Вела, благодаря за информацията). Е ,писмата ми бяха получени, че и ми отговориха. Не знам от това ли се забързаха, но вече си виждам ЕР в системата за медицинската експертиза. Чакам писмо , да видим кога.

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 19:09 от Incantrix

# 845
  • Добрич
Incantrix,

Син талон за паркиране от общината.

Месечно подпомагане от социалните. За винетка пак там.

За пенсия в НОИ.

В данъчното за данъчно облекчение (малко намален  данък сгради и без данък за коли до 160 к.с. и 2000 куб.см). При брак само твоята половина ( даже ако колата е на името на съпруга).

☆☆☆  

Barabidi, и по мое мнение ЯМР е най-точен.
Имам позната с р.м.ж. , на която на ПЕТ КТ "светва " единият яйчник.  Махат го и се оказва, че няма нищо злокачествено...

Разбира се винаги има значение кой разчита...

Желая ти пълно изцеление!

# 846
Момичета, след като излезе ТЕЛК решението, от къде се взема стикер за паркиране? От данъчното или от социалните? И още нещо чета, че при подновяване на шофьорска книжка се изисквало да се минава и ТОЛЕК? След като минаха 3 месеца и не ми излизаше ЕР, започнах да пращам жалби по имейл с обратна разписка. И получавах само: Вашето съобщение беше изтрито в един колко си часа. И реших да връча жалби до РЗИ, където съм подала, където съм разпределена и до министерството на здравеопазването през ССЕВ( Вела, благодаря за информацията). Е ,писмата ми бяха получени, че и ми отговориха. Не знам от това ли се забързаха, но вече си виждам ЕР в системата за медицинската експертиза. Чакам писмо , да видим кога.
За стикер за паркиране, се подава молба към социалните услуги към съответната община. Това е различно от социалното подпомагане, само уточнявам.

# 847
  • ПЛОВДИВ
Incantrix, за талон за паркиране от социялните. За шофьорска книжка трябва да се мине през ТОЛЕК. Дано има свободни дати, че при мен нямаше преди 3 години и си е поднових тук в Белгия в общината без да се явявам на комисий.

Момичета, резултата от ПЕТ скана на черния дроб са стабилни и чак месец Май догодина съм на контрола, та живота е прекрасен. Дано новата 2025 година е такава като тази си пожелавам на мен . На вас борбени момичета Ви желая само хубави неща за напред и бъдете все така борбени и горе главите.

# 848
  • Добрич
За шофьорската книжка и ТОЛЕК  сякаш в тази тема коментирахме наскоро. Четох мнения и в групата за ТЕЛК.  За категория В ако се откаже човек от облекчената такса май можело да се мине без ТОЛЕК.  Даже в наредбата бях чела ограниченията за различните заболявания.

# 849
Аз да питам нещо друго, ако някой може да ми отговори ще съм благодарна. В момента съм в болнични - вторите 180 дни, които се разрешават от телк. След като и те свършат ще трябва да подам документи в телк за освидетелстване. В този момент вероятно трябва да се върна на работа или да ползвам от платения ми отпуск. Чудя се дали е възможно в този момент като ми свършат болничните  да ме освободят и да ида на бюрото по труда и паралелно с това да си подам документи в телк за освидетелстване  и пенсия. ЗАщото едно, че не знам дали ще се върна на тази работа /там имам много психо тормоз/, а и съответно да освободя мястото, ако искат да си търсят друг човек.

# 850
Женя, можеш след приключването на болничните и при нежелание да се върнеш на работа да подадеш волеизявление до работодателя в свободен текст - да бъдеш освободена от работа поради заболяването-по здравословни причини. С прикрепена епикриза. В този случай те освобождават веднага и може да се регистрираш в бюрото по труда, като ще получаваш пълен размер обезщетение за максималния срок според трудовия стаж. Мисля, че беше по чл. 327 от КТ. И едновременно с това да се подадат документи за ТЕЛК.
Точно за тази възможност четох в група във Фейсбук.
Ако трябва мога да потърся информация по-подробно в групата.

# 851
За група инвалидност може да се подават със и без работодател.Разликата е само,че ЛЛ или ЛКК комисия няма да вписва булсата на работодател,а ще стоят празни полета. Но си плащай осигуровките,докато не се регистрираш в ТЕЛК. Имало е много различни случаи в работата И сме ги пращали на ТЕЛК.Подготвяш всички епикризи за текущо заболяване,производствена характеристика,направлението за ТЕЛК разпечатано,изследвания,образни диагностики ,ЛК копие и е препоръчително и етапна епикриза(в нашия случаи от онколог или от ЛКК).Поне ние на работа така действаме!

# 852
  • Добрич
Аз да питам нещо друго, ако някой може да ми отговори ще съм благодарна. В момента съм в болнични - вторите 180 дни, които се разрешават от телк. След като и те свършат ще трябва да подам документи в телк за освидетелстване. В този момент вероятно трябва да се върна на работа или да ползвам от платения ми отпуск. Чудя се дали е възможно в този момент като ми свършат болничните  да ме освободят и да ида на бюрото по труда и паралелно с това да си подам документи в телк за освидетелстване  и пенсия. ЗАщото едно, че не знам дали ще се върна на тази работа /там имам много психо тормоз/, а и съответно да освободя мястото, ако искат да си търсят друг човек.

jjjenq, ще те пратят в Бюрото по труда, но с 360 дни болничен ще имаш твърде малко обезщетение.

Цитат
Дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху който са внесени или дължими осигурителни вноски за фонд “Безработица” за последните 24 календарни месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, и не може да бъде по-малко от минималния и по-голямо от максималния дневен размер на обезщетението за безработица, определен със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за всяка календарна година. Минималният и максималният дневен размер на обезщетението за безработица се определят ежегодно със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване. Месечният размер на паричното обезщетение за безработица се определя, като полученият дневен размер се умножи по броя на работните дни в месеца, за който се отнася.

За волеизявлението - "....да бъда освободен от работа поради здравословни причини по чл. 327 ал. 1 т. 1 от КТ."

Цитат
Чл. 327. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., предишен текст на чл. 327, доп. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
1. (изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) не може да изпълнява възложената му работа поради заболяване и работодателят не му осигури друга подходяща работа съобразно предписанието на здравните органи;

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 22:30 от Вела

# 853
  • София
Здравейте момичета! Първо много се извинявам, че се мятам с въпрос без да съм изчела първа страница., в момента съм на 10 фронта, но ако там е отговора, ще се върна да чета.

Сестра ми е с киста на гърдата. Последно правен профилактичен преглед март месец. Преди 2 седмици напипва нещо болезнено около кистата. В понеделник беше на мамолог. Той не харесал това, което вижда на ехографа и взел кръв за цитология.
Резултатите от днес са това.
Скрит текст:
Утре отива за вземане на материл.
Въпросът е има ли право да иска директно да махат кистата и всичко около нея, преди да има резултати от биопсията.
Докторът не е бил особено словоохотлив, но доколкото изчетохме, тези дуктални епителни клетки са предпоставка за развитие на карцином и не виждам защо да им треперим, след като са се развили толкова бързо за по-малко от година (освен ако не са забелязани при прегледа от март).

# 854
  • Варна
Gorg0nzola,първо задължително се прави Кор биопсия.Чакате хистология и после на онколог.Комисия решава,какво да се орави.Нищо не се маха.В някои случаи се започва с химия и тогава операция.Когато сестра ми си напипа бучка,изчетох всички теми.На първа страница мисля също ги има стъпките.Пожелавам ви да е нещо доброкачествено.

Общи условия

Активация на акаунт