9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 48 132
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
На сайта на кое общинско училище ги виждате всички тия данни, че фег някак ви стои изостанало в информацията за екипа и техните дипломи? Че то и директорката няма опит като директор и е съвсем млада и какво от това? Просто прекалявате с ровичкането в личните страници на хората, отделно, че разпространявате невярна информация.
Хубаво е човек да има изисквания, претенции и критики не само едностранно.
Успех през новата учебна година!
За новата директорка има статии и информация - била е зам.директор и отличен преподавател, всички знаем, че е иновативна и мотивирана  - понеже имаме достъпна официална информация, нали? Относно това, че се информирам от личните страници в социалните мрежи - мисля, че всеки може да контролира кой да вижда приятелите му, снимките му, връзките му и след като даден човек е преценил, че определени данни ще са обществено достъпни - не виждам нищо лошо да се поинтересувам, при положение, че няма никаква официална информация. Това, което съм открила мога да го запазя за себе си, но съм преценила, че ще го споделя тук и ще изкажа мнение. А Вие и #LaRe защо толкова се дразните от това и скачате да защитавате новите учители? И ако LaRe няма снимки с Robbie Williams Joy не означава, че пиша клюки. Пак казвам - който се интересува може да провери.
#Sontra Да, така е, разбира се, че и най-опитните учители са били някога млади и неопитни и нямам нищо против младите, дори са по-мотивирани. Проблемът е, че нямат опит и ще се учат в професията в нашата гимназия и за жалост за сметка на нашите деца. Както г-н Михайлов, например, който влезе на родителската среща с ръцете в джобовете и не ги извади. Цяла година в часовете е гледал в една точка в пода, както казаха и други родители - нищо не е преподавал и е имал странни критерии, ако изобщо е имал такива. И в крайна сметка нищо не са научили. Това е групата на 9 ФЕГ, нали не съм влязла другаде?! А 9 ФЕГ има самочувствието и амбицията да е едно от най-добрите училища, доколкото знам. Та, искам да кажа, че може неопитните учители да се учат и усъвършенстват в училища, които не са с претенции и децата са влезли с много по-ниски балове. Миналата година много от родителите, чиито деца бяха при Михайлов, бяха принудени да запишат децата си на частни уроци по математика, това ли искаме? Понеже даваме шанс да се учат.... Че то в кварталното училище има по-добри учители по математика.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 17:17 от PV1

# 721
Защото смятам, че има някакви граници в навлизането на личния живот на хората, които не е редно да се прекрачват. Кой с кого е "приятел" във фб не означава, че единият е довел втория и че вторият е некадърен (не познавам нито еди от тримата коментирани учители). Да се има претенции да се афишират дипломи и квалификации на учителите означава, че наистина нямате представа какво означава недостиг на учители и колко трудно се намират. И е нормално специалистите да не искат да бъдат учители като разни хора ги размятат по форуми като си доизмислят информация от прочетен лист с "приятели".
Съвсем различно е да се пита и пише дали Х преподава на бг или на фе. И да го няма на сайта, и тук никой да не беше отговорил, само след седмица вече щяхте да имате тази информация.

# 722
Защото смятам, че има някакви граници в навлизането на личния живот на хората, които не е редно да се прекрачват. Кой с кого е "приятел" във фб не означава, че единият е довел втория и че вторият е некадърен (не познавам нито еди от тримата коментирани учители). Да се има претенции да се афишират дипломи и квалификации на учителите означава, че наистина нямате представа какво означава недостиг на учители и колко трудно се намират. И е нормално специалистите да не искат да бъдат учители като разни хора ги размятат по форуми като си доизмислят информация от прочетен лист с "приятели".
Съвсем различно е да се пита и пише дали Х преподава на бг или на фе. И да го няма на сайта, и тук никой да не беше отговорил, само след седмица вече щяхте да имате тази информация.
Когато някой счита, че нещо не е редно - не го прави, а границите всеки ги поставя сам - своите собствени и тези, към които прави крачка. Както аз, включително, не считам за нужно и редно да ви доказвам тук със снимков материал това, което съм видяла. Субективно е, а Вие влизате в ролята на съдник. Не затова сме тук, а за да обменяме мнения, впечатления, информация.
 Права сте, че нямам представа колко трудно се намират учители, но аз съм от другата страна, тук повечето сме родители и на мен ми е важно децата да имат добри учители. И след като децата са положили труд и усилия да влязат в тази гимназия и както чета за някои това е било дългогодишна мечта, мисля, че това трябва да бъде уважено и не бива да бъдат разочаровани. Пак казвам - не в частни училища, а в обикновени квартални училища има по-добри и опитни учители по математика, те как са решили проблема си, а ФЕГ не може? Погрешно сте ме разбрали - изобщо не ме интересува личния живот на никого.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 17:57 от PV1

# 723
Още една гледна точка по темата напоследък. Липсата на информация създава информация-правило, старо като света. В кварталното основно училище преподавателите са със снимка и кратка информация. Е, да ама във 9 ФЕГ няма нищо подобно. И аз как да разбера кой кой е? В допълнение, смятам и вярвам, че всеки уважаващ себе си професионалист внимава какво публикува в публичните си профили. Защото тези профили са видими и от децата ни. Моят син, например, веднага си направи проучването на госпожите.

# 724
Ох,тя Мария винаги се изказва като последна инстанция. Така ни беше подлъгала и с Баларева,че я познавала и била много добра,да ама не! За мен също е недопустимо бездарни учители да се учат на гърба на деца в елитни училища,при положение,че и ние в най-обикновено,дори леко пропаднало квартално училище , до 7 клас сме нямали лош математик! Е как тези училища намират. Хайде да си го кажем откровено - говорим за некадърно менажиране и инертност ! Но да дадем малко време на новата директорка да се ориентира и да се опита да оправи грешките на старата.

# 725
Какво съм ви подлъгала? Съученичка ми е, познавам я, няма лъжа. И да, написах, че по онова време беше мнооого добра по математика, което е факт. Като учител не знам как е и 100% съм казала точно това, не ми се рови назад. Последното нещо, което бих направила е да лъжа. Не е тайна, че харесвах училището, то аз лично нямам от какво да съм недоволна, моето дете взе макса от фег и за момент не е срещнала лошо отношение. Имах проблем с математиката през годините, но детето ми си седна и само си се подготви и то си докара меко казано добро ниво. Моите критерии и критериите на масата родители относно математиката са различни, наясно съм.

Да гледаш фб профил е едно. Да напишеш, че А е довел Б и В и че Б и В са зле без дори да си ги видял е обикновена клюка, тези неща едва ли ги има като публичен пост. За 3-ти път пиша, че не познавам нито един от тримата мъже. Просто ми е грозно това надничане в личните животи на хората и украсявянето на база ровене във фб.

# 726
На сайта на кое общинско училище ги виждате всички тия данни, че фег някак ви стои изостанало в информацията за екипа и техните дипломи? Че то и директорката няма опит като директор и е съвсем млада и какво от това? Просто прекалявате с ровичкането в личните страници на хората, отделно, че разпространявате невярна информация.
За новата директорка има статии и информация - била е зам.директор и отличен преподавател, всички знаем, че е иновативна и мотивирана  - понеже имаме достъпна официална информация, нали? Относно това, че се информирам от личните страници в социалните мрежи - мисля, че всеки може да контролира кой да вижда приятелите му, снимките му, връзките му и след като даден човек е преценил, че определени данни ще са обществено достъпни - не виждам нищо лошо да се поинтересувам, при положение, че няма никаква официална информация. Това, което съм открила мога да го запазя за себе си, но съм преценила, че ще го споделя тук и ще изкажа мнение. А Вие и #LaRe защо толкова се дразните от това и скачате да защитавате новите учители? И ако LaRe няма снимки с Robbie Williams Joy не означава, че пиша клюки. Пак казвам - който се интересува може да провери.
#Sontra Да, така е, разбира се, че и най-опитните учители са били някога млади и неопитни и нямам нищо против младите, дори са по-мотивирани. Проблемът е, че нямат опит и ще се учат в професията в нашата гимназия и за жалост за сметка на нашите деца. Както г-н Михайлов, например, който влезе на родителската среща с ръцете в джобовете и не ги извади. Цяла година в часовете е гледал в една точка в пода, както казаха и други родители - нищо не е преподавал и е имал странни критерии, ако изобщо е имал такива. И в крайна сметка нищо не са научили. Това е групата на 9 ФЕГ, нали не съм влязла другаде?! А 9 ФЕГ има самочувствието и амбицията да е едно от най-добрите училища, доколкото знам. Та, искам да кажа, че може неопитните учители да се учат и усъвършенстват в училища, които не са с претенции и децата са влезли с много по-ниски балове. Миналата година много от родителите, чиито деца бяха при Михайлов, бяха принудени да запишат децата си на частни уроци по математика, това ли искаме? Понеже даваме шанс да се учат.... Че то в кварталното училище има по-добри учители по математика.

Мисля, че един млад и сравнително неопитен учител не е непременно зло, понякога е даже по-добре. Няма я рутината, а тя може да и добра, и пагубна.
Но ми стои доста грозно изказването младите да идат се школуват в училища за лузъри, защото Вие това точно казвате. Да трупат опит на гърба на неуспели деца. Това е грозно както по отношение на децата, така и по отношение на учителите.

# 727
  • Sofia
При нас по мат е Константин Димитров. Нищо не откривам за него. 🤔

# 728
  • Magrathea
При нас по мат е Константин Димитров. Нищо не откривам за него. 🤔
Константин Димитров е за първа година учител във ФЕГ.
За всички от 8г клас- имате невероятен късмет с Магали Желева - страхотен преподавател. На толкова много неща научи децата миналата година. Очаква ви една страхотна година

# 729

Мисля, че един млад и сравнително неопитен учител не е непременно зло, понякога е даже по-добре. Няма я рутината, а тя може да и добра, и пагубна.
Но ми стои доста грозно изказването младите да идат се школуват в училища за лузъри, защото Вие това точно казвате. Да трупат опит на гърба на неуспели деца. Това е грозно както по отношение на децата, така и по отношение на учителите.
Съгласна съм с това, което казвате - един неопитен учител не е непременно зло. Афектирана съм, понеже г-н Михайлов беше назначен миналата година, видно нямаше никакъв опит (а и желание от негова страна) и положението беше потресаващо. Случайно открих, че те много добре се познават помежду си и се разочаровах. Силно се надявам двамата нови математици да не правят неговите грешки и да полагат усилия да учат децата и да ги оценяват с ясни критерии. Твърдо стоя зад мнението си, обаче, че в елитните училища е нормално да се наемат педагози, които имат умения в обучението. "Училища за лузъри" наистина звучи грозно и не съм казала нищо подобно. Средните училища (общински и държавни) в София са 126, от които се открояват 10, които са с най-висок минимален бал за прием след 7-ми клас и които държат на високо ниво на образование. Никой не казва, че другите 116 общински и държавни училища са училища за лузъри. Не се правете, че не разбирате за какво иде реч. Но не може да сравнявате Югозападния с University of Cambridge, нали? Възпитаниците на Югозападния изобщо не са лузъри, но пък в Cambridge преподават световни учени и изследователи, автори на водещи научни трудове.

# 730
+1 за Магали.Имаха страхотна година децата с нея.Невероятна е наистина шестица от тотото е тя.И ние пак ще намажем малко от нея де тази година ,заедно с г-н Любенов наистина са страхотен тандем.Нека новата учебна година да бъде здрава и ползотворна за дечицата,а и за нас.

# 731
  • София
Писах и се изтрих. Нещо не са ми ок последните постове. Не тръгвайте с презумцията за лоши учители без изобщо да сте имали досег с тях. А това кой къде учи и къде трябва да работят младите учители преди да се доберат до светая светих на топ 10 гимназии няма да коментирам.
Спорна учебна година на вашите деца!

П.П. Мисля, че е дошло времето да приключа с тази тема. Синът ми завърши, имаше чудесни гимназиални години в 9 ФЕГ.

# 732
Писах и се изтрих. Нещо не са ми ок последните постове. Не тръгвайте с презумцията за лоши учители без изобщо да сте имали досег с тях. А това кой къде учи и къде трябва да работят младите учители преди да се доберат до светая светих на топ 10 гимназии няма да коментирам.
Спорна учебна година на вашите деца!

П.П. Мисля, че е дошло времето да приключа с тази тема. Синът ми завърши, имаше чудесни гимназиални години в 9 ФЕГ.
Всичко най-добро на Вас и синът Ви! Flowers Four Leaf Clover Успех на момчето!

# 733
  • София
Не съм съгласна, че младите учители не трябва да са в елитните гимназии. Споменатият по-горе упител по история на голямата ми дъщеря беше учител за първа година като ги пое в 9 клас. Еми, беше шестица от тотото.
Според мен проблемът с двамата нови преподаватели е, че госпожата ги асоциира с господин Михайлов. А при него проблемът не е, че е млад.

# 734
Няма млади и стари в тази работа. Да бъдеш добър учител е такова изкуство, което до голяма степен е вродено и зависи не само от знанията ти по предмета, а от хиляди други фактори. Наистина, още първата година се вижда някой учител става ли за учител или не. И горе-долу, това е вярно и за повечето професии. То е в интерес не само на децата, а и на самия учител, който не е на правилното място, да си намери друга пасваща работа, в която ще бъде по-удовлетворен.

Общи условия

Активация на акаунт