Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 468
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
В класа на моето си знаят на кого ще подаряват. Приели са си някакъв разумен бюджет, в който може да има някакъв избор. Посочват си ориентировъчни желания за улеснение - книги, фенски артикули, а и интересите помежду си вече си ги знаят.  И като стана въпрос за телефони, преди няколко години поръчвах затвор за телефон, защото за получаващ подаръка се беше паднала най-добрата приятелка. Като на шега - подаръкът се получи от същата моя любимка. Беше отпечатала върху тениска своя рисунка.

Нямате представа какво облекчение е за мен, че въобще не съм чувала тези популярни групи. Последно помня модата по омазаните корейчета, която също ни подмина.   

# 406
  • София
Добро утро Simple Smile нашият клас ще събират 1-2 лв. за украса имат някаква инициатива тип състезание за най-добре украсена стая. Миналата година разменяха подаръци, за тази нямам представа дали ще се организират, защото сме и с нова класна.
Тази седмица имахме родителска среща тип "кабинетна" обикаляш по стаите да търсиш предпоавателите. Като цяло останах с впечатлението, че на който му е интересно и има желание да научи езика или друго се старае, останалите се стараят да не пречат. Лошото е че според учителите това е само 1/3 от класа..... за съжаление и на мен това ми прави впечатление...

# 407
  • Немция
При моите деца ограничението за коледен подарък между съученици е 10 евро.
Но при големия тази година още не са се организирали, въпреки че са със същата класна, странно. Thinking

Иначе се е случвало всеки да напише по 3 малки желания на лист и по него лесно се ориентираш. Не е всяка година така обаче.

Нормално е не всеки ученик да е старателен, ученолюбив, амбициозен. Момичетата обикновено са по-старателните ученички, средностатистически.
Общо взето, ми се струва в реда на нещата една трета от класа да е с по-високи резултати.

# 408
  • ВАРНА
Бибит, казваш момичетата били по-старателни Simple Smile
Емнайсе контролни днес. Едното е по география. Снощи водим следния разговор -
- Мамо, няма да преговарям. Много ме мързи и ми се спи. Нали по-важно е да сме живи и здрави?
- Да, дете мое, по-важно е да сме здрави. Легни и се наспи.
- На въпросите, на които не знам отговора, ще напиша "Майкъл Скофилд" (подкарала е сериала Prison break).
- Пиши, дете мое, допринеси за доброто насторение на учителката.
Историята помни едно контролно по география в седми клас, на което на 2-3 места вместо отговор беше написала "Госпожо, моля Ви не ми пишете 2" и "ех, това точно не си го спомням" Simple Smile
Чакам с нетърпение този път оценката и реакцията на учителката.

Права си, Бибит, за това, че е съвсем нормално 1/3 от класа да са с по-високи резултати. Но трудно се преглъща това понякога. Много бележкари има, мно-го.

# 409
Моето не е бележкар, а перфекционист... Искрено страда, ако нещо не се е сетила в момента на теста или за някоя "тъпа грешка". Големия ми син беше (май все още е) същия, мъка се мъчат сами себе си... Малкия е "най-важно е да сме живи и здрави" и май по-спокойно си мина учебното време, а сега и студенстването Hands V

# 410
Мдаа, от толкова живот и здраве Школо-то здраво бие в алената гама... И при нас има контролно по география днес и снощи, на едно от влизанията в стаята, го заварих с учебника в ръце. Толкова умилително ми стана / и сбъркано - не е нормално да се радвам, че чете, което и трябва всъщност да прави, а не да е на телефона, компа.../

# 411
  • Немция
Прасунчо, относно сравнение между момичета и момчета става дума за средностатистически данни.
Разбира се, че не всички са еднакви.

Но сравняваме различни системи- при моите ученици бележкарството сякаш не е популярно. Нито има постоянен достъп до устните им оценки (няма електронни дневници или друг тип бележници), нито ги скъсват от тестове и контролни.
Да не споменавам, че повече от един тест на ден не е позволено.
Наскоро имаха общо 2 писмени работи- една планувана класна работа и един неочакван тест в един ден и класната им беше се възмутила за теста, защото не било по правилата.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 11:03 от Бибит

# 412
  • ВАРНА
Аз под "бележкарство" имам предвид нездравословното вманиачаване в това оценката да не е по-различна от 6. Това да се случва на всяка цена и да е водещо. Да не се учи за знания, а вниманието да е фокусирано само върху това да се получи заветната шестица - с преписване, подсказване и прочие.

# 413
  • София
При нас не става въпрос за бележки, а по-скоро, че голямата част от децата нямат интереси в областта която са си избрали след този зор с НВОто, а може просто аз да съм имала грешни очаквания... Wink

# 414
При нас не става въпрос за бележки, а по-скоро, че голямата част от децата нямат интереси в областта която са си избрали след този зор с НВОто, а може просто аз да съм имала грешни очаквания... Wink
В класа на дъщеря ми също е така. Струва ми се, че е много рано това НВО след седми клас, първо повечето от децата, поне тези около нас не са ориентирани още какво искат да учат. Второ, в малките градове избора на профили е силно ограничен, ако се кандидатства след десети клас например( и без това до тогава всички учат почти едно и също), повече деца ще се навият да учат в друг град нещо, което им е интересно. Мисля, че ще бъдат и по-мотивирани да се представят добре на НВО, пубертета ще е попреминал вече. И за мен решението е, частни уроци по това, с което детето реши, че ще кандидатства или преместване преди края на десети клас, ако е възможно. При моята мисля, че ще е частни уроци, тя като цяло сега започна доста да си харесва съучениците и по-голямата част от преподавателите. Проблемът е, че още не може да реши с какво иска да се занимава.

# 415
Явно това е лайф -мотива  Simple Smile
Важното е да сме живи и здрави!

# 416
Като гледам, важното и у нас е да сме живи и здрави Wink , но и да се разбира смисълът на материала, а не да се зубри това, което така или иначе ще го намериш в справочника. Обаче тази философия здраво си противоречи с подхода на поне трима учители тази година, които държат да се назубрят точно тези пет формули и точно тези седем термина, иначе нищо не знаеш, и оценката ти ще бъде от три надолу.

# 417
Ако не си жив и здрав, няма да имаш проблем с даскалото Wink

# 418
Аз пък искам да си похваля гарджето - с минимум усилия докарва прилични резултати Simple Smile Захванал се е допълнително с немски и всяка събота и неделя ходи по 4 часа на курс в Гьоте. Реално има 7-дневна учебна седмица и всеки ден става много рано. Започна да усеща кои предмети му се отдават лесно и учи по тях с удоволствие, като че ли екипът от преподаватели бива, с някои изключения, които се преглъщат. Има интерес към Биология и Химия, прокрадват се някакви идеи за такъв профил, които ние вкъщи колективно се опитваме да разсеем. Ще тропна с крак да запише догодина Английски като трети профил, за да има една лесна матура в 12 клас, пък ако до 11 клас не се е отказал от щурата идея за Медицина - да ходи на уроци и да учи цял живот Simple Smile.
Усеща се вече умора, чакаме празниците и отсега потриваме ръце за дългата ваканция.

# 419
  • Някъде там...
За подаръците - комплект рисуване по номера, Lego Icons - от тях има за около 20 лв. Спортна торбичка тип мешка на спортна марка, футболна топка.
И ние сме далече иначе от манията с концертите.
А повече от бележкарите ме дразнят преписвачите.

Общи условия

Активация на акаунт