Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 442
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • ВАРНА
Мда, у дома дойде същото домашно, чака се последния момент в неделя вечер да се напише /препише нещо от чата - съответно и оценката ще е съответстваща, обаче изобщо не го интересува. Пълен бойкот и игнор на часовете по Философия. Иначе си поръча Държавата на Платон от Озон да я чете през ваканцията, но посмъртно нямало да сподели с госпожата, че знае нещо по въпроса Simple Smile
А, ще споделя Laughing Те правят всичко възможно да не я виждат Laughing
Мисля, че дъщеря ми ще е първата предала Simple Smile Преди малко я свърши тази работа. Остана изцяло на творенията на gpt-то. Аз бутнах една-две свързващи думи и до там. След кратък анализ на ситуацията и стигане до извода, че борбата е за четворка, реших, че мога да оползотворя уикенда в къде-къде по-смислени занимания Simple Smile

# 451
Нещо се учи като част от взаимосвързани процеси, а не просто защото това нещо се учи в други образователни системи. Скоро очаквам да им натресат и задължителна религия, но не като общо познание, а тежък ортодокс.
В пети и шести клас изобразителното изкуство и музиката им бяха като нюанс към историята. В седми клас БЕЛ и история бяха тези с преплитането. Обичайните математика, физика и химия са ясни.
То и затова /водеща им е учителката по предмета/ много сериозна група си харесва като профилиращ предмет изобразителното изкуство. "Развлекателен" предмет със сериозен интерес. Сигурно за архитектура нататък може и да е балообразуващ, но основно е заради учителката. За физическото - вече пета година при различни учители, никой от тях не направи така, че двигателната култура да бъде намразена. Олимпийски връх по мятане на медицинска топка няма да покорят, но са много активни хлапета. По философия основно дискутират.

# 452
  • ВАРНА
Весела Коледа на всички Christmas Tree
Да сте здрави и да получите мечтаните подаръци People Santa

Ваканцията върви с пълна пАра у нас с всичките му там екстри - спане, приятелки, филми. Мисля си, че май аз съм по-щастливата, защото не ми се налага да ставам в 6ч Wink

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 08:51 от прасунчо

# 453
  • София
Честито Рождество! Christmas Tree Nature Sparkler Много здраве и успехи на всички!

# 454
  • София
Честита Нова година!!! Нека да е здрава, успешна и изпълнена с положителни емоции!!
Наборът си почина качествено, покара ски доволно, засече се с приятел. Нямаше особено желание да се връща на училище. Иначе останаха най-лесните класни - по английски и по руски. Изпитан е по част от предметите. Вижда му се краят на този срок.

# 455
Здрава и спорна да е 2025. И ние починахме добре, и госпожицата. Половината ваканция не ѝ видях очите, през другото време добре, че бяхме заедно на почивка Simple Smile. Хич не ѝ се връщаше на училище, ама то и на мен не ми се почваше работа.  Иначе тази и другата седмица остават последните две класни работи - по втори език и по математика. По първи език и по БЕЛ ги направиха преди ваканцията и тези дни им ги върнаха. Доволна е, очаквани резултати. Иначе има още няколко предмета, по които е колебаеща се и уж през новата година се амбицирала да ги оправи, ама да видим. Записала се е на де що има олимпиади, ама май с изключение на философия и БЕЛ, другите ще са на мускули, че то и време няма за подготовка за тях. Все нещо друго по-интересно има да се върши. Животът я иска Simple Smile
Да са живи и здрави и имениците днес и да им е спорна годината.

# 456
  • Немция
Честита 2025, здрава и спорна да е!

Асита, и това е важно, да се черпи от реалния живот с пълни шепи.
Моят син е интроверт донякъде, приятелства много не го вълнуват, макар че си има своя групичка в училище и един по-близък приятел от нея.
Следователно ваканцията не се срещна с никого, предприемаше нещо с брат си или с нас. Добре, че бяхме една седмица на зимна почивка семейно, че да се раздвижи и разнообрази качествено.
И той не беше във възторг, че ваканцията свърши, но се забелязва след първия учебен ден как средата в училище му се отразява добре- все нещо се е случило, все нещо има за разказване.

Тази седмица в училище е интензивна- утре ще имат устен изпит по английски, по групи, от серията на "малките" матури.
Другата седмица започват с 2 седмици практика (стаж във фирма) във връзка с професионалното ориентиране. Тоест 2 седмици няма да ходят на училище.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 09:50 от Бибит

# 457
Здравейте и за много години!
Здрави и щастливи деца и родители си мечтаем да сме Simple Smile

Бихте ли ми казали кога е олимпиадата по английски език за 9 клас?
Детето ми твърди, че е утре сутринта след втория час. Но олимпиадите обикновено са в събота. Не намирам друга наредба освен, че трябва да се проведе до 19.01.25

# 458
Общинските кръгове с изключение на математиката се определят от самите училища, като трябва да са до определена дата. При нас е немски като първи език и олимпиадата беше преди ваканцията, но в другите училища с немски като първи език ще е сега. При нас си разбират кога са общинските кръгове от самите учители и следващите две седмица са по философия, български, биология, география и химия, за които знам.

# 459
Общинските кръгове с изключение на математиката се определят от самите училища, като трябва да са до определена дата. При нас е немски като първи език и олимпиадата беше преди ваканцията, но в другите училища с немски като първи език ще е сега. При нас си разбират кога са общинските кръгове от самите учители и следващите две седмица са по философия, български, биология, география и химия, за които знам.
Сега разбирам, благодаря за отговора!

# 460
При нас английският е тази седмица на 11-ти.

# 461
  • Някъде там...
Бихте ли ми казали кога е олимпиадата по английски език за 9 клас?
Детето ми твърди, че е утре сутринта след втория час. Но олимпиадите обикновено са в събота. Не намирам друга наредба освен, че трябва да се проведе до 19.01.25

ЧНГ! Здрави да сте и да са ни умерено разумни тийнейджърите!

При нас се проведе в средата на декември (събота), днес излязоха даже резултатите. В старото ни училище се провеждаха олимпиади и през седмицата, освобождаваха ги от часовете. До 19/01/25 трябва да е приключил общинския кръг, всяко училище само си прави организацията. Класират се децата със 75 или повече точки (от 100). На моята й е втори език в гимназията, но ходи на школа. Класира се за областен, не се е готвила, отиде без да знае даже какво представлява. Каза, че е много важно кой чете диктовката, защото на някои учители не им се разбира.

Ваканцията мина в лежане и спане, едната не излезе от вкъщи две седмици, ама въобще не прекрачи прага. Другата си почина, поспа, но и не е спирала тренировки. Имаха огромно домашно по информатика, което ги поизмъчи. Класните по БЕЛ и МАТ минаха декември, вече имат и оценки. По втория език също, остана само по немски утре.

# 462
ЧНГ! Много здрава и успешна година ви пожелавам! Ваканцията пътувахме доста и девойката се разпиля да кара ски. Тази година трябва да сменяме цялата екипировка и сега се занимаваме с това.
 Излизанията са основно петък и събота, защото през седмицата повечето деца са на някакви курсове. Упорито продължава с информатиката. Новият курс е 20 часа седмично и според вече е малко множко, но тя не спря да мрънка да се запише. Казвам да разсрочи изпитите, дано ме послуша. И пак сериозните ми притеснения са след 4-5 години това да не се окаже вече нещо напълно ненужно като умения и професия.
 Класира се на втори кръг на олимпиадата по немски, по друго не съм я видяла да хване учебник. Ученето определено е някак между другото.

# 463
ЧНГ! Много здрава и успешна година ви пожелавам! Ваканцията пътувахме доста и девойката се разпиля да кара ски. Тази година трябва да сменяме цялата екипировка и сега се занимаваме с това.
 Излизанията са основно петък и събота, защото през седмицата повечето деца са на някакви курсове. Упорито продължава с информатиката. Новият курс е 20 часа седмично и според вече е малко множко, но тя не спря да мрънка да се запише. Казвам да разсрочи изпитите, дано ме послуша. И пак сериозните ми притеснения са след 4-5 години това да не се окаже вече нещо напълно ненужно като умения и професия.
 Класира се на втори кръг на олимпиадата по немски, по друго не съм я видяла да хване учебник. Ученето определено е някак между другото.

За много години, да сте здрави!

При моя за втора година се оказа, че трябва да сменим цялата екипировка.
Миналата беше с нова, която се надявахме че ще успее за ползава два сезона.
За три месеца порасна с почти 15 см, и се оказа че трябва нова.
Този спорт вече стана безумно скъп, а и у нас за каране условията са супер мизерни вече.

Вече почва да мисли за профил, което ме изненадва.
Иначе си го мързиии, та не е истина.

# 464
  • Sofia
Явно моето момче е най-пасивно. Не си дава зор да учи, но някак крепи 11-то място в класа, както беше и миналата година . Лежи по цял следобед на телефона, вечер е на компютъра, но поне  тръгна на фитнес. И  събота и неделя никъде не ходи. За извънучилищни дейности като уроци или курсове и дума не може да става, а немският, който учи 9 години много активно май вече е забравен. С баща му ни е яд за парите, не знам него как не го е яд за положените усилия. Като му кажа, че не е добре цял ден да е на устройство без да се интересува от нищо, той се изрепчва, че изобщо не стоял на телефон по цял ден..... Гледам да се радвам, че е здрав и е добро момче. Не мога да го променя,нито пък вече да оказвам натиск и да бутам.
 Мисля,че спря на расте - 182 см е. Вчера бяхме на ортопед и според него още наааай- много 2 см може да очакваме. Но баща му е 179, а аз съм 165  , повече не мога да искам.

Общи условия

Активация на акаунт