Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 72 640
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 1 485
Разликата е минимална. Знам, че две вливания ти се струват ужасно много и в повече, но минават и отминават, и  дори се забравят.
Гледай го от друга страна - ако направиш 4+4, ще направиш всичко възможно да убиеш гадината и да не се върне никога повече. Гледай на химията като на лекарство, а не като на отрова.
А Паклитаксела е по-добре да е на седмични вливки. Освен ако не пътуваш по няколкстотин километра за всяка вливка, по-лесно се понася, ако е седмично.
Аз имах 4+4 в Надежда, а на второто мнение доц. Консулова каза, че тя би дала 3+3. Няма голяма разлика всъщност, така че изобщо не съм го мислила. Виж, ако на едното място ми бяха казали без, а на другото 8, тогава щеше да е дилема. А така е почти едно и също.
Гледай да почустваш лекаря като твоя, да ти е удобно за ходене и да не ти искат пари, защото после все ще излиза по някой скенер ила ямр да си плащаш.
Събрала си вече достатъчно мнения, седни, помисли без паника и реши, но без определящ да е страха от химията.Hug
А и решението винаги е на пациента. Би могла да кажеш, че искаш 3+3 и на другите места. И аз преди си мислех, че трябва да слушаме лекарите, но тялото си е наше, животът си е наш и ние подписваме съгласие за всяка процедура. Може да отидеш където са ти предложили 4+4 и да кажеш, че искаш 3+3. Или пък да започнеш и ако видиш, че ти идва в повече, да не направиш последните.

# 1 486
Разликата е минимална. Знам, че две вливания ти се струват ужасно много и в повече, но минават и отминават, и  дори се забравят.
Гледай го от друга страна - ако направиш 4+4, ще направиш всичко възможно да убиеш гадината и да не се върне никога повече. Гледай на химията като на лекарство, а не като на отрова.
А Паклитаксела е по-добре да е на седмични вливки. Освен ако не пътуваш по няколкстотин километра за всяка вливка, по-лесно се понася, ако е седмично.
Аз имах 4+4 в Надежда, а на второто мнение доц. Консулова каза, че тя би дала 3+3. Няма голяма разлика всъщност, така че изобщо не съм го мислила. Виж, ако на едното място ми бяха казали без, а на другото 8, тогава щеше да е дилема. А така е почти едно и също.
Гледай да почустваш лекаря като твоя, да ти е удобно за ходене и да не ти искат пари, защото после все ще излиза по някой скенер ила ямр да си плащаш.
Събрала си вече достатъчно мнения, седни, помисли без паника и реши, но без определящ да е страха от химията.Hug
А и решението винаги е на пациента. Би могла да кажеш, че искаш 3+3 и на другите места. И аз преди си мислех, че трябва да слушаме лекарите, но тялото си е наше, животът си е наш и ние подписваме съгласие за всяка процедура. Може да отидеш където са ти предложили 4+4 и да кажеш, че искаш 3+3. Или пък да започнеш и ако видиш, че ти идва в повече, да не направиш последните.
Бкагодаря, и аз така разсъждавам, но се страхувам да не настъпя нечие лекарско его. Simple Smile

# 1 487
Дъщеря ми беше точно по тази схема,4 червена,през 14 дни и 12 ,всяка седмица т.н.бяла.Наистина я понасяше сравнително леко.Вярно, че химията не повлиява особено хормонозависимите тумори,но може пък вие да сте от късметлиите 13%.Както вече са ви посъветвали,щом изберете лекаря,с него и терапията...смело напред!

# 1 488
Момичета, някой трябва да пусне нова тема, ще ни се карат ....

# 1 489
  • Sofia
Аз също бях на схема 4+12 в Надежда. Като тези 12 с Паклитаксела   решиха да ги направят 4 през две седмици. Това решение е спрямо общото състояние на пациента. Както казва Опосум и според мен, ако са 12 всяка седмица биха се понесли по-леко. Дори и от Надежда да ти предложат да са 4, ти можеш съвсем спокойно да си настояваш за 12. Общо взето използваните лекарства са едни и същи, разликата е в броя на вливанията. Ако си с хормонално зависим рак, предоперативната химия може и да не свие напълно тумора. Можеш да попиташ дали след операцията имаш предвидена Адювантната химиотерапия. Това би ти помогнало в решението. В Надежда едва ли, но в Иван Рилски може и да имат.
Пожелавам ти да усетиш твоето лечение и с ясна мисъл да вземеш решение.

# 1 490
Аз например ходя на ПЕТ скенер на 6 месеца. Като се сметне чакането - 8 месеца.
Calm, а мен не искат да ме пращат дори на обикновен скенер. Последният ми е от октомври, все още съм на таргетна терапия, нямало защо да ме пращат на скенер, да не говорим за ПЕТ скенер, нямам думи. Добре, че ще ходя на невролог та дано той да ме прати на скенер. Calm, ти беше в ИСУЛ, нали или греша ? Направо ми идва да се прехвърля вече. Opossum,много се радвам за добрите новини, пожелавам на всички такива. Мадам Фрапина стискам палци! На новите момичета на терапия пожелавам успех, всичко минава. Относно схемата на терапията аз предпочетох на 21 дни вместо всяка седмица да ходя в болницата, а и защото декстаметазона, който слагат за премедикация дразни дебелото черво, а аз имам проблем с него. И съм за по- тежката химия - като е гарга да е рошава Grinning Да, вече трябва нова тема, но не съм сигурна как се прави Blush

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 10:13 от Vinci

# 1 491
  • Sofia
Vinci, би трябвало там където си правила лъчетерапията да ти дадат направление за ПЕТ скенер. Имам наблюдение, че в болниците където няма конкретно образно трудно дават направление за такова, защото препращат към други болници. Може и да греша.

# 1 492
Vinci, би трябвало там където си правила лъчетерапията да ти дадат направление за ПЕТ скенер. Имам наблюдение, че в болниците където няма конкретно образно трудно дават направление за такова, защото препращат към други болници. Може и да греша.
Така е, Katty D, и аз имам такива наблюдения. Ще изчакам до другия месец, да станат 2-3 м. от лъчето и пак ще настоявам за ПЕТ, ако не стане ще търся онколог, който да ми даде.

# 1 493
Vinci,да за 5скенер,трябва да минат минимум 3м след лъчетерапия.Така ,че не си закъсняла,оглеждай се,кой ще ти свърши работа,да те прати.

# 1 494
Винци, щом имаш октомври скенер защо искаш пак да ходиш, след три месеца? Аз не съм чувала през три месеца да се ходи на скенер за проследяване.
Аз също имам от октомври скенер и следващият ми планиран пет скенер е март. След 6 месеца.

# 1 495
Haidi, мен принципно не ме бяха планирали  за скенер и се съмнявам, че някой щеше да ме предвиди ако не бях повдигнала въпроса. Исках сега заради костите. Иначе не държа да е на 3м., но поне да знам, че март - май ще ме пратят на някакъв скенер, а към момента нищо не е сигурно и това не ми харесва.

# 1 496
Хер позитивните ми казаха,че трябва да се следят със кенер на 3м.Моя от преди няколко дни не излезна добър.Тръгнах по мъките пак.Чакат ме две биопсии на различни места!Сърце да имаш да търпиш само..

# 1 497
Ох, ужас, Корал съжалявам, ти с 3+ ли или само ХЕР позитивен, без хормони. Би ли споделила какъв е проблема, който е излязъл на скенера?
Мен ми направиха скенер на абдомен и гърди октомври, след лъчетерапията, като Ганчева ми каза че пет скенер март, като свърша терапията.

# 1 498
Аз имам пет от края на септември и моят онколог е съгласен да ми пусне отново пет. Аз ходих на своя глава на ехограф на гърди, но корем не са ми гледали от септември. Аз сама казах, да изчакаме да станат поне 4 месеца и той каза, добре. Не че не се психирам междувременно. Аз съм с тройнопозитивен и не са ми казвали, че трябва да изследвам на три месеца. Всъщност никой нищо не ми е казал…

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 17:43 от Mimache

# 1 499
  • Sofia
Корал, много съжалявам, че се появил проблем. Само имай вяра, че всичко, ще е наред.

Момичета, диспансера не е ли за това? Да ти назначат изследвания според твоя конкретен случай? Кръвни, ехографии, скенер и пр. Тези на таргетна например се проследяват първите три месеца на всеки две седмици, докато при останалите това проследяване се прави на три месеца, ако всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт