Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 411
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Преди малко изпратих и моя младеж на олимпиада, като до сега нямам спомен да сме били следобяд от 14ч Stuck Out Tongue Winking Eye

Бих искала да попитам Вашите деца събират ли се по някакви интереси след училище със съученици? Аз скоро установих, че те нямат активно общуване, само чатове …не ходят на кино, не се събират често, нямат мероприятия от училището извън учебния процес. В потрес съм от тая младеж Anguished Аз че съм основно хоум офис и ми става мъчно за колегите и отивам да се видим, а те …направо се чудя…

Събира се, но и с деца от другите класове. През уикендите повече се вижда с приятелки, които не са от нейното училище. Този уикенд ни разказа играта с два поредни РД вечерно време, като първият беше в някакава парти зала на Цариградско, което от нас си е бая далеч макарда има директни автобуси.

# 571
Някой питаше за олимпиадата по История, това е на сайта на РУО София-град
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82% … b8%d0%b0%d0%b4-6/
и за биологията
https://ruo-sofia-grad.com/%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8% … 1%d1%82%d0%bd-10/

ПП: Това с математиката и химията беше брутално... едната закъснява с началото почти час, съответно другата няма вариант да не закъснее Close Да бяха преместили едната в "междусрочната ваканция", ако чак пък толкова не могат да наместят календара... Поне преместиха децата, които се явяват и на двете, да са в учлището с химията... иначе нямаше да имат никакъв шанс да се придвижат с това по-късно начало... Химиците са брутално ощетени с това дълго чакане. Бяха в училището към 13:15, започнали са след 15ч. Съученик на дъщеря ми е в бил в училището към 8ч, тръгнал си е след 19 Head Band

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 15:59 от peneva_a

# 572
Благодаря и на теб! Аз бях една от питащите.
Явно РУО тази година са подходили с особено чувство за хумор към олимпиадите. Двете групи деветокласници са в Св. Троица и в Борово. Пътуването до въпросните училища за част от децата ще е отделна дисциплина. Остава само някакви точки да им дадат като стигнат.

# 573
Онзи ден математиката е започнала само с 10 минути закъснение. В 14 са си били по местата след междинното разтъпкване (успели са да излязат за по глътка свеж въздух). Всъщност е  имало е технически проблем преди химията. Това е според хора в две от стаите. Хубавото ... Не, просто е прекрасното, на другия ден няколко човека от съботянците са били на информатика и след това на лингвистика.
Моята е интернет общуващите само в краен случай. 2020 я направи търсеща жив контакт. То и причината да тръгне на олимпиади си имаше не само състезателна подбуда. Нещо, което не е онлайн. Сред реални хора.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 18:27 от рони

# 574
Не знам какво е било в другите стаи, но със сигурност за започнали след 15ч... Писала ми е, докато аз шофирах, оттам знам часа на започване и че се прибра след 19:15 (живеем на 5мин от училището), не са ги подканили да си тръгват, не са си приближили 4те часа, за да им напомнят... Не е имала сили да изчака другите от класа, че да обсъдят какво и как
Скрит текст:
от чата с дъщеря ми...По навик си държи телефона в "самолетен режим" в училище.

Интернет общуването го ползва за "договаряне" на живи срещи и за уточнения по домашни в групата на класа.

# 575
И моето вчера търча на две олимпиади в две различни училища.
На 22.02 трябва пак да е така, но каза, че повече няма да си го причини и ще отиде само на олимпиадата по английски.
Голямо недомислие е с тези дати.

# 576
7 минути закъснение при математиката и според чата. От 14 до 15 и нещо са си чакали темите. На моето активност между предната вечер и 19:15 нямаше.

# 577
  • Някъде там...
За някои деца може да няма значение как се случва общуването, макар че като цяло не съм съгласна с твърдението. При нас вреда има и то голяма. Виждам какъв положителен ефект има реалното общуване, когато се случва. И до какво води затварянето и изолацията. Включително какви са дългосрочните последствия при детето, което беше изолирано в сравнение с другото, което си имаше своите ангажименти навън.

И английският е на 22, но още няма нищо. Миналата година са се смилили да пуснат информацията 3 дни преди датата...

# 578
Социална е много моята девойка. Постоянно има планове да се види с някого и все не и достига времето за всичко. Има нови приятели и от класа, и от випуска, и от школата по английски. Успява да намери време и за приятелите от стария клас.Има и няколко момчета в групичката, но по-често си излизат само момичетата.
Финансово ми идва в повече, защото вечно е канена на нечии рожден ден или имен ден, но всъщност оценявам това да имам дете, което лесно си намира компания и тема за разговор,и препочита да е навън с приятели.
Хиляда пъти по-смотана и затворена бях от нея.

# 579
7 минути закъснение при математиката и според чата. От 14 до 15 и нещо са си чакали темите. На моето активност между предната вечер и 19:15 нямаше.
Аз ли не мога са смятам нещо или някакво заяждане се долавя?
Скрит текст:
Детето, което е било на математика е казало, че са почнали с 45мин по-късно... Не в 9, а в 9:45... Това, че е излязло в 13:37 (според чата), не значи, че е закъсняло началото със 7мин... Не си е стоял 4те часа, а е излязъл е да хапне нещо за минутки... преди да започне следващата.
Трябваше да влязат 13:15 до 13:30, за да започнат в 14ч, очевидно след 15ч все още не са били започнали...
Има деца, които почти 12ч са били в училище и то се предполага с висока концентрация на мисълта и без време за нормална почивка и хранене на обяд Hands V

# 580
Аз ли не мога са смятам нещо или някакво заяждане се долавя?
Скрит текст:
Детето, което е било на математика е казало, че са почнали с 45мин по-късно... Не в 9, а в 9:45... Това, че е излязло в 13:37 (според чата), не значи, че е закъсняло началото със 7мин... Не си е стоял 4те часа, а е излязъл е да хапне нещо за минутки... преди да започне следващата.
Трябваше да влязат 13:15 до 13:30, за да започнат в 14ч, очевидно след 15ч все още не са били започнали...
Има деца, които почти 12ч са били в училище и то се предполага с висока концентрация на мисълта и без време за нормална почивка и хранене на обяд Hands V
Няма как да се заяждам за нещо, което лично мен ме вбесява. Моето също беше в 12 часов маратон, както и племенницата ми, както много съученици на моето дете. Нямам представа защо за едни първата олимпиада е започнала в 9:10 раздаването на темата, а за други - половин час след това (съученикът на твоето дете). По регламент времетраенето е 4 часа и половина. Излезли са за малко отпред с нейна съученичка също на целодневен олимпийски живот за глътка въздух и бързо хранене. (Дори предния ден питах къде може да си хапне храната от вкъщи без да се нарушат правилата на училището домакин.) Видяла се е и с две съученички от началното училище, които са участвали на химията. После са си заели местата и са чакали час да донесат темата по химия. Знаех за забавянето от тук и от две майки на осмокласници. Заяждане пак казвам, че няма.

# 581
Социална е много моята девойка. Постоянно има планове да се види с някого и все не и достига времето за всичко. Има нови приятели и от класа, и от випуска, и от школата по английски. Успява да намери време и за приятелите от стария клас.Има и няколко момчета в групичката, но по-често си излизат само момичетата.
Финансово ми идва в повече, защото вечно е канена на нечии рожден ден или имен ден, но всъщност оценявам това да имам дете, което лесно си намира компания и тема за разговор,и препочита да е навън с приятели.
Хиляда пъти по-смотана и затворена бях от нея.

Все едно чета за моята дъщеря.

# 582
Дъщерята днес е на интервю, та да помоля за едни стиснати палци❤❤❤. Бях писала, че реши да кандидатства за една менторска програма с платен стаж, но тя е за по-горните класове. В последния момент си подаде документите и на графата клас е писала в скоби, че е наясно , че е по-малка, но до лятото ще е навършила 16 и ще може да работи законно. Още на другата сутрин са ѝ се обадили за интервю и вчера летеше в облаците от вълнение. Че и супер намахана на всичкато отгоре. Като теми за работа с ментора писала работа с данни, анализ на информация и cyber security. Викам ѝ да го кара малко по-скромно, обаче тя е решила направо в дълбокото да скача. Един ден писа мотивационните писма, за класна по БЕЛ не съм я виждала да се готви така. Опитвам се да я приземявам, но тя каза, че  е наясно с възможните откази и сега иска да си изживее щастието от първото интервю в живота.
Та, колкото и невъзможно да изглежда, ще помоля за малко положителна енергия.

# 583
Успех. Дано да я изберат и да остане доволна от работата.

# 584
  • Немция
Успех на дъщерята!
Да я одобрят и да остане доволна от стажа!

Общи условия

Активация на акаунт