Гримиране - идеи и техники. Тема №90

• 59 266
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
Дами, нещо съм си навила на пръста да си взема една от петичките сенки на Диор. Моля ви генерално за съвет - как ги намирате, влизат ли ви в употреба, има ли по-добър еквивалент в приблизително същия размер и какво смятате за конкретните нюанси, които обмислям.

Идеята ми е да е неутрална и лесна за пренасяне палитричка, с която за 3 минути да мога да спретна нещо приятничко. С тъмнокафяви, почти черни очи съм, косата ми е тъмнокестенява. Доста светла кожа, с топъл към неутрален подтон.

До момента функцията се изпълняваше от тази четворка на Colorpop (реално е по-студена отколкото на снимката), обаче и те имат проблеми с пантичките, капачето се отдели и сега е просто мъка да я нося, троши се в несесера, не е готино.

Обмислям тези нюанси от Диорските:
669 Soft Cashmere - тази определено се доближава най-много до търсеното. Мисля, че цветовете са много благородни, така на картинка направо съм влюбена в тях. Колебанието ми тук е, че това са предимно сенки с блясък, в моята глава ми трябват повече матови... Ако някой я има, моля да каже, успява ли да направи неутрален грим с нея, изглежда ли неутрален и not too much или си е по-скоро за поводи?

183 Plum Tutu - тази съм я виждала наживо върху зелени очи и е прелест. И добре че съм я виждала, понеже суочовете в нета са страшно натрапчиви, реално цветовете стоят далеч по-нежно... Мисля, че и на мен ще ми отива.

689 Mitzah - много ми харесва, въпреки че далеч не е неутрална. Laughing
Долните два цвята със сигурност ще ми влязат в употреба, притеснява ме малко това златисто да не жълтее твърде много, а ако е така, дали може да се използва за топер, само колкото лек блясък да придаде на клепача...

Въобще... на прав път ли съм или да гледам другаде? Или да си взема 669 и отделно да гледам за някакви матови, понеже наистина са най-лесни за ежедневието сякаш и с 2 четки съм готова за 3 минути - колкото да опуша лееекичко.

# 616
  • на дъното
Здравейте 🙂
Извинявам се предварително ако е обсъждано .
С какво нанасяте течноте ружове?
Благодаря 🤗

# 617
С четки на Мас.

# 618
# 619
Аз използвам бюти блендър за по-естествено покритие и да не прекаля много с цвета😀

# 620
Iron feather, 669 Dior ми е една от най-ползваните палитри. Даже Ния ми се подиграваше, че на фона на всичките Наташа само тази разнасям. И за път е страхотна.
Течен руж разнасям с двойната четка на Марио. Последно време ми е страшен фаворит. Но много зависи и от ружа. Реър ги разнасям с блендер.
Новата ми любима комбинация е фдтна на г-жа Гага, който се оказа страшно попадение за мен. Отгоре запечатвам с блърващата на Лаура и става разкош. Иначе слагам грим, колкото да не приличам на претоплен труп Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 19:23 от petrova17

# 621
  • София
Много хубава! Simple Smile Коса, грим, стайлинг. Всичко!

# 622
  • София
Здравейте,
Бях питала преди време в темата за червилата, но никой не ме отрази. Та ще попитам и тук Simple Smile Някой случайно да има идея кое червило ползва кака Мадона? Много ми харесва цветът (абстрахираме се от цялостната й "визия" в момента). Имам много в подобен цвят всякакви финиши, но ми е интересно кое точно е нейното. Рових се, но така и не намерих никъде инфо...
Разбрах само, че ползва молива Whirl на Mac, който ми е един от фаворитите от години (за разлика от червилото със същото име).

Ако някой ми помогне да задоволя любопитството, ще съм много благодарна Two Hearts

# 623
Оттук на мен ми прилича на Pillow Talk Medium или нещо подобно.

# 624
Аз да попитам за baking пудрите на Huda Beauty, доколкото разбирам са само с нюанс, съответно Banana Bread би трябвало да е за хора с тен, но се притеснявам да не ми е прекалено тъмна дори и след предстоящите слънчеви бани. Колебая се между нея и Pound Cake. Виждам, че ги блендват и с триъгълното тампонче и с по-пухкава четка. Как е най-добре да се нанася?
Друго, което задължително ще купя е комплекта молив и червило на Шарлот Тилбъри - Pillow Talk Fair.

# 625
С четка става по-естествено и леко, а с тампонче — покритието е доста по-плътно. Под очите най-често се нанася с тампонче, за да не се събира фон дьо тенът в бръчици, а на останалата част от лицето — с четка, за да седи пудрата като воал.

# 626
  • София
Оттук на мен ми прилича на Pillow Talk Medium или нещо подобно.
Аз имам Pillow Talk и ми стои ужасно. Medium ми беше една идея по-добре, но пак не ми хареса. Иначе според мен е с нещо като тинт или с по-сатенен финиш, не ми прилича на мат. Thinking

# 627
Петрова, прекрасна си! Heart
С "претопления труп" ме уби. Grinning

ФДТ на Гага- та за каква кожа е по- подходящ?

И да питам- в нашата си Сефора има ли я Bloom палитрата на Денона и ако да- на каква цена?

# 628
Благодаря, момичета:heart: Ами претоплен труп съм си, да отглеждаш момче наистина е експеримент на природата Sunglasses
Ох, пудрата на Худа никак не я харесвам аз. Ползвам я от време на време, че пари съм дала. Страшно пресушаваща е. За 20 годишни девойки сигурно е ок.
Pillow talk също не го харесвам, medium може и по-добре да ми е. Покрай празниците се поглезих с тази кутия. Моливът ми е супер сух, а всички продукти за устни на моя тен бият на прасковено.

ТиЛи, моята кожа е нормална- леко мазна в т-зоната. Имай предвид, че съм на третиноин и под фдт мацам 300 слоя благинки. За много суха кожа няма да е ок. Ще го тествам на влажно и жегаво скоро по морето и ще кажа как е.

# 629
petrova17,
Ако позволиш един съвет от мен:
При високо чисто чело като твоето бих стилизирала косата с път по средата и силно пригладена по главата.

На теб ще стои още по-добре отколкото на момичето от снимката.

Общи условия

Активация на акаунт