Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 406
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Успех на детето! И да не знае нещо, сега ѝ е времето да се учи. Щом ѝ се занимава с това. Аз ако съм на организаторите, ще взема най-запалените, пък каквото не знаят, че го научат.

# 586
  • София
Здравейте, от училище отново ни искат удостоверение от банката за сметка с цел получаване на стипендия, макар че предоставихме такова предния срок и няма промяна в сметката. Знаете ли дали мога аз като родител да взема такова удостоверение без присъствието на тийнейджърката?

# 587
Здравейте, от училище отново ни искат удостоверение от банката за сметка с цел получаване на стипендия, макар че предоставихме такова предния срок и няма промяна в сметката. Знаете ли дали мога аз като родител да взема такова удостоверение без присъствието на тийнейджърката?

Детето няма ли онлайн достъп?
Moето от там си вади тези удостоверения.
С Уникредит сметка и карта е.

# 588
  • София
Няма онлайн банкиране, в ОББ й е сметката.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 13:49 от Zeta

# 589
  • София
ОББ мисля пуснаха онлайн за тийнове вече. Би следвало удостоверение за номер на сметката да дадат на родител от всеки клон. Става бързо и е безплатно.

# 590
  • Някъде там...
Успех на детето! Чудесно е, че знае какво иска и подхожда с такъв ентусиазъм и увереност.

# 591
  • ВАРНА
Bibibon, стискам и аз палци и само хубави новини да има покрай това борбено момиче!

Такъв екшън е при мен покрай работата ми и тази първа семица от срока изобщо не разбрах кога мина. Ангажирана съм с воденето на обяд. Тотална промяна на режима и седмичния график. Още една седмица като се извърти и ще сме на релси и аз, и дъщеря ми.
Предстоят контролни по няколко предмета на доста голям обем материал. По биология ми съобщи контролно на 42 урока. Да, правилно четете Simple Smile 42 Simple Smile По география и история и там едни обеми едно нещо. Уча дъщеря ми да го приема като опит, който трупа и да се учи да учи. Оценките по разказвателните предмети не са ѝ таргет.
Вчера една бърза род.среща във връзка с предстоящата през априлската ваканция екскурзия до Италия.
Пак вчера, покрай една валентинка, преминаване през целия спектър от емоции и добър финал. Надявам се да продължат да си коват приятелството, защото са разкошни и двамата.

# 592
Бибибон, има ли вече резултат? Какъвто и да е всъщност, така се прави. Браво на девойката!

Аз се бях объркала някак. Мислех си, че като мине в първа смяна и ще се виждаме с ученичката. Няма такова нещо. На вечеря и това е.

# 593
Момичета, много ви благодаря за невероятната подкрепа! Интервюто е минало чудесно, но ще се обадят допълнително. Интервюиращият е бил безкрайно мил и много подробно са обсъждали проекта. Склонни са да направят компромис с възрастта, защото точно за стажа ще има навършени години. От друга страна, се оказа, че немският ѝ дава допълнителни точки и няма много кандидати с комбинацията информатика/немски. Сега остава да чакаме.
Прасунчо, важното е, че финалът е добър!

# 594
  • Някъде там...
Някой чакаше информация за олимпиадата по АЕ. На сайта на 2 АЕГ са качили информация:
СПГЕ „Джон Атанасов“,  район Изгрев, ул. „Райко Алексиев“ № 48, за учениците от втора състезателна група (IХ клас) от всички училища, без Първа АЕГ . Учениците от IX клас на Първа АЕГ са разпределени във Втора АЕГ „Томас Джеферсън“, ж.к. Стрелбище, ул. „Траянова врата“ № 26.

# 595
Има ли училища, избрани за участие в PISA? Училището на госпожицата  е едно от избраните и около 1/5 от випуска ще участва на случаен принцип в периода 25.03.-27.03.2025 в изследването. Щяло да има и някаква част от учениците, която ще участва в тестване на чужд език (около 1/5 от случайно избраните, отново на случаен принцип и от тях щяло да има част на говорене). Резултатите няма да се оповостяват след това.

# 596
Не се е чуло при нас за подобно нещо.

# 597
  • София
Изобщо не сме чули нито за резултатите от предишното тестване, нито за предстоящи тестове.

# 598
Има ли училища, избрани за участие в PISA? Училището на госпожицата  е едно от избраните и около 1/5 от випуска ще участва на случаен принцип в периода 25.03.-27.03.2025 в изследването. Щяло да има и някаква част от учениците, която ще участва в тестване на чужд език (около 1/5 от случайно избраните, отново на случаен принцип и от тях щяло да има част на говорене). Резултатите няма да се оповостяват след това.
Да, нашето 12 СУ "Цар Иван Асен II" е  сред 100 те избрани училища в България.
Не разбрах кога ще е избора на участници. Пуснали са линк към сайта www.pisa.bg. Пише, че е създаден специално за подготовка за PISA.
Надявам се децата, които ще имат интерес да решават задачи там да имат късмета и да се явят.  Simple Smile

# 599
  • София
Отнема 3 минути - анкета за задължително религиозно образование в училище. На Асоциация Родители (добър източник на информация и подкрепа).

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=940598948188363&id=100067148003939

Директен линк към анкетата

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecfF5FQf94X99BJrFWZe1X … yEjGb7NSZ_YMsb8pA

Общи условия

Активация на акаунт