Деветокласници 2024/2025 - 2

• 42 035
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
[quote author=прасунчо link=topic=1692802.msg48609380#msg48609380 date=Оценката никога не е била водеща и детето много се изненада на предложението ми Sweat Smile
И в този ред на мисли - обещавали ли сте подаръци за постигнати цели и свършени задачи?
[/quote]

Е, че то подкупа си е в реда на нещата при външната мотивация. Но ние го прилагахме в доста по-малка възраст. Сега ако ми излезе такава идея от устата, тя обикновено е с нереалистични очаквания. Като примерно - пълно 6 за годината Wink

# 166
  • ВАРНА
A, да, пропуснах да отбележа, че е напълно неосъществимо условието, което поставих 🫣

# 167
  • Някъде там...
Обещавали сме нов телефон, за НВО в 7 клас. Не са ни го искали или настоявали, просто го предложихме. Така или иначе имаха нужда от подмяна на стария. Simple Smile

Иначе баща им се е заричал да остлабне при определени спортни постижения на щерката. Е, наложи му се да си удържи думата миналата година.

# 168
Само веднъж обещахме материална награда - беше голяма и условието беше голямо постижение. Е, човекът положи усилия и успя Grinning За текущи оценки или нещо от този калибър вече няма смисъл. Не би ме отразил.

# 169
Подкупи и сделки не предлагам, но и моят принцип е, че с терористи не се преговаря. Обаче ако нещо е обещано, то е подпечатано.
Обичам да й правя изненади, ако намеря съкровище, което знам колко ще я зарадва. Случвало се е да го получи, когато не е доволна от себе си. За такива неща другите деца получавали кавга, а тя - подарък. Просто сме се разбрали, че за нея важно е нейното си удовлетворение, а не нашето одобрение. Ничие одобрение не я обслужва, ако не се чувства щастлива от нещото, каквото и да е то. За постиженията - цветя.
До момента единственото нещо, което искрено е желала, е било кучето й. И да пътува, все повече без нас.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 16:50 от рони

# 170
Аз пробвах една година. Помолих я сама да определи как ще заслужи въпросната награда. Тя, обаче, мисли, мисли и се отказа. Има колебания относно вярата в себе си. И понеже се опитвам да показвам, че за нас (както и за живота и за света) тя е безценна без значение от постиженията, не правих следващ опит. Забелязах, че такова очакване само повишава тревожността й и направо срива и последното зрънце увереност в уменията си.

Извън тази лична особеност, мисля че този вид "търговия" си е напълно ОК от време на време. Може да се разглежда като бонус Stuck Out Tongue Winking Eye , а не като подкуп, разбира се Yum

# 171
Тъкмо се зарадвахме, че макар и небалансирана програмата все пак е само с по 7 часа (без допълнителен час физическо и школи) и ръководството решило, че са я измислили твърде добра, та сега един ден с 8  часа, за да има един ден с 6 часа, защото уж така искали от РУО. Нямам търпение да се разделим с тези "мили" институции, а годината едва започва и имам още 8 дълги години да им търпя тъпотии. Оплаках се Sad

# 172
Тъкмо се зарадвахме, че макар и небалансирана програмата все пак е само с по 7 часа (без допълнителен час физическо и школи) и ръководството решило, че са я измислили твърде добра, та сега един ден с 8  часа, за да има един ден с 6 часа, защото уж така искали от РУО. Нямам търпение да се разделим с тези "мили" институции, а годината едва започва и имам още 8 дълги години да им търпя тъпотии. Оплаках се Sad
Ама това ли е причината? Аз все се чудя защо един ден 8, един 6 часа, а не все по 7. Леле, това ме разби! Astonished

# 173
  • София
Май не се е случвало да обещавам подаръци за оценки, но не бих се зарекла предвид бушуващите хормони, че няма да стигна до разни пазарлъци и награди.
Най-накрая на родителската добих яснота за прословутия тест, който се готви на децата. Ще е само в някои училища, избрани на някакъв принцип, кой знае какъв, мон-ски. При нас ще бъде по химия в средата на октомври и ще е на материала от 7 и 8 клас, и ще бъде на компютър с квестори. Така че ако на децата не са казали нищо, то явно няма да правят и ще им се спести тази глупост, отчитаща дейност и нищо повече.

# 174
Здравейте, банда, как е хавата Black Joker
Аз нали се хвалех как никой нищо допълнително като помагала не е поискал... Е, какво ли знам аз? Ами, каквото ми се каже, естествено Laughing
И вчера девойчето ах-ва и ох-ва, "Лелееееее, все забравям." После неловка тишина и онези големите очи, на които не можеш да се скараш. Имало нещо да се купува, това се оказа. При това по история, дето вече 3 седмици си карат по 4 часа. Учителката още в началото е казала, ама...
За атласи нищо не знам. Дано не се появят и те отнякъде, макар че география без атлас си е неудобна работа. То не, че досега като са имали, някой вкъщи ги е ползвал. Та, така де. Хайде и аз тръгвам да търся заръчаните Работни листи. Rocket

# 175
По география при нас е прекалено - два броя тематични листове, един брой контурни карти и един атлас. Тези ученици само география ли ще изучават! Излишно е да споменавам, че ние ги платихме. Говорим за езикова гимназия, където акцента е на друго място.

# 176
И при нас се купиха 3-4 допълнителни неща по география. Нали взимат ударно материала за осми и девети клас сега.

# 177
Ние ще имаме родителска среща и ако кажат ще се купува нещо.

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 18:13 от малката лисичка

# 178
Миналата година беше голям зор с 16 часа чужд език и всички предмети.Тази година гледам в програмата, че е по-спокойно при нас

# 179
  • Немция
Не си спомням моят ученик(в немско училище) да е имал толкова пособия по география(май работиха с контурни карти една година, не си спомням 7, 8 клас ли беше...). Само за справка - в момента имат темата "глобализация".

Нещо интересно- днес училището горните класове са имали среща с оцеляла в концлагер. На почти 90 години.
Нейното семейство е било в лека форма на концлагер, в Холандия. Имали са нормална храна 3 пъти на ден, работа, културна програма дори.
2 пъти им се е било разминало пращането към Аушвиц, изкарали са късмет, всички от близките й са били останали живи.

Общи условия

Активация на акаунт