Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 404
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Отнема 3 минути - анкета за задължително религиозно образование в училище. На Асоциация Родители (добър източник на информация и подкрепа).

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=940598948188363&id=100067148003939

Директен линк към анкетата

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecfF5FQf94X99BJrFWZe1X … yEjGb7NSZ_YMsb8pA
Благодаря, зелено човече! Радвам се, че някой повдига въпроса. Не искам да дразня никого, затова спирам дотук Close

# 601
  • ВАРНА
След като има опит да се посегне на светското образование, не виждам вече абсолютно никакъв смисъл да настоявам дъщеря ми да учи и да се реализира в милата ни родина. През изминалия месец се наслушах на такъв милиционерски произвол в една от гимназиите в града, че всичко започна да ми идва в повече.

Срокът стартира с едни петици по всички фронтове. Светна явно лампата и недоволството е налице.
Имаме билети за театър за другия петък. Надявам се со кротце и со благо да я пуснат девойката от последните два часа. В противен случай оставям отсъствията неизвинени.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 08:01 от прасунчо

# 602
  • София
Пуснете си домашни причини, за подобни ситуации ги дадоха тия дни.

# 603
Да изгърмят цял ден заради 2ч...? Ако не получават детски, бих ги прежалила като неизвинени.

# 604
  • Пловдив
На мен ми е интересно това "пускане" как си го представяте? Без основателна причина (подкрепена с документ, бележка...) учител да поеме отговорност за ученика за времето му извън училище, когато трябва да е в училище?
Ама уж ред и дисциплина искаме, после "няма да хабя цял ден за 2ч".
Ама 15 дена ще си ги изхабим задължително, да не сме валад...

# 605
детските се спират при над 5 неизвинени на месец, голям праз от 2 Simple Smile

# 606
  • ВАРНА
детските се спират при над 5 неизвинени на месец, голям праз от 2 Simple Smile
Нямам какво да ми спрат, но да не прекаляваме се пак Simple Smile

# 607
  • Някъде там...
Аз съм пускала бележка за 2 учебни часа от онези 15 дни. Така или иначе обикновено ми остават.

# 608
Административно, на ниво училище трябва да си напишат отсъствията след като детето не е в час. По моите разбирания е в реда на нещата дори и при страничен ангажимент - курс, да се информира при отсъствие.   
Първия срок бях набелязала представления за гледане, но втората смяна и дните от седмицата бяха много куци.
А в тази толкова религиозна държава, в която населението бърка Господ с дядо Коледа, не знам кой точно може да предодава толкова сериозен предмет, че и да развие някаква програма, по която да се изучава. Аз и предметът История вече не знам заради какво точно се учи. А догодина с тези 3-4 часа седмично по програма, съвсем.

# 609
Привет,
Някой дали може да се включи с препоръки за добър детски споретен лагер в Гърция или някой сърф лагер на нашето море? Моята девойка с няколко приятелки се пазарят да ги пуснем сами на море тази година.На мен ми се струва рано все още такова доверие да гласувам и искам да предложа морски лагер като алтернатива.

# 610
Привет,
Някой дали може да се включи с препоръки за добър детски споретен лагер в Гърция или някой сърф лагер на нашето море? Моята девойка с няколко приятелки се пазарят да ги пуснем сами на море тази година.На мен ми се струва рано все още такова доверие да гласувам и искам да предложа морски лагер като алтернатива.

Привет, ние сме изпращали две години децата с Early Riders на сърф лагер на Лимнос. Доволни сме и децата също.

# 611
Категорично НЕ препоръчвам Early Riders. Миналата година се опитах да запиша дъщеря ни за конкретен период, който беше единствен възможен за графика ни през това лято. Обадихме се на единият от организаторите, който познавахме и поради факта, че за няколко дни се занимаваше да дава уроци по кайт на дъщеря ни. Обадихме се много преди да обявят датите, като той поне 5-6 пъти в отделни разговори и писмено по вайбър ни увери, че е блокирал място. Чакаха за да се обяви дали ще има лятна линия за полети от София до Лимнос. Или пак ще е с фериботи придвиждването.
В момента, в който обявиха датите, аз профилактично пак се обадих за да получа информация как да платя. Този човек буквално ни излъга, че е станала грешка и места за конкретния период няма. И каза, че той вече не се занимава със записванията, а неговата колежка. Звъннах и на колежката. Тя каза, че изобщо не знае нищо за казуса, т.е. въпросният индивид не е запазил изобщо място и през цялото време ни е лъгал, незнайно по каква причина. И че местата за конкрентия период са свършили. Дъщеря ни беше крайно разочарована, защото знаеше, че е сигурно.

Честно казано, след тази случка много внимателно размислих на какви хора щях да поверя отговорността за детето ми. При това за относително рискови занимания по кайт. Пълна безотговорност и даже бих използвала думата "измама".
Иначе и от познати, а и в интернет имам много положителни отзиви за тях. Личният ми опит е този.

Моята миналата година ходи на езиков лагер във Валенсия.  Сутрин са на испански, а след обяд имат спортни занимания по избор. Тя беше избрала водни спортове. Не е нещо кой знае колко сериозно. Просто ги водят на плажа и им дават дъски, канута и т.н. Нямат целенасочени уроци. Беше доволна.

# 612
Здравейте, извинявам се ,че нахлувам в темата . Та какъв е моят проблем .Дъщеря ми въобще не се чувства добре в новото училище и в новия клас . От ден на ден става все по- зле.Започна цялото това нещо да й се отразява не само на на психиката ,а и на здравето. Какво да правя? Познавате ли някой ,чието дете се е преместило на друго място в средата на втори срок на 8 ми клас? И как да стане това при положение , че никъде няма свободни места? В началото си казвах ,че всичко ще отмине , но явно не съм била права. Благодаря на този , който ме е изчел. Ей на споделих

# 613
GRЕEN, става въпрос за дете в 8-ми клас, така ли?
Аз винаги съм била на мнение, че ако детето не се чувста комфортно в класа, трябва да се премести. Изобщо не е толкова голяма драма местенето, в нашето училище не е спряло вече втора година - няколко деца имаме дошли от други градове, други - заминали в чужбина, гледам и че непрекъснато обявяват някакви свободни места по другите училища. Децата се адаптират чудесно, без значение кога и по каква причина са дошли.
Трябва да се говори лично с директорите в желаните училища, независимо дали имат обявени места или не, и ще се намери решение. Пък и дори да се наложи да се направи компромис с училището, няма по-важно от психичното здраве на детето. Този тип проблеми в тази възраст не трябва да се подценяват, още повече, че обикновено родителят вижда само една малка част от ситуацията и преживяванията на детето.

# 614
  • ВАРНА
GRЕEN, съжалявам да прочета това Cry
Споделям моя опит. Дъщеря ми не е изобщо щастлива от групата клас, в която попадна миналата година. Нивото е адски ниско по всички параграфи. Две момчета са ѝ опората и оазиса в класа. От другите класове има дружки и това я крепи. На няколко пъти бях на ръба да смени не училище, ами град. След разговори с колеги педагози и психолози, ситуацията се дедраматизира и установихме, че проблем всъщност няма. Предполага се, че съучениците ѝ скоро ще пораснат и ще се сетят защо са в това училище.
С две думи - аз съм на мнение, че ако едно дете не се чувства добре, трябва да се открие причината за това и да се действа в зависимост от нея. И единствената цел да е здравето на детето.

Общи условия

Активация на акаунт