9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 51 387
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
4 по ФВС не е драма. Крайната оценка не се формира само от нормативи. Всеки нормален учител знае, че нормативите са безумни и дават на децата възможност да си изкарат добри оценки. За мен по-големият проблем е, че ги натоварва много и то рязко и вероятността за контузии е много голяма. А и не е редно. Но ще му дам шанс и ще изчакам до родителската среща преди да си отворя устата.

Момичета, защо не говорите с класните ръководители и ръководството за учителя по математика? Децата идват с много добра подготовка след НВО и сигурно искат да запазят нивото. Казвам го като човек, който проспа един такъв учител и детето ми в края на 12 клас беше с ниво на математика 7ми.

# 106
  • София
ети, вярно Smile. Тя поне не праскаше двойки на кило, или поне аз не съм разбрала. Надежда за ефект от разговори отдавна съм загубила.
Бърди, и дъщерята учи с брат си. Както мислех, че ще си спестя "уча се" тази година, май ще продължавам абонамента. За учителя по физическо ще замълча, на лицевите опори тази седмица, очаквам двойка.
Като равносметка до момента мога да се похваля от прекрасен учител по френски. И дотук с хвалбите Innocent

# 107
  • София
Бърди, и дъщерята учи с брат си. Както мислех, че ще си спестя "уча се" тази година, май ще продължавам абонамента.

Хаха, буквално същото казвах и аз Simple Smile Лятото трябваше да спра абонамента, защото реших, че не трябва и то ми го продължи автоматично до август догодина и как се ядосвах! А вчера колко се радвах, че го има, защото там хубаво е обяснено.

За оценки аз не се впрягам, честно казано, особено пък 4ки по физическо. За дипломата накрая май само 11 и 12 клас се взимаха? Каквото щат да пишат сега Simple Smile

# 108
  • София
за оценките по ФВС не ви съветвам да тънете в розова мъгла.

ще си праскат четворките и в дипломата за завършено средно образование и хич няма да им пука. никакъв шанс не дават "да изкараш по-високи оценки", ако не си правиш нещата по норматив - независимо дали хоро, коремни преси или скок дължина.

и не се трогват от разговори и ходатайства.

# 109
  • София
В дипломата от кой клас нататък оценките влизат? Четох някъде, че в 11 и 12?

# 110
Здравейте! Някой има ли наблюдение кои са най- желаните профили в гимназията след 10 клас? Какво се случва , ако не останат бройки за история и български примерно? Може ли да принудят детето да учи химия и биология( примерите са случайни)?
Ако ги класират по успех да поясня.

# 111
В дипломата от кой клас нататък оценките влизат? Четох някъде, че в 11 и 12?
Да, така е от 11 и 12 клас

# 112
Най-желан профил е бел. Пълни 2 групи всяка година с желаещи освен по бел има по мат, ист и ит. През годините по 2 групи е имало и химия, и гео. В нашия набор е така. И философия е една група. Но при нас не се събраха достатъчно желаещи за физика.
Принципно всяко дете пише по 4 желания за профили. Подрежда ги по най-желан. Ако не ти стигне бала за първо и второ желание може да си по първо и трето или първо и четвърто или други комбинации, за които се класираш. В нашия набор не знам за случай някой да учи нещо извън тези си 4 желания.

# 113
Не смятаме да им се молим и затова питах има ли деца,освободени от физическо, и какво се случва с техните оценки.
за оценките по ФВС не ви съветвам да тънете в розова мъгла.

ще си праскат четворките и в дипломата за завършено средно образование и хич няма да им пука. никакъв шанс не дават "да изкараш по-високи оценки", ако не си правиш нещата по норматив - независимо дали хоро, коремни преси или скок дължина.

и не се трогват от разговори и ходатайства.

# 114
Децата, освободени от фвс нямат оценка по фвс, но мисля, че присъствие им се иска. Стоят на пейката и си лафят.

# 115
  • София
Точно така е, освобождават се от ФВС по каналния ред за това, но присъствието в часа е задължително. Минахме, за съжаление, по този ред в през 2021-2022 г.

# 116
  • София
Как се оценява детето, ако е освободено от физическо?

# 117
Maria 007, благодаря за информацията. За съжаление не ми звучи като да е удовлетворено всяко дете, защото реално трето и четвърто желание ги пишеш , защото трябва, а не че са реални желания.

# 118
Как се оценява детето, ако е освободено от физическо?
Никак. Просто няма оценка.
Maria 007, благодаря за информацията. За съжаление не ми звучи като да е удовлетворено всяко дете, защото реално трето и четвърто желание ги пишеш , защото трябва, а не че са реални желания.
Ми няма как да е удовлетворено всяко дете, никъде няма такъв вариант. Правилата са ясни, да си учи, да има високи оценки, особено по предметите, към които има интерес и ще е спокойно за избора си.

# 119
  • София
За съжаление не ми звучи като да е удовлетворено всяко дете, защото реално трето и четвърто желание ги пишеш , защото трябва, а не че са реални желания.

не ви разбирам. какви други реални желания може да има детето извън предлаганите от учебната програма дисциплини? във ФЕГ се предлага за профили целият набор от дисциплини, без ФВС, ИИ и Музика.

Общи условия

Активация на акаунт