9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 48 185
  • 759
  •   1
Отговори
# 690
  • София
А може ли мнение за Велизар Пашов по ФВС, Юлиана Миленкова по Биология , Грозева по География и Надя Велева по Физика.
Всъщност в списъка с преподаватели не фигурира Пашов, явно е нов.
Вероятно Даракчиева е поела 9 класове, защото имаше доста оплаквания срещу Боянова (Шумкова).

# 691
На моя позната детето ходи на уроци по Биология при г-жа Миленкова и каза,че е страхотен преподавател.Дано е така ще видим.Мен ме притеснява учителя по мат,който както каза някой по горе ще бъде и класен на 9б.Мисля,че бях чела не добри отзиви за него.

# 692
  • София
На моя позната детето ходи на уроци по Биология при г-жа Миленкова и каза,че е страхотен преподавател.Дано е така ще видим.Мен ме притеснява учителя по мат,който както каза някой по горе ще бъде и класен на 9б.Мисля,че бях чела не добри отзиви за него.

За втора година ще е при него едната ми дъщеря, а на другата го сменят сега в 9 клас с Тосева. Така и не разбрах на какъв принцип определиха къде да остане и къде да го сменят, но имам някои подозрения.
Та какво да ви кажа за Петър Михайлов...? Имахме доста проблеми през първия срок, оплаквания до директорката, но реално нямахме голям избор, защото на първата родителска среща, когато всички майки го бяха нападнали, се появи г-жа Фиданова - зам.- директор и каза, че ако го изгонят или той сам напусне, ще останем без учител по МАТ.
Дава контролни за по 20 минути с 2 задачи и оценяването в повечето случаи е за 1 решена задача - 4 или 2. Аз лично го попитах, в какви случаи пише 3 или 5, защото няма ясен критерии за оценяване. Шестици пише ако си решил и двете задачи или поне види, че си тръгнал във вярната посока на решение на втората задача например, но не си успял да довършиш. Дава възможност за поправка на оценките, като започва разбира се с 2-ките, но това ако остане време. Голяма драма имахме, но явно учениците свикнаха с него. Проблемът е, че за мен МАТ няма да научат.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 15:23 от Malechka

# 693
Е наистина ли няма някой да каже една добра дума за Шумкова?
Какъв ѝ е проблема?
Наистина не разбирам как деца, които са изкарали по 100 точки на НВО не могат да добутат 4 при нея… От какво не е доволна?

# 694
Е наистина ли няма някой да каже една добра дума за Шумкова?
Какъв ѝ е проблема?
Наистина не разбирам как деца, които са изкарали по 100 точки на НВО не могат да добутат 4 при нея… От какво не е доволна?

# 695
Така описан, Михайлов сякаш ми звучи по-добре от Баларева. Тя дава невъзможно много задачи и колкото и да са подготвени, просто времето не им стига. Беше им казала в очите да не се оплакват, че ако не е тя, няма кой да им преподава. Честно казано, по-добре да нямат учител, от колкото да си губят времето в нейните часове.

# 696
  • София
Ако поне им преподава материала, пак е по-добре от Михайлов. Той буквално нищичко не им преподаваше. Цял раздел преподаваше в рамките на половин час, те изобщо нямаха идея какво учат. Аз на по-трагичен преподавател не съм попадала за толкова години ученици.

# 697
  • София
Много странно, че Даракчиева взима 9 клас, а не осми. Тя изведе нашите 12сници тази година. Определено сте с топ учител! ДЗИ БЕЛ само с две оценки под 4,50. Вихрийски по история беше класен на сина ми последните 2 години - много го харесваха, много. Млад учител! История на френски има голяма вероятност да е Елза Садулова. И тя беше класна, но 9-10 клас. Мненията за нея са полярни. Изключителен професионалист, но мега взискателна и с едно много специфично саркастично чувство. Беше любимка на моя. Виксата (В. Георгиев по ФВС) - пригответе се за много, много хора и много, много нормативи. Странични неща почти няма в часовете му. Това беше най-омразният час във ФЕГ и един от най-недолюбваните учители. По испански моят беше с Данов - само хубави неща мога да кажа за него. Понаучиха и испански. Комбинацията Любенов+Мегали по френски е перфектна. Много ,много завладяващи учители.
Това мога да кажа от имената, които срещнах.

А може ли мнение за Тосева по математика, ако имате впечатления?

Това е любимата учителка. Моят е скаран с математиката, наистина скаран, но заради нея решаваше преди контролни, за да не се излага. Контролните са и хубави, нормални по трудност задачи като за ООП. Всеки си има персонално листче и решава само той неговите си 4 задачи например. По-бавничка е обаче и се случваше да не успеят да вземат целият учебник. Много разбрана и усмихната жена. Мисля, че няма ученик, който да не я харесва.
Грозева по география е готина. Миленкова и Велева и те са му преподавали, но не бяха от харесваните учители. Най-добрият учител по биология във ФЕГ е Донка Николова. Тя обаче обикновено поема заедно с М. Шопова профил биология-химия. Топ профил за тези, които го избират. Труден, но наистина със страхотен екип преподаватели. Другото много силно във ФЕГ е катедрата им по история. Всички историци са много, много добри като професионалисти. Вече като характери всеки си има своите специфики.

# 698
А за какво са им добри историци,като вече никъде не се държи кандидатстудентски изпит по история или бъркам?

# 699
  • София
Nelika, според моето дете Баларева е по-добре, защото от това, което знае от приятели от други класове, Михайлов нищо не преподава. Баларева поне преподаваше. Честно казано, искаше ми се все още да не знам, че той ги поема. Щях да спя спокойно поне до понеделник. Толкова пъти съм благодарила миналата година, че не сме при него.... не разбирам защо му дават още паралелки, вместо да го махнат.

# 700
А за какво са им добри историци,като вече никъде не се държи кандидатстудентски изпит по история или бъркам?

Историята е много важна наука, без значение дали има кандидатстудентски изпит или не. Тя, наред с философията,  е в основата на обществените науки, дава ретроспектива, поглед и насока за оценка на събитията в наши дни, огромна обща култура. А ако е и на френски, джакпотът е двоен.
Не бих свеждала смисъла на този предмет само до изпитите за университет.

# 701
  • София
Историята е чудесна наука, но не по касапския начин, по който се преподава в учебниците на МОН, за съжаление.
Бе изобщо, нищо мон-ско не струва, ама имаме още няколко години да избутаме Simple Smile

# 702
  • София

Народ, който не си знае историята, е обречен да повтаря грешките й постоянно

# 703
  • София
Историята е чудесна наука, но не по касапския начин, по който се преподава в учебниците на МОН, за съжаление.
Бе изобщо, нищо мон-ско не струва, ама имаме още няколко години да избутаме Simple Smile

Ако учителят е добър, дори МОН не могат да прецакат нещата.

# 704
  • София
Може би си права, не знам, не сме имали късмет досега. Но сигурно е така.

Общи условия

Активация на акаунт