Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 448
  • 748
  •   1
Отговори
# 435
Последният случай с арестуваните тийнейджъри, които пребиха сервитьора, беше в България МОЛ. И за случаите в Парадайс въобще не става въпрос само за някаква конкретна група, а за хулиганско поведение на различни младежи. Явно е някакво повсеместно явление, харесали са си моловете като ново място за изява. Но аз съм потресена от поведението на родителите - защитиха децата си, че се били отбранявали и обвиниха сервитьора.

# 436
като започнат да плащат, няма да са толкова любящи

# 437
Децата са такива точно заради родителите. Колкото е умствения багаж на родителите, такова е и поведението на децата.

# 438
  • ВАРНА
Действията на младежите са резултат от поведението на възрастните и наглостта расте в геометрична прогресия Cry
Във Варна не съм чувала да има подобни прояви.
Една инсталация от обърнат чин с два стола отгоре стана повод за писане в родителската група. Явно мечтата на класната на дъщеря ми е младежите да седят мирно седнали в междучасията с ръце на коленете. Мечтите са безплатни, казват.
Умората вече се усеща вкъщи и се чакат празниците. Някои от класните работи май ще минат преди ваканцията. Само писменото домашно по философия ако може да дойде през 2025, защото усещам, че ще трябва пак да се намесвам както в осми клас, а Хасан и той е хора и иска да си почива Simple Smile

# 439
прасунчо, извинявай, обаче вкъщи ако я видиш тази "инсталация", ще го приемеш ли за нещо нормално или за младежки порив някакъв?
Това е имущество, и то чуждо, и всякакви ексцесии върху него водят до съсипването му в крайна сметка.

# 440
Най малко ще ги гледаш тези счупени столчета над 5 г в училище.Не е правилно да се руши в училище, автобусните спирки и т.н, да си чупи вкъщи, щом тати дава и го смята за бунтарски изблик.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 13:37 от malinkap

# 441
  • ВАРНА
В случая не е имало абсолютно никакъв признак на агресия нито към имуществото, нито към човек. Няма наранени или каквото и да е счупено. Далеч от вандалска проява.

# 442
bistra_Dim, може би да викиш дали няма нещо подходящо в Учители.бг? Преди една година, когато започнах да оглеждам за вариант за немски, търсенето ме отведе там и дори намерих познато име, което не свързвах с този език. Иначе в района на Орлов мост /Царевецъ и Асеновецъ като ориентир/ имаше някаква школа.

Възрастните и обществото сме виновни за тези деца. Вече дойде ред на децата на децана на мизерните години. Зарязаните деца. Сега е в другата крайност. Важното е да не им оставаме свободна минута от най-ранната им възраст и ги разнасяме като куфари от елитното им училище през пет квартала на курс, на активност /обикновено и на двете/ и общуването с тези деца е по време на шофиране.
Анонимността на голямото село е страшно нещо. Откакто има умни телефони, всеки е наточил камерата да заснеме поредната нередност, най-вече от децата. В кварталите си тези деца са хулени от будната кварнална съвест, че са прескочили оградата на училището, за да поритат малко. В същото време те нямат свое място. Навсякъде са еднакво нежелани. Вече всичко между блоковете е в парткинги или егреци за бебета. В кръчмите също няма как да бъдат. Точно тези келеши са били активно в дистанционно обучение в най-градивните за социализацията години. Няма как да не си платим.
Иначе обществено полезният труд е много градивен.

# 443
  • ВАРНА
https://danybon.com/obrazovanie/troiki-prirodni-e-izpit-24/ - има ли изненадани Cry

Светли ще са коледните празници у нас Simple Smile Домашното по философия дойде преди седмица и чат gpt е човекът този път. Детето обаче помоли истинския хюман да хвърли едно око. Виждайки заданието вече ми стана лошо. Два фрагмента от "Държавата" на Платон и въпроси по тях. Първия фрагмент си го рисувах, превеждах на френски, оставих го да отлежи една нощ и накрая леко прозрях идеята и то съвсем не без помощ от приятелка. Вторият бива и там могат да се развихрят в писане.

Скрит текст:
Прочетете следните изказвания на софиста Тразимах и отговорете последователно на въпросите след тях по отделно за всеки фрагмент:

1. " Укорителите на несправедливостта я укоряват не заради това, че тя причинява неправда, а затова, че се плашат, да не станат нейни жертви."
—---------------------------------
2. " Полезно е и да се краде, стига само да остане незабелязано."
Въпроси:

1. Кой е основният нравствен проблем, разглеждан във фрагмента?
2. Каква е вашата лична позиция по поставения в текста проблем?
3. Възражения, които може да се представят срещу вашата позиция.
4. Причини поради които вашата позиция е истинна

250 думи.

Споделете, мили хора, какво правят деветокласниците в другите училища по философия. Тук явно идеята е средният успех на класа да не мърда от 3.50.

# 444
Как отчитат резултати, като втория ден на това оценяване беше абсолютен провал. В Испанската няма един завършен тест до край в този ден. Децата са си тръгнали и отказаха резервната дата.

# 445
Браво на децата!
Нали тук някой пишеше, че организационно всичко щяло да бъде наред. Училището всичко било направило да няма проблеми.
Моята девойка беше извадила късмет на работи на компютър без бдс клавиатура. Никога преди това не беше ползвала фонетика и шльокавица при писане.  Е, шанс.
Прасунчо, аз философия съм учила като модул едва в университета. Този предмет никак не го разбирам като част от хорариума преди втори гимназиален етап. Единственото ми включване беше миналата година, когато за домашна работа имаха да гледат два филма. "Матрицата" го бяхме гледали. Издирвах "Добрият Уил Хънтинг". Аз не съм надарена нито с методологически, нито с прилични педагогически умения и от първи клас съм аут от учебната подготовка. През 2020 единствено като спаринг участик се включвах заради състезанието по математика.

# 446
  • Немция
Моите деца (ученици в Германия) имат философия/католическа/протестантска религия по избор от 5 клас и е задължителен предмет до края на училищния им период.
Помага да анализират концепции, дефиниции, аргументи и проблеми.
Но доколкото съм в час с материята им, тъй като предметът на този етап е предимно устен и е на ниво дискусии в клас, се обсъжда и разсъждава с прости думи. Обсъждат често теми от ежедневието- от всякакъв вид.
Класът на малкото ми дете последно гледали филм по философия.

Показаното от Прасунчо е поднесено прекалено сложно.

# 447
Рони, и моята девойка имаше същия проблем - липса на БДС. Така че се е наложило да копира и пейства необходимите символи от самите задачи.
А във връзка с философията - съгласна съм с Бибит, че има добра идея. Полезно е да се подпомогне развитието на мисленето, дискусиите по философски въпроси... Но това трябва да стимулира и да буди интерес, а поставянето на оценки определено не помага. Личното ми мнение е, че по предметите ФВС, Музика, Изобр. Изкуство и Философия трябва учениците да бъдат на зачот. Тези предмети е добре да ги има и да служат за разширяване на хоризонтите. Но оценки за нормативите, или пък за знанията за фолклорни области или разни течения и стилове... Абе, разбрахте ме
Задачата, описана от прасунчо, е страхотна, ама вместо да събуди интересни дискусии, носи само фрустрация. Твърде трудна е. Излишно.
При цялото това излишно натоварване, какво се чудят на резултатите. Програмата по-скоро отказва деца и родители, отколкото да ги окуражава да напредват. Окуражава ги да измислят хитринки.
Но ей-къде е ваканцията. Да ни е весела и щастлива Heart Eyes Gift Heart Nature Snowman

# 448
  • Немция
Музика, изобразително изкуство, спорт, философия са важни за следване на някои специалности, не може да са само зачот.
При моите деца музика или изобразително изкуство може да бъдат отписани в горния курс (11-13 клас)- философията/религията обаче не, счита се важно за развитието на мисленето на личността.

# 449
Мда, у дома дойде същото домашно, чака се последния момент в неделя вечер да се напише /препише нещо от чата - съответно и оценката ще е съответстваща, обаче изобщо не го интересува. Пълен бойкот и игнор на часовете по Философия. Иначе си поръча Държавата на Платон от Озон да я чете през ваканцията, но посмъртно нямало да сподели с госпожата, че знае нещо по въпроса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт