9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 51 702
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Нова съм в групата. Чета с любопитство и огромно удоволствие коментарите ви. Моля, ако може споделете, ако ви попитат “ЗАЩО 9 ФЕГ?”, какво бихте отговорили?
Дъщеря ми много иска да учи френски, има бал за Френската…. и винаги се намира някой, който да изсипе куп глупости за “средата”, “нивото”, “ама не е като едно време”… Моля кажете като родители какви са вашите впечатления.

# 376
  • София
Ако имате време да прочетете тази и предишната тема от този период, ще имате много по-ясна и достоверна представа, отколкото, ако се базирате на 2-3 отговора сега.

# 377
  • София
В случая не съм съгласна с Бъни. Много от коментарите са писани в момент на афект и разочарование. За съжаление, хората сме много по-склонни да отделим време, за да изразим недоволство, отколкото ако трябва да споделим нещо добро.

Моето дете се озовава там след като от притеснение прецака математиката на НВО и се наложи да се раздели с мечтата си за математическа гимназия. Една година по-късно го определя като най-успешният й провал.
Аз не мога да сравнявам с много училища. Мога само с Испанската гимназия. И на двете места има прекрасни учители и ужасни такива. И на двете места децата са прекрасни и средата е отлична. И на двете места се отнасят към тях като към възрастни и мислещи хора, което ги стимулира да бъдат такива.
Училището е супер. Да, математиката куца. Но аз това разочарование го преживях още в училището на голямата и тук го приех по-философски. Детето ми имаше доста притеснения за БЕЛ, но миналата седмица като истинска дъщеря на майка си, отишла и си казала всичко на учителката. Обратната връзка е била приета, поговорили са и сега гледаме с надежда към 9 клас.
И още нещо, заради което аз вече съм пристрастна - през пролетната ваканция, на екскурзията до Париж, откраднаха портмонето на дъщеря ми. Учителките и децата, които бяха с нея я успокоиха и подкрепиха. Нямаше кито една дума на упрек. Мисля, че това говори доста за средата в училището.
Аз бих ви препоръчала да слушате детето, а не "Една жена каза".

# 378
Здравейте! Нова съм в групата. Чета с любопитство и огромно удоволствие коментарите ви. Моля, ако може споделете, ако ви попитат “ЗАЩО 9 ФЕГ?”, какво бихте отговорили?
Дъщеря ми много иска да учи френски, има бал за Френската…. и винаги се намира някой, който да изсипе куп глупости за “средата”, “нивото”, “ама не е като едно време”… Моля кажете като родители какви са вашите впечатления.
Щом дъщеря Ви иска да учи френски,  то тук е точното място. Езикът се преподава перфектно.

# 379
  • София
Аз също мога да се присъединя с едно положително мение. Средата е страхотна, децата също. Преподаването на езика е на ниво. Има и добри и не толкова добри учители, но това е във всчко едно училище. Това което мен най-много ми направи впечатление, е че в гимназията го няма този "пуш", който имахме в училището до 7 клас, тук има някак си ...свобода и който има желания и любов към езика и културата има много възможности да научи, да се развие, да опозне!

# 380
  • София
В края на първата година на дъщеря ми в гимназията - екстра си е училището, особено за деца с интерес към езика. Математиката беше зловеща катастрофа, но при нас това не натежава толкова в общата оценка. Все пак, добре би било ръководството (особено сега като се търси нов директор) да обърнат внимание на този предмет, защото не е редно училище уж в първите ешелони, да се дъни така зловещо по математика.

# 381
Е, страхотни сте!
Аз и без това, изчитайки тази тема снощи - като роман, мисля че ви познавам вече 😆
Преживях всичките ви драми с математиката, с БЕЛ…, с екскурзията до Париж… Ха ха… Всичко изчетох 😆
Вече гласувам за МАЙКИТЕ НА ФРЕНСКАТА!
Ами… започваме с реденето на желанията… И на 14-ти… официално ще се поздравим…
Има някакъв шанс (минимален заради оценка 90 по математика) и за Испанската с втори език Френски…, но това не е желанието на дъщеря ми… Тя не харесва ИСПАНСКИ, а обслужва общото мнение, че “Испанската е супер”. Иначе ако имаме предвид БАЛ от 2024, тя влиза във Френската - по БЕЛ е с 99 точки.
Тайно и двете стискаме палци да я приемат при вас!
Благодаря ви! Весело лято! 🫶🏻

# 382
  • София
LaRe, ако иска френски, елате във ФЕГ. Като майка на дете, завършило Испанската и такава на дете във ФЕГ, аз харесвам втората повече. А голямата ми дъщеря, която обожава училището си, призна, че нямаше да е зле, ако френският беше първи език.

И не искам да съм  гадна, но мисленето "да не иде балът зян" е много тъпо.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 22:15 от etomira

# 383
  • София
И шансовете за реализация с фресни са по-добри спрямо испанския - лични наблюдения Wink

# 384
Ами… тихо тогава, момичета. Избухването ще е на 14ти юли 😉

# 385
LaRe, ако иска френски, елате във ФЕГ. Като майка на дете, завършило Испанската и такава на дете във ФЕГ, аз харесвам втората повече. А голямата ми дъщеря, която обожава училището си, призна, че нямаше да е зле, ако френският беше първи език.

И не искам да съм  гадна, но е мисленето "да не иде балът зян" е много тъпо.
Мога ли да попитам защо харесвате повече Френската в сравнение с Испанската, защото и дъщеря ми се е насочила към Френската.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 12:00 от loreiny

# 386
  • София
Ще ви отговоря на лично.

# 387
Да кажа и аз можете мнение сле 1 година във Фег. Дъщеря ми е много доволна. Класната на която попаднахме беше страхотна(жалко, че няма да я тя до 12г)да и ние сме разочарование от математиката, но явно това е слабата страна на Фег. Като цяло среда ниво за изучаване на езика са страхотни. Така, че ако детето иска дерзайте. Успех пожелавам.

# 388
Ако детето иска да учи френски, това е мястото. Дъщеря ми изкара 99,5 точки по БЕЛ и 96 по математика и с този бал можеше да влезе навсякъде, но мечтата й беше френският и ето я във ФЕГ. След 3 години тук все още е много доволна от училището си. Успех и на вас!

# 389
  • София
Щом сте чели назад, сте видели, че същата драма имаше и при моята дъщеря 164  (ИЕ и ФЕ) или  9 ФЕГ (ФЕ и ИЕ), Само това!
Отиде да разгледа вътре и  двете училища, но не усети 164 като свое бъдещо, затова написа ФЕ и ИЕ паралелката на 9 ФЕГ като първо желание.  Тя сама си реди желанията. И брат и завърши 2021 г. гимназията, само че с ФЕ и НЕ. Сега се дипломира като бакалавър и ФЕ му беше втори чужда език в университета, показа високо ниво на владеене.

Като изключим няколко учителя, дъщеря ми е щастлива с избора си преди 3 години. В 8 и 10 клас се яви и на национален кръг на оли по ФЕ, в 9 клас я размина една точка да се класира за него.  Две поредни години се класира на първо място в националното състезание по ФЕ Франсиада за съответната възрастова група -  9 и 10 клас (всъщност то и от две години се провежда, та е била първенец в първите две досега). И въпреки проблемите с мат (тя не е била при учителите на сегашните осмокласници), избра този предмет за профил в 11 и 12 клас.

Успех  в класирането на бъдещите осмокласници! Щом френският е мечта, 9 ФЕГ е мястото да се научи.

Общи условия

Активация на акаунт