Заместител на магнерот?

• 2 326
  • 9
  •   1
Отговори
  • Варна
Здравейте,интересува ме има ли алтернатива на Магнерота, която да не е с такива нефилмирани тебеширени таблетки, ужасно трудни са ми за поглъщане дори и на половина? Пия 3х2 и просто ми идва прекалено. Магнерич - какви са таблетките? Или ако има нещо друго със същата доза магнезий...
Благодаря

# 1
Питайте Аг за магнезиев диаспорал - на сашета са, разтварят се, но са с различна концентрация и нека той/тя Ви каже подходящата за Вас

# 2
Здравейте,интересува ме има ли алтернатива на Магнерота, която да не е с такива нефилмирани тебеширени таблетки, ужасно трудни са ми за поглъщане дори и на половина? Пия 3х2 и просто ми идва прекалено. Магнерич - какви са таблетките? Или ако има нещо друго със същата доза магнезий...
Благодаря
И аз не мога да ги пия тези.
Взех си магнезиев цитрат на NOW. Магнезият в него дори е повече.
Магнерот, ако погледнете опаковката, има много малко активно вещество. Изобщо не е 250, както го дават по реклама.

# 3
  • София
Диспорал най-добре. И магнезият е повече и е вкусен. Масово се предписва магнерот, а ако се сравнят количествата активно вещество, оле мале. Дори моята АГ, която иначе много чете и знае, не ѝ беше правило впечатление, а аз имах контракции от много рано.

# 4
И на мен ми беше изписан магнерот, но пиех диаспорал.

# 5
Магнерот съдържа магнезиев оротат дихидрат.
Диспорал на сашета, което предлагате, е магнезиев цитат, малко по-различно е, нищо че пак е магнезий. И е отвратително на вкус за мен - все едно ядеш смлян тебешир. На таблетка е по-приемливо.

Преди 20г нямаше голям избор на магнезии, изписваха се масово Магнерот (и аз го пиех), Магнерич и Магне Б6. Попитай си доктора за някое от тези двете.

# 6
  • София
Различно е “носещото” вещество, но наистина в Магнерот чистия магнезий в много малко, а препоръките за бременни (дори и без контракции) са за повече магнезий (ако не бъркам 400мг).
Ето за сравнение от листовките:
Магнерот
Скрит текст:
Какво съдържа магнерот

Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий.

Още за МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA (MAGNEROT tablets 500 mg * 100), цена и информация от Framar.bg:
Диаспорал
Скрит текст:
Какво съдържа Магнезиев Диаспорал 300
Активното вещество е: магнезиев цитрат.
Едно саше (5 g) съдържа: магнезиев цитрат 1830 mg (16.2% Mg).
Съдържание на магнезий: 295.7 mg = 12 ммол = 24 mEq.

Още за МАГНЕЗИУМ ДИАСПОРАЛ саше 300 мг * 20 (MAGNESIUM DIASPORAL sachets 300 mg * 20), цена и информация от Framar.bg:
Магнерич
Скрит текст:
Активно вещество: магнезиев DL-аспартат тетрахидрат. Всяка таблетка съдържа 500 mg магнезиев DL-аспартат тетрахидрат, еквивалентно на 34 mg (1,4 mmol) магнезий.

Още за МАГНЕРИЧ таблетки 500 мг * 30 ТЕВА (MAGNERICH tablets 500 mg * 30 TEVA), цена и информация от Framar.bg:
Магне б6 (за него дори няма изчислено чистото вещество)
Скрит текст:
Какво съдържа МАГНЕ B6

Активните вещества са:
Магнезиев лактат дихидрат (Magnesium lactate dihydrate) - 470 mg
Пиридоксинов хидрохлорид - витамин В6 (Pyridoxine hydrochloride- Vitamine В6) - 5 mg

Още за МАГНЕ B6 таблетки * 60 САНОФИ (MAGNE B6 tablets * 60), цена и информация от Framar.bg:

# 7
Каква трябва да е концентрацията лекар трябва да определи. За бременни против контракции не бих си правила експерименти да подменям лекарства, дори и за магнезий да е.
На мен тия сашета ми предизвикват сърцебиене. Няма да е добре, ако на бременна й се появи такова нещо...

# 8
  • Варна
Благодаря на всички за отговорите😊 Говорих с АГ, препоръча ми 2 х1 Диаспорал

# 9
Каква трябва да е концентрацията лекар трябва да определи. За бременни против контракции не бих си правила експерименти да подменям лекарства, дори и за магнезий да е.
На мен тия сашета ми предизвикват сърцебиене. Няма да е добре, ако на бременна й се появи такова нещо...
здравей а на хапчета магнерот може ли да ускори пулсът

Общи условия

Активация на акаунт