Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 422
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
От няколко години следя успеваемостта на ДЗИ БЕЛ по училища. Има училища в които средния успех на матурата е 2.00. Това е ужасно! Означава, че в цялото училище реално към 24.05 няма нито един ученик, който ще получи  диплома за завършено средно образование. Ако въведат ДЗИ по Мат. Картинката ще стане още по-грозна! Много повече училища ще са без завършващи средно образование. А за какво ще получават средства от държавния бюджет училищата е въпроса, след като успеваемостта на учениците ще бъде и ще става още по-ниска.

# 526
То още след 7-ми клас е грозната картинката в някои училища - среден успех под 3.00 и на двете матури. Постоянното улесняване на изпитните формати и отпадането на материал от учебните програми не подобрява никак положението. Липсата на единни и ясни критерии за покрити знания и умения, които да съответстват на дадена оценка, позволява да отглеждаме неграмотна маса по училищата, но си завършват, с добър успех при това.

# 527
  • Някъде там...
Не виждам смисъл и аз от задължителна матура по математика. Като знам какво е масовото ниво в 7 клас, представям си успеваемостта в 12... Още уроци и вложени средства за матура, която вероятно няма да трябва за кандидатстване.
При нас оформиха срока. Има и приятни изненади, и разочарование. Втория срок повече. Simple Smile

# 528
Има ли някой друг като нас, без програма за четвъртък и нататък?...

# 529
При нас програма за втори срок има отпреди месец Simple Smile
По едно време в старото училище бяхме всеки срок 3-4 дни с програма ден за ден, а после поне по две седмици с "временна програма"...

# 530
  • София
При нас днес се появи в Школо. Не губете надежда. Simple Smile

# 531
  • ВАРНА
Е, как да няма Simple Smile
Оправдавам ги нашите само с факта, че четвъртък и петък във Варна са  ваканция. Има време до неделя да се появи програмата. Вкъщи отдавна сме им свикнали вече на мг-то  Simple Smile

# 532
Е, как да няма Simple Smile
Оправдавам ги нашите само с факта, че четвъртък и петък във Варна са  ваканция. Има време до неделя да се появи програмата. Вкъщи отдавна сме им свикнали вече на мг-то  Simple Smile
То само МГ-то да беше Blush
И нашето няма, но все пак има време до понеделник.

# 533
Значи не сме единствените "отличници" Smiley Ама нашите все пак трябва да се явят в четвъртък, та не знам как я мислят от училището.

# 534
  • ВАРНА
Значи не сме единствените "отличници" Smiley Ама нашите все пак трябва да се явят в четвъртък, та не знам как я мислят от училището.
Имат цяяяяяла сряда  Simple Smile шИ додИ програмата  Simple Smile
Само във Варна ли кметът пусна четвъртък и петък ваканция?

# 535
😀
С тази дълга ваканция ще забравят какво са учили първия срок и са решили да им оставят време за адаптация.

# 536
  • Някъде там...
При нас програма за втори срок има отпреди месец Simple Smile
По едно време в старото училище бяхме всеки срок 3-4 дни с програма ден за ден, а после поне по две седмици с "временна програма"...

В старото училище ни държаха в напрежение до последно. Много се дразнех като трябваше да планирам допълнителните дейности.
Тук определено ни разглезиха, около месец предварително ни дават програмата за всеки срок.

# 537
Класната е пратила програмата на децата, няма я в школо и в групата на класа също я няма. Но важното е, че учениците я имат. Почти същата е като първи срок, има един час физика повече за сметка на музиката.

# 538
Има я в Школо, класната също им я е изпратила.

# 539
  • ВАРНА
Привет, банда Simple Smile Надявам се всички сте здрави и във форма.
Стискам палци на математическите олимпийци утре Flowers Four Leaf Clover

Тази детайлна справка като рецептата за кока-кола ли я крият -
https://www.dnevnik.bg/obrazovanie/2025/02/07/4739165_prirodnite … e556436accccf6e0/
Някой откри ли я? Всъщност, младежите ви знаят ли си резултатите? Тъмна Индия е при нас. Никой нищо не казва.

Общи условия

Активация на акаунт