9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 48 163
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
Много странна логика да учиш нещо само заради приемен изпит. Все си мислех, че се учи от интерес и за знания.
Голяма работа като има приемни изпити по математика като дори с 3,14 на дзи ООП може да се учи във фми (само за софтуерен инж е нужно добро представяне на дзи ПП). Но със знания за 3,14 ще си останеш само с входа.
А пък за следване във Франция май масово няма никакви изпити, та дайте нищо да не учим.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 01:21 от Maria 007

# 706
  • София
Бърди, позволявам си да кача един разговор между голямата ми дъщеря и учителят й по история. Заради него написах горното си мнение и вярвам, че той не е есинствен. Пак заради него тя се запали по историята и сега учи политика.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 18:35 от etomira

# 707
Е то и в 7 клас има и други предмети за учене и за знания, в т.ч. и история,ама всеки набляга на двата предмета от НВО,защото те са вход към хубавите гимназии. Сега нещата уж ще се променят,но ще видим колко ще трае.

# 708
Пфф, и как няма 1 учител по математика? Пълно е с млади преподаватели. Не смея да кажа нищо на моя син, но явно нищо не се е променило отпреди 30 г. Ние някак избутахме, въпреки МОН, и хора станахме(някои от нас дори без да научиха история). Дано новото ръководство изтупа праха и върне старата слава на гимназията.

# 709
При нас г-жа Даракчиева беше от 8ми до 12ти клас. Но пък по мат смениха 7 учителя, а съседният клас изкара с г-жа Тосева от 8ми до 12 клас. Подобно беше и с френския - при нас всяка година бяха с различен учител, а съседен клас си изкараха с един учител от 8ми до 12 клас. Май няма правило за тези разпределения, не зная.

Горното отново показва как индивидуалният късмет и съдба е в действие. Две деца в един випуск, със сходни знания от изпитите, се оказват при съвсем различни учители и имат съвсем различен опит в едно и също училище. И това е навсякъде, винаги е било така. Както две деца от едни и същи родители, които могат да са толкова различни. Добрите учители не са нито млади, нито стари, те са по призвание учител и те умеят да вдъхновят и респектират всички деца. Но такива учители са рядкост и много трудно се намират в нашето деградирало общество. За мен лично е по-добре без учител, отколкото с лош учител (визирам ултиматума споменат по-горе, че ако уволнят някого или напусне, децата щели да се без учител). Без учител няма да научат много, но с лош учител не само, че няма да научат, а и трайно ще им се увреди мотивацията...Това наистина е работа на ръководството да разпознае, привлече и задържи учителите, които са такива по призвание. Дано да имат успех!

# 710
  • София
А за какво са им добри историци,като вече никъде не се държи кандидатстудентски изпит по история или бъркам?

Сериозно ли питате?

# 711
Чета коментари за учителите по математика в училището и се чудя толкова ли голям проблем е намирането на свестни учители - години наред търсене на математици. Дори предишната директорка в някакво интервю беше споделила, че това е голям проблем за гимназията. Сега виждам в списъка с учителския състав двама нови учители по МАТ - приятели на г-н П. Михайлов - не знам да плача ли, да се смея ли.... Защо след толкова много оплаквания и отрицателни мнения г-н Михайлов е още в гимназията? Че даже си води и приятели Astonished Новата директорка изглежда амбициозна (в добрия смисъл на думата) и дано да намери начин да оправи положението, но определено това НЕ са учители по математика. С това компромиси не бива да се правят.

# 712
Извинявайте, а как стана ясно, че новите учители са нечии приятели? 😆😆😆 Така ли са представени?
Доколкото съм чела има и учителка по БЕЛ, която след куп оплаквания, за да не я махнат просто я пращат на 8 клас…
Веселба!

# 713
  • София
Ама това дали са приятели на някого не значи веднага, че не са добри учители. Защо така решихте? Може пък да са чудесни преподаватели.

# 714
Ама това дали са приятели на някого не значи веднага, че не са добри учители. Защо така решихте? Може пък да са чудесни преподаватели.
Да, разбира се, че може. Само че нямат никакъв опит и си е чист риск да ги назначат в една от топ 10 гимназиите. За да си учител не е достатъчно само да владееш отлично дисциплината, по която преподаваш. Трябва  умение да обясняваш ясно, да адаптираш сложното към нивото на учениците, да имаш методика на преподаване, но в същото време да прилагаш различни подходи - логически и т.н., да си последователен, да имаш ясни критерии, да мотивираш учениците, да изграждаш доверие и още много други качества, които да прилагаш в съвкупност.  Съмнявам се, че тези момчета от листата с приятели от ФБ на г-н Михайлов са педагози и имат опит в преподаването. Нищо лично, нека се учат, но не мисля, че е ок да се правят такива експерименти в 9 ФЕГ.

# 715
Абе какви момчета, къде ги видяхте как изглеждат и кой с кого е приятел? И как разбирате имат или нямат опит? Как ги пишете такива клюки с лекота.

# 716
Има достъпна информация в социалните мрежи, който се интересува, както аз в случая, може да провери. И за да не се стига до "клюки" считам, че всяко уважаващо се училище е добре да представя преподавателите си не само с техните имена (на сайта), но и с тяхното образование, следдипломни квалификации, специализации, сертификати, педагогически стаж, опит с изпити и олимпиади, участие в обучения и конференции, авторство на учебни помагала, статии или методически материали, награди и отличия (където е приложимо). Все пак е добре да знаем и ние, и децата ни кой застава срещу тях да им преподава. Считам, че така е нормално, а не да се чудим и да се питаме тук един друг кой какъв е, кой от историците преподава на френски и кой на български и т.н.

# 717
Хахахахаха ето кал е дошло това с “приятел на…” 😆😆😆
Леле ако знаете какви хора има в моя “friends list”… При все че са над 5000, с 80% от тях никога не съм се виждала. Трябва да си изтрия профила, че утре може да ви изненадам с информация, че съм ПРИЯТЕЛКА с  Robbie Williams ✌🏼

# 718
На сайта на кое общинско училище ги виждате всички тия данни, че фег някак ви стои изостанало в информацията за екипа и техните дипломи? Че то и директорката няма опит като директор и е съвсем млада и какво от това? Просто прекалявате с ровичкането в личните страници на хората, отделно, че разпространявате невярна информация.
Хубаво е човек да има изисквания, претенции и критики не само едностранно.
Успех през новата учебна година!

# 719
Да, разбира се, че може. Само че нямат никакъв опит и си е чист риск да ги назначат в една от топ 10 гимназиите. За да си учител не е достатъчно само да владееш отлично дисциплината, по която преподаваш. Трябва  умение да обясняваш ясно, да адаптираш сложното към нивото на учениците, да имаш методика на преподаване, но в същото време да прилагаш различни подходи - логически и т.н., да си последователен, да имаш ясни критерии, да мотивираш учениците, да изграждаш доверие и още много други качества, които да прилагаш в съвкупност.  Съмнявам се, че тези момчета от листата с приятели от ФБ на г-н Михайлов са педагози и имат опит в преподаването. Нищо лично, нека се учат, но не мисля, че е ок да се правят такива експерименти в 9 ФЕГ.

И най-старите и опитни учители са били някога млади и неопитни. Добре, че не е имало някой като Вас, който така категорично да им отреже крилата. И добре, че не е имало социални мрежи Mask

Общи условия

Активация на акаунт