Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 72 656
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 1 470
  • Варна
Opossum,чудесен ТМ,обаче трябва да знаеш дали при тебе е показателен.Когато е бил висок първоначално и после е паднал от терапията,значи може да се разчита на него.При мети се вдига страшно много,алкалната фосфатаза също.Много се радвам от сърце.Ние преживяхме същото,когато на КТ,описаха мета на Л1.(баба се парализира от мета на същото място)Седнахме пред болницата на тротоара и незнаем какво да правим.Отивам при доц. и питам сега какво правим,сменяме Терапията ли.Тя гледа разчета и вика с 1 мета,остава на същото лечение.Взех направление от друго място за Пет и изпратих диска на др.Недев от Сити.Човека веднага ми отговори,че това категорично е дегенеративно изменение и няма място за тревога.Да следим ТМ и при покачване да направи Пет.Няколко дни след това Пет го потвърди.Затова имайте едно наум при образни и при някакви съмнения търсете още едно мнение или други образни.

# 1 471
  • Sofia
Опосум, чудесна новина! Много се радвам за теб! Тревогите са зад гърба ти.

# 1 472
  • Добрич
Opossum, поздравления!
Всичко е добре, когато свършва добре.

Имаш нужда от релакс и почивка след тревогите. И семейството ти също. Усмихни се вече и знай, че Бог те обича!

# 1 473
  • ПЛОВДИВ
Опосумче, много се радвам за теб, мила. Момичета, може ли и аз да замоля за едно палце стискане на 17 Януари, че съм на поредните изследвания за хормонотерапията, консултация с онколошката и след това другия месец на ехограф и мамограф. Живи и здрави когато пристигна, ще пиша пак.

# 1 474
Мадам Фрапина, стискам палци. Често сме на изследвания за проследяване, ей! Мине, не мине месец-два и идва ред на някое. Ама, само изследванията да са, бива. Някой питаше за диспансера. С впечатление съм, че се решава според случая. Аз например ходя на ПЕТ скенер на 6 месеца. Като се сметне чакането - 8 месеца. На ехограф на корем - на 6 месеца. Кръвни - на 3 месеца, но всъщност доста по-често, защото ако нещо се е размърдало, пускат на всеки месец. На мамолог - на 6 месеца. На гинеколог - на 1 година вече (след хистеректомията).

# 1 475
Opossum, чудесна новина. Много се радвам за Вас.
Мадам Фрапина, ще стискаме. Желая Ви успех.

# 1 476
Мадам Фрапина, стискам много силно палци! Heart

# 1 477
Момичета, изчетох последните 6 страници на един дъх. Много се радвам за резултатите  на Опосум! Страхотно, че притесненията бяха напразни.
Имам и въпрос. Сестра ми вчера прави 3та химиотерапия. До момента я понася най-зле.
Втората мина като на шега. Бяхме много обнадеждени, но сега не знам вече..
При вас как беше? Имаше ли разлика как в това как се чувствахте след химията?

# 1 478
thedogBella, всеки различно, но например аз точно третата понесох най-зле. И първите две не бях добре, но най-тежки странични имах при третата. Може би заради натрупването - не знам. Споделете непременно с онколога на контролните кръвни! Предполагам правите такива седмица след вливката.

# 1 479
  • София
Опосумче, браво! Ето един пример как не трябва човек да се шашка преди да е направил всички изследвания! Макар че е трудно, наистина. А и да е нещо сериозно, пак не бива да се шашка, както беше заглавието на един много хубав бг филм - Светът е голям и спасение дебне отвсякъде.
Много, много се радвам за теб! Heart

# 1 480
Голямо писане сте изписали тука.....
Опосум, страхотно, че нещото се оказва не мета! Дай боже на всички тука такива резултати!

Попаднах назад, че не може пенсия и болничен. Всъщност може ТЕЛКова пенсия и болничен, но не по повод едно и също заболяване, щото един вид вече са те компенсирали. 
Аз имам ТЕЛК за МС и като се е налагало невроложката ми е давала болничен за дискова херния примерно...... то не че нея си я нямам, но не съм я документирала, само си я страдам.

Аз съм на Золадекс и Летрозол трети цикъл вече. Много болки в ставите имам - особено тазобедрените са ми оле мале, а знам, че трябва да се движа.
Кажете това минава ли с времето?
Горещите вълни от рязката менопауза сякаш разредиха малко, вече е по-приемливо положението. Но тия ставни болки и скованост са ужас, особено сега в тоя студ.... като бабичка съм....едвам, едвам мърдам.

# 1 481
Опосум, радвам се много за чудесните новини при теб. Ние сме винаги в тревога, но ето че може притесненията ни да са напразно.
Пожелавам здраве и спокойствие на всички!

# 1 482
Опусум, много се радвам на новините!
Да ви кажа, че аз нещо много се залутах с тези решения. Бях се спряла на 2 места да за почна неадювантна ХТ, сега ми предожиха 3-то с малко по- различно лечение (брой вливки) и съвсем се обърках. Мозъкът ми сякаш ми играе лоша шега - всяко ново предложение ужасно ме плаши, предходното, което досега ми се е струвало не съвсем приемливо, вече е супер... Казвам си, че мога да започна на едно и да се прехвърля на друго и пак...

# 1 483
HristinaI, и защо така? Кое те притеснява толкова много - как ще понесеш химията или си мислиш, че не е правилна терапията, или болницата, или лекарите?

# 1 484
Ами за всяко място чувам и кофти неща... А последно според проф. Тимчева е достатъчно 3+3 вливки заради хормоналната чувствителност на рака, другите 2 места казват 4+4 (всъщност с паклитаксела искат да са седмични, тоест 12, което също е кофти според мен). Та сега отивам на 3 място, но вече се тревожа дали няма много да се забавя. Днес ще ходя в Иван Рилски и после трябва да реша вече.

Общи условия

Активация на акаунт