9. ФЕГ "Алфонс дьо Ламартин" - 7

• 51 451
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Аз точно поради тази причина наех частен учител да обяснява задачите допълнително .
Това което чета е точно така, но в същото време не искам и учител, който подарява шестици и пак материала не е достатъчно усвоен.

# 496
Аз влязох във френската тази година и като чета мненията за учителите по математика…лошо ми става. Математиката не е любимия ми предмет, но я ценя и искам да разбирам и да мога да решавам задачи. Искрено се надявам новият директор да вземе това в предвид  и нивото на преподаване по математика да се подобри. Да попитам само какво е нивото на преподаване по български език и литература, защото това вече е предмет, който освен, че ценя, и харесвам истински и не искам някой учител да ме накара да го намразя.

# 497
Аз влязох във френската тази година и като чета мненията за учителите по математика…лошо ми става. Математиката не е любимия ми предмет, но я ценя и искам да разбирам и да мога да решавам задачи. Искрено се надявам новият директор да вземе това в предвид  и нивото на преподаване по математика да се подобри. Да попитам само какво е нивото на преподаване по български език и литература, защото това вече е предмет, който освен, че ценя, и харесвам истински и не искам някой учител да ме накара да го намразя.

Преподаването по БЕЛ бива, но виж по философия учителката ни също беше доста зле и пише и ниски оценки, в т.ч за годината. За френския ще си замълча, защото ние май изтеглихме късата клечка, но няма опасност тя да ти преподава, защото излезе в отпуск по майчинство. Надявам се физическото да не ти е било също сред любимите предмети, защото ще удариш на камък и с тези учители.

# 498

Преподаването по БЕЛ бива, но виж по философия учителката ни също беше доста зле и пише и ниски оценки, в т.ч за годината. За френския ще си замълча, защото ние май изтеглихме късата клечка, но няма опасност тя да ти преподава, защото излезе в отпуск по майчинство. Надявам се физическото да не ти е било също сред любимите предмети, защото ще удариш на камък и с тези учители.
Не, винаги съм си била зле по физическо, така че това нямо да ме изненада. По философия ме е яд обаче, защото е нов предмет, за който се вълнувах, но ще го преживея.

# 499
Колкото души, толкова мнения Simple Smile. Но то и децата са различни. Моето е било при 7 различни учителя по математика във фег, а в прогимназията беше в смг, където все пак се предполага, че учителите са топ (може би не чак като в 73). Но явно е от "глупавите", защото нито в смг, нито във фег се е готвила по мат само с един ден решаване преди тест, каквито явно са изискванията на част от родителите. И по другите предмети не се е готвила само ден преди тест. Ако сега ще си 8 клас, то вероятно ще си с нейните учители по бел и по мат - за сведение 6.00 на дзи бел и 6.00 на дзи мат без никаква външна подготовка, та дори и по фвс никога не е имала 5 за срок дори, без да е спортист.
Не знам защо си мислиш, че директорите имат огромен избор за учители по математика и нарочно избират кофти такива.

# 500
  • София
Maria007, разбирам, че вие много харесвате училището и винаги сте в позиция да го защитите. Аз също много харесвам училището. Но това не означава, че трябва да си затваряне очите за слабите му страни.
Никой не очаква с един ден решаване на задачи да е подготвен за отлична оценка. Но очаква материалът да е обяснен, да е отговорено на възникналите въпроси и нивото и количеството на задачите, дадени за самоподготовка да отговарят на нивото на задачите при тест/изпитване. Няколко човека казаха и обясниха, че има проблем с госпожа Баларева. Не разбирам защо не приемете за момент, че може проблемът да е в нея, а не в родителите.
Колкото до БЕЛ, философия - моето дете нямаше проблем. Смята, че госпожата по БЕЛ ги подценява и трябва да има по-високи изисквания. За философията се оказа, че трябва малко време за напасване, но няма проблем с този предмет.
Физическото не ми се коментира, каквото такова.

# 501
И аз бих оставила положителна оценка за БЕЛ. Детето казва, че учителката е "готина" Simple Smile По философия нещата сякаш тръгнаха добре със Зашев. Възбуди интерес към предмета, но от втори срок, след смяната му, интересът постепенно се изгуби и започна машинално дословно зубрене, тъй като изискванията станаха такива. Относно физическото, гимназията се слави с взискателните си учители, но моето си е спортна натура и няма проблеми.
Малко ме е срам да попитам, понеже съм сигурна, че е обсъждано, но не се справям с търсачката в самата тема и не мога да си го намеря, та в 9 клас има ли входни нива по разказвателните?

# 502
Разбрах, съгласявам се, че имате проблем. Но се учудих и подразних на изискването как трябва да се постигат отлични резултати като се учи само с ден преди тест.
Самата аз не знам колко пъти съм писала, че математиката във фег е гоооолям проблем. Може да върнете назад през годините и да го видите. Моят проблем (без последната година) беше в другата крайност: нищоправене и нулеви изисквания.

# 503
Колкото души, толкова мнения Simple Smile. Но то и децата са различни. Моето е било при 7 различни учителя по математика във фег, а в прогимназията беше в смг, където все пак се предполага, че учителите са топ (може би не чак като в 73). Но явно е от "глупавите", защото нито в смг, нито във фег се е готвила по мат само с един ден решаване преди тест, каквито явно са изискванията на част от родителите. И по другите предмети не се е готвила само ден преди тест. Ако сега ще си 8 клас, то вероятно ще си с нейните учители по бел и по мат - за сведение 6.00 на дзи бел и 6.00 на дзи мат без никаква външна подготовка, та дори и по фвс никога не е имала 5 за срок дори, без да е спортист.
Не знам защо си мислиш, че директорите имат огромен избор за учители по математика и нарочно избират кофти такива.
Учителите Даракчиева и Тосева ли са или други?

# 504
Да, тези учители изведоха 12 клас.

# 505
Самата истина казвам за математиката в 73-то и изобщо не преувеличавам, но дъщеря ми ме поправи,че понякога е учила и 2 дни,като не ходи на училище тези дни😀. Не е използвала никога учебник и сборник,а само от тетрадката е учила. Когато не е внимавала в час, е използвала и уча се. Е,не е никак глупава и всички точни науки принципно й вървят!  Не знае с точност другите как са учили и колко дни,но не е много повече.На тест учителката е давала по-трудни задачи от решаваните в клас,да не си помислите,че са били 1:1. Е,понякога са преписвали и са си подсказвали,но то навсякъде го има това😀 Та Ганис ще я клонираме,за да има повече добри учители, в т.ч. добри хора!

# 506
И има 6 на дзи с учене от тетрадка, без да е решен нито един сборник?

Познавам Ганис, знам, че е прекрасен човек.

# 507
  • Magrathea
Не мисля, че някой е казал, че е достатъчно ден преди контролно само да се решават задачи. По-скоро мисля, че всички с деца при Баларева споделихме, че сме потърсили чужда помощ (учител, баба, родител)
Мога да кажа схемата, която работеше вкъщи миналата година- от синия сборник на Веди 8-10 клас тест с взетата тема винаги след взет урок (като продължение на домашната, затова никога не ме е притеснявало това, че дава само 3 задачи от учебника). Съответно като изреши тях- задачи от книга за ученика (все пак в едната седмица от програмата имаха само веднъж математика и поне няколко дни за упражнения) След това се решават някои задачи след всяка тема от Веди (след тестовете има по-интересни) или избрани от група Б и В в книга за ученика -  според зависи, имаше избор откъде да решава. Преди контролни - тестовете в края на книга за ученика (във втори модул има интересни задачи - това беше и нивото на контролните при Баларева).
Не е решавал всеки ден, но в седмицата поне няколко дни са били с упражнения.
Но... винаги можех да помогна при нужда за по-сложните задачи, както и да обясня отново взетия материал.

# 508
И има 6 на дзи с учене от тетрадка, без да е решен нито
Познавам Ганис, знам, че е прекрасен човек.

Няма 6 на ДЗИ,защото не е била в мат профил,студентка е по медицина и има 6 по химия и почти толкова по биология. Който е бил в мат профил вече не знам откъде е решавал задачи,а и не ме интересува😀Кандидатстването медицина честно казано е доста трудно и времеемко и се учи денонощно, както преди,така и след приема,не че подценявам математиците!

# 509
Вижте, наистина не искам да се караме. Математиката ми е много болна тема и затова много се паля. Разбрах, че имате проблем с преподаването, изобщо не го оспорвам.
Математика се учи с много решаване на задачи, както е описала Трилиън. Няма друг начин. Хич не направихте добра реклама на Ганис как с един ден учене от тетрадка или тук-там преписване се изкарва лесно 6. Нашите цял единайсти клас играха карти в профил математика. Цял девети клас редиха рубикубчета. И всички имаха 6. Мислите ли, че това е ок и някой би имал мотивация да седне да решава? Много се дразня от снишаването на нивото по математика цялостно, това са скрити бомби и не е хубаво да се случва. Нито е задължително хора без интерес към математиката и без желание да учат да имат 6 по математика. Както по биология се учи много здраво и има изисквания да си научил всеки един мускул, така е нормално да има изисквания по всеки един предмет. Лошо е, че не получавате и преподаване на нивото на изискванията. Дано имате късмет следващите години с учители по математика.

Общи условия

Активация на акаунт