Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 438
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Честита Нова година и от мен! Пожелавам здраве, спокойствие и положителни емоции на всички!

# 466
  • Немция
Тези телефони, компютри, екрани са бич за сегашното поколение- сякаш при момчетата е по-засилено. Израстват по-асоциални, за мен е голямо ощетяване на поколението им.
С баща им се стараем в свободните дни да не се изкарва по цял ден на телефон/компютър, да имат и други ангажименти през ваканцията, да се излиза и да се движат, но...борбата срещу тази краста е трудна.

Моят син няма домашни през ваканциите, при нас на уроци не е популярно да се ходи(рядко явление е), вкъщи няма голямо "учене"- общо взето е доста айляк в свободното си време.

# 467
Сега в събота ще е олимпиадата по английски в тяхното училище. Той е от децата, които задължително са избрани да присъстват. Миналата година пак беше така, но за "късмет" вдигна висока Т + други екстри и нямаше как да отиде.
Колкото до ученето....важното е да сме живи и здрави, успява да държи успех все пак, съответно да взема стипендия. Ама сега ще видим втория срок.

Последна редакция: чт, 09 яну 2025, 22:56 от Radina

# 468
  • ВАРНА
За много години, банда Simple Smile Здрави и една прекрасна 2025-та за всички!

Ваканцията мина и замина страшно бързо. Контролни и класни се отмятат. Само по математика остава да направят.
Олимпиадата по английски за училището на дъщеря ми ще е утре. Ситуацията е "когато сам се набуташ, сам се набутваш" Simple Smile Дъщеря ми се записа, но няма да отиде, защото по-късно се разбра, че на същата дата ще има пробен изпит в Британика, който е абсолютно задължителен. На учителката в училище няма как да каже каква е причината за неявяването на олимпиадата утре. Учителката разчиташе на дъщеря ми и на още един от добрите ученици (който ще пропусне по същата причина). Ще се излъже благородно.

# 469
Усеща се наближаване на края на срока. Класни, контролни, последни изпитвания се редуват с олимпиади.
При вас казаха ли резултати от прословутите тестове на МОН? При госпожицата вчера са им казали, като резултатите са доста прилични като за една година, в която не са учили нито един от предметите и не се подготвяха специално, а в 7. клас не е ясно кой колко е учил. Преобладават петиците, като среден успех на класа по физика малко под 5 (4,90 или и 92), по химия 5. двадесет и нещо и по биология 5. двадесет и нещо. Всеки учител е казал за своя си модул. Моята е с петици по физика и биология и шестица по химия, така се очертават и срочните.

# 470
  • Някъде там...
И нашите са ги подпукали да ги оформят. Олимпиади има всяка събота, че и неделя по принцип, има съученици, които се явяват на доста от тях. Моята само на английски пожела.
За тестовете не са им казали персонално, а да си проверят резултатите с личния юзърнейм и парола, обаче не знаят къде са си ги прибрали. И съответно нямаме идея. Satisfied Имаме родителска среща другата седмица, може да попитам.
Засега тази учебна година се очертава по-успешна от предишната откъм успех и за двете. Малък сблъсък с географията имахме пак, този знаков за училището предмет напоследък. Sweat Smile
Чакаме втората смяна, аз лично въобще не я харесвам, но те се радват, че щели да се наспиват. Много тежко е ставането вече втора седмица след ваканцията. В петък едната се прибира, обядва и ляга да спи чак до другата сутрин. Тази календарна година се очертава да са само втора смяна.

# 471
Толкова лежерен срок не помня да е имало досега. Не знам как ще й понесе предстоящото ранно ставане, когато ги врътнат да са първа смяна. Но пък в последната седмица се наложи да отиде в училище рано заради олимпиади и не вярвах, че е възможно да има такава страхотна лична организация. 
Мина родителската среща. Станало е чудо. Не спряха да ги хвалят. Дори по музика. За мен беше полезно, че госпожата по немски беше отворена за въпроси за кандидатстване в Германия на база на личния си опит.
Явно прехвърлят билото и детинщините са приключени. Чакат си бялото училище.

# 472
  • Немция
Жабче, стана ми интересно какво спане прави едната ти дъщеря. Grinning Не съм го изживяла с нито едно от двете ми деца.
Явно има остър недостиг на сън.

При моите ученици няма втора смяна, всички започват сутрин.
Уикендът е за наспиване, през седмицата гледам да се ляга в приемливо време.

Първата седмица на набора като практикант мина успешно и разнообразно(стажът е в инжерния отдел на общината). На всеки 2 дни му сменят отдела - беше в кадастъра, после при водопроводните системи(пред него пускали робот в тръбите, наблюдавали в служебния микробус какво снима роботът под земята) , сега е поддръжка на уличната база, следващото ще е улична инфраструктура.
Оставиха го да мери улици, да прави чертежи, работи на компютър, много добре го обгрижват, организирано е чудесно.
Много е доволен. Grinning

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 11:29 от Бибит

# 473
  • ВАРНА
Привет, банда Simple Smile
Мисля, че нашите приключиха с контролни и класни. Краят на срока вече се вижда.
Чакам аз с нетърпение да минат втора смяна, защото това ставане за мен в 6ч, а за дъщеря ми в 6ч30 вече ни смазва. Жабче, как цяла година втора смяна? На ръководството на мг преди две години им беше хрумнало да се кара цяла учебна година втора смяна, но им се наложи да пак да си помислят Simple Smile

Открих кодовете за достъп на дъщеря ми до неиспу-то, но не намирам резултати от тестовете. Мисля, че и от училище нищо не са им казали на нашите.

# 474
И двете смени си имат предимствата и недостатъците, особено в различните сезони.. Все пак съм фен на едносменния режим, но по възможност не почти целодневен много след 14 ч. +.

Интересувам се от англоезични летни лагери в чужбина. Имам опит само с френски с каката.. Ще се радвам на препоръки, иска ми се да планирам и организирам един за младежа, нищо, че не съм го питала съвсем. Bowtie

# 475
  • Някъде там...
Прасунчо, от догодина вече се водят "големи" и ще обърнат смените. Досега бяха в една смяна с прогимназията - първи срок първа, втори срок втора. От 10 клас ще е обратното. Simple Smile

Спането на моята щерка е пословично. Ако има как, по 10-12-14 часа ще спи. Laughing Пускала съм й изследвания, защото се бях притеснила по едно време, всичко й е наред. Просто не е сутрешен човек. Всяка сутрин става в 6, училището започва в 7,30, гони автобус. В момента е адски заледено, има една горичка между училището и спирката, ходи се като върху яйца. Падат, стават...
Няколко пъти вече се буди около 19 ч и изпада в шок, че е сутрин и закъснява за училище. Sweat Smile

Бибит, много интересен стаж. Simple Smile

# 476
  • Немция
Жабче, тя и като бебе ли е била толкова поспалива? Grinning
Любопитно ми е. Някои наистина имат нужда от повече сън, отделно умеят да заспиват лесно, бързо и навсякъде. Grinning

# 477
  • Някъде там...
Не, от пубертета. Simple Smile Като бебе си беше нормално поспалива.

# 478
Къде могат да се проверят резултатите от прословутия "изпит" по природни науки?

# 479
  • София
Близо три седмици вече не съм вкъщи - командировка, после малко на гости при най-голямото дете да си нагледам внучето... А тримата вкъщи държат баща си зает и от всички май той е най-нетърпелив да се прибера.

Аз наглеждам електронния дневник и се опитвам да не задавам въпроси, защото ми е ясно: училището си е някакъв ангажимент, особено в края на срока, но най-голямото вълнение е свързано с предстоящите представления на мюзикъла, в който участват - репетиции, реквизит... емоции покрай смяната на директора на НДК, че от това им зависи договорът за залата. Засега са единствената българска постановка с договор за редовни представления в НДК.

И въпреки мрънкането за ранното ставане сутрин, май повече е мрънкането, че предстои ужасната втора смяна, при която не остава свободно време за нищо...

Общи условия

Активация на акаунт