Сътворение или еволюция? Дискусия за вярващи и невярващи.

• 21 202
  • 389
  •   1
Отговори
# 330

За сегашно време обаче съм готова да споря, защото цялото устройство на живота е против жената /поне в БГ/, казано направо. Друга тема е.
Против жената е, да. Защото, много неща са извратени откъм естественото си състояние. Confused

Моля те, не казвай, че сами сме си го направили. Praynig
  Simple Smile ....ти сама можеш да си отговориш.....

# 331
Холограма...
Духовния свят си има както Божествената страна, така и тъмна..
Бъди внимателна в каква материя се задълбаваш!  Praynig

SilIli ,
Не задълбавам. Просто пред очите ми са минавали различни "четива".
И научни, и езотерични - като тези по-горе.
За вторите нямам време и нерви, но понякога нещата са любопитни дори само с информацията, че съществуват.
Ако имаш предвид "задълбаване" в "подобни" "практики"...  даже не мога да коментирам, толкова съм далече.

# 332
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
SilIli ... науката отдавна е успяла да телепортира частици ..... все още в сферата на предположението са теориите за Паралелните вселени, но двойката частица- античастица съществува

# 333
SilIli ,
Не задълбавам. Просто пред очите ми са минавали различни "четива".
И научни, и езотерични - като тези по-горе.
За вторите нямам време и нерви, но понякога нещата са любопитни дори само с информацията, че съществуват.
Ако имаш предвид "задълбаване" в "подобни" "практики"...  даже не мога да коментирам, толкова съм далече.
Нямах предвид, че практикуваш! Извинявай, ако те обидих!
Исках само да ти кажа, че такива явления има, но трябва и да изучаваме какъв е произхода им. Сигурна съм, че ти ще го разпознаеш! Peace

SilIli ... науката отдавна е успяла да телепортира частици ..... все още в сферата на предположението са теориите за Паралелните вселени, но двойката частица- античастица съществува
Да, така е. Аз не отричам съществуването на подобни явления. Въпросът е, че тук става дума не само за частици. Какво си обясняваш с античастиците?

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 21:30 от SilIli

# 334

... Исках само да ти кажа, че такива явления има, но трябва и да изучаваме какъв е произхода им...

Ето едно приятно интервю на сериозен физик, "изповядващ" сравнително нова, но много спорна теория.
Струнната теория, паралелните светове, пътуванията във времето не са много опасни, ако само си разсъждаваш върху тях и четеш кой учен докъде е стигнал в изследователските си "дръзновения".

http://www.physica.hit.bg/science/michio_kaku.htm

# 335

... Исках само да ти кажа, че такива явления има, но трябва и да изучаваме какъв е произхода им...

Ето едно приятно интервю на сериозен физик, "изповядващ" сравнително нова, но много спорна теория.
Струнната теория, паралелните светове, пътуванията във времето не са много опасни, ако само си разсъждаваш върху тях и четеш кой учен докъде е стигнал в изследователските си "дръзновения".

http://www.physica.hit.bg/science/michio_kaku.htm
Тази теория ми е много интересна!  Grinning
Сядам да чета....
Холограма, един спамърско-личен въпрос: ти програмист ли си? Е, можеш да не ми отговаряш, ако не искаш. Интересува ме какво мислиш за квантовите компютри, затова питам...
Ето това може би ще ти е интересно:
http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/program.html

Последна редакция: пт, 09 мар 2007, 22:47 от SilIli

# 336
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC%D0%B … D1%80%D0%B8%D1%8F

# 337
това е ясно, но какво влагаш като смисъл....нещо не мога да разбера явно...

# 338
нищо не влагам ..... нали говорихме за памет на материята ...дуализма ... добро -  зло  .... и т.н ....

# 339
нищо не влагам ..... нали говорихме за памет на материята ...дуализма ... добро -  зло  .... и т.н ....
оо, да частица-античастица, това е много характерен пример за симетрията на законите във физиката.  Simple Smile

# 340
оо, да частица-античастица, това е много характерен пример за симетрията на законите във физиката.  Simple Smile

а какво ще кажеш за двойките Душа- анти душа и човек- античовек ..... къде отива прераждането, Бог ....Антибог

# 341
  • Ямбол
Интересна тема сте подхванали! Благодаря, замислих се за неща, които само са минавали покрай мен. Аз след като пет години учих какви ли не математики, много пъти съм си мислела за измеренията и допускам, че е възможно наистина да има и друго н-мерно измерение(н>3).
Също и симетрията. На всяко действие - антидействие, на всяка материя - антиматерия. Дали има антибог, ако има бог, както се говори за антихрист? Дали ако е възможно сътворение, то е възможно да има и друг бог с друг Свят.
Оф, гранича с фантазията вече...

# 342

... а какво ще кажеш за двойките Душа- анти душа и човек- античовек ..... къде отива прераждането, Бог ....Антибог

secretgarden,
Отпусни се, де...
Искаш да кажеш, че "адът" и "рая" може да са паралелни светове, а животът, който живеем сега, е на общия им терен на противоборство...

# 343

... а какво ще кажеш за двойките Душа- анти душа и човек- античовек ..... къде отива прераждането, Бог ....Антибог

secretgarden,
Отпусни се, де...
Искаш да кажеш, че "адът" и "рая" може да са паралелни светове, а животът, който живеем сега, е на общия им терен на противоборство...

..... не искам да кажа нищо такова ......  Laughing 

# 344

... Аз след като пет години учих какви ли не математики, много пъти съм си мислела за измеренията и допускам, че е възможно наистина да има и друго н-мерно измерение(н>3)...

Аз съм чувала, че струнната теория е вече в учебната програма на много висши училища. Там редовно тормозят хората да изчисляват 11-ото измерение. С уравнения няма проблем да "се влезе" в него, ама децата се чувстват съвсем "стерео" след по-дълги упражнения с уравненията...
Трудно е да излезем даже мислено от четириизмерното ни пространство, почнеш ли да си фантазираш нещо извън пространство-времето, губиш ориентация, което ме кара да си мисля, че сме си създадени именно само за четири измерения.

Последна редакция: сб, 10 мар 2007, 10:16 от Холограма

Общи условия

Активация на акаунт